Retningslinjer for videobeholdning

Gjennom inntektsgenerering av videobeholdning kan du tilføre videoinnhold merverdi, noe som kommer både brukere, annonsører og publisister til gode. For å sikre at videobeholdning det genereres inntekter fra ved hjelp av Google-annonsekode («videobeholdning»), gir positive opplevelser både for brukere, annonsører og publisister, stiller vi følgende krav til arten og implementeringen av videobeholdning:

Beskriv beholdningen nøyaktig

1. Videobeholdning skal merkes med nøyaktige signaler (for Ad Manager kan du lese om nettadresseparametere for VAST-annonsetagger), deriblant disse:
    • Lyd i annonseplassering: Lyden er påslått som standard eller kuttet (for Ad Manager kan du lese om vpmute-parameteren).
    • Type annonseplassering: Videoannonser som vises i videospillere med videoinnhold, må merkes nøyaktig som enten «in-stream» eller «tilhørende innhold» (for Ad Manager kan du lese om plcmt-parameteren). Videoannonser som vises i plasseringer utenfor videospillere, trenger ikke merking. I stedet fastslår Google automatisk plasseringstypen, enten «interstitial» eller «frittstående», basert på beholdningsformatet.
      • «In-stream» er en video- eller lydannonse som spilles av i strømmet video- eller lydinnhold, der dette video- eller lydinnholdet er hovedformålet med brukerens besøk eller noe brukeren spesifikt har bedt om.

Eksempel: en videoannonse som spilles av før, midt i eller på slutten av videoinnhold som brukeren strømmer.

• «Tilhørende innhold» er en videoannonse som spilles av i strømmet videoinnhold samtidig med hovedinnholdet brukeren ser på, der videoinnholdet ikke er hovedformålet med brukerens besøk eller noe brukeren spesifikt har bedt om. Plasseringer for tilhørende innhold må lastes inn i hoveddelen på siden, og lyden må være kuttet som standard.

Eksempel: en videoannonse som spilles av før, midt i eller etter strømmet videoinnhold der lyden er kuttet, som dekker en liten del av en side som hovedsakelig består av redaksjonelt innhold.

• «Interstitial» vil si en videoannonse som spilles av uten annet strømmet videoinnhold, i overgangen mellom innhold, der videoannonsen er hovedfokuset på siden og dekker mesteparten av det synlige området.

Eksempel: en videoannonse som er uavhengig av annet strømmet videoinnhold og dekker hele skjermen i en naturlig pause eller overgang mellom innhold.

• «Frittstående» betyr en videoannonse som spilles av alene, uten annet strømmet videoinnhold, der videoannonsen ikke er fokuset på siden.

Eksempel: en videoannonse som er uavhengig av annet strømmet videoinnhold, og som er plassert i et banner ytterst til høyre på en artikkelside.

Merk: For Ad Manager viser termene «instream» eller «in-stream» på brukerstøttesidene og i produktkontrollene til både «in-stream» og «tilhørende innhold», slik de er definert i disse retningslinjene. Ad Manager-videobeholdning som er «in-stream» eller «tilhørende innhold» i henhold til disse retningslinjene, må overholde de respektive kravene i disse retningslinjene.

Bruk støttede implementeringer

1. Plasseringer for in-stream-video eller tilhørende innhold må bruke Google Interactive Media Ads SDK eller Google-biblioteket for programmatisk tilgang på støttede plattformer, med mindre de leveres via et offisielt Google-betaprogram.
    • Partnere og publisister kan ikke bruke Interactive Media Ads-produkter til å tjene penger på YouTube-innhold. Partnere og publisister som vil tjene penger på YouTube-innhold, må gjøre dette via YouTubes partnerprogram.
  2. Interstitial-plasseringer eller frittstående plasseringer må bruke løsninger levert av Google, altså Google Publisher-tagger på nettet og Google Mobile Ads SDK i apper (for Ad Manager; for AdMob).
    • Det er ikke lov å bruke Google Interactive Media Ads SDK i interstitial-plasseringer eller frittstående plasseringer, med unntak for plasseringer i spill.

Beskytt annonsørverdien

1. Innhold i eller kontroller for videobeholdning (f.eks. spill av, sett på pause, kutt lyden, hopp over eller lukk), inkludert annonseinnhold eller -kontroller der dette er tilgjengelig, skal fungere og ikke være skjult eller blokkert.
  2. Det er ikke tillatt å sende forespørsler om eller vise lydannonser på in-stream-plasseringer der lyden er kuttet.

Respekter brukeren

1. Videobeholdning kan spilles av automatisk under disse forutsetningene:
    • Kun én videoannonse med lyd kan spilles av om gangen for alle plasseringstyper.
      • I tillegg kan bare én videospiller om gangen spille av innhold automatisk i det synlige området i in-stream-plasseringer eller plasseringer for tilhørende innhold.
    • Annonsen skal ikke spilles av automatisk før minst 50 % av annonseenheten er synlig.
  2. Videobeholdning kan være festet under disse forutsetningene:
    • Et alternativ for å lukke videoen eller annonseinnholdet er tilgjengelig under hele avspillingen. Dette alternativet må fungere og kan ikke være skjult eller tildekket.
    • For in-stream-plasseringer eller plasseringer for tilhørende innhold må videospilleren starte i hovedinnholdet og gå over til en festet plassering først når brukeren ruller videospilleren ut av siden.
Merk: I retningslinjene våre definerer vi hvilke typer innhold skapere og publisister kan tjene penger på ved hjelp av Google-annonsekode. Kravene ovenfor er ingen garanti for kvaliteten på plasseringene annonsører kjøper.

Tips for å forstå retningslinjene

Selv om minstekravene til å generere inntekter fra videobeholdning beskrives i disse retningslinjene, kan ulike videoimplementeringer og -signaler resultere i at ulike kjøpere genererer inntekter av varierende størrelsesorden. Standard høyde/bredde-forhold (4:3 eller 16:9 for horisontale videoer; 3:4, 4:5 eller 9:16 for vertikale videoer eller 1:1 for kvadratiske videoer) og plasseringer med lyd gir som regel høyere inntekter. Vi anbefaler at partnere eksperimenterer for å finne det mest lønnsomme oppsettet.

I ordlisten kan du finne ut mer om termer som brukes ofte i retningslinjene, og hva de betyr.