Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account kunt vinden waarmee u het maximale uit AdSense kunt halen.

AdSense voor video (AFV, AdSense for Video)

Beleid voor video-uitgevers

Dit beleid is van toepassing op AdSense-uitgevers, en op Google Ad Manager-partners die Google Monetization gebruiken (Voorkeursdeals, Programmatic Guaranteed, privéveiling en open veiling), die inkomsten genereren met video-advertenties in een veiling, waaronder advertenties die worden weergegeven in in-stream content, audiocontent of niet-in-stream videoplaatsingen (bijv. games, in-article, in-feed). Overal waar een videoadvertentie in aanmerking komt voor weergave (in een game, in een videospeler met in-stream video of in een zelfstandige plaatsing die niet in-stream is), wordt beschouwd als de videoadvertentieplaatsing.

De beleidsvereisten vallen onder de volgende kernprincipes:

Voor specifieke advertentie-indelingen gelden daarnaast eigen, aanvullende vereisten:

Gebruik ondersteunde implementaties

Gebruik van door Google ondersteunde video-implementaties is vereist zodat we de gebruikerservaring kunnen optimaliseren, merkmetingen mogelijk kunnen maken, bescherming kunnen bieden tegen ongeldig verkeer en eigen indelingen kunnen weergeven, zoals TrueView.

• In-stream advertenties: Videoadvertentieplaatsingen naast video- of audiocontent moeten gebruikmaken van de SDK voor interactieve media van Google of de SDK voor mobiele advertenties van Google op ondersteunde platforms, tenzij wordt deelgenomen aan een officieel Google-bètaprogramma waarin een andere methode is toegestaan.
    • Uitgevers mogen geen producten voor interactieve media-advertenties gebruiken om inkomsten te genereren met op YouTube gehoste video's. Uitgevers die inkomsten willen genereren met video's op YouTube, kunnen dat doen via het YouTube-partnerprogramma.
  • Niet-in-stream advertenties: Videoadvertentieplaatsingen komen alleen in aanmerking voor weergave van buiten een videostream als ze door Google geleverde oplossingen gebruiken: op internet, de Google-uitgeverstags; in apps, de SDK voor mobiele advertenties van Google. Deze videoadvertentie-indelingen omvatten in-banner videoadvertenties (waaronder in-article en in-feed video), native-videoadvertenties, interstitial-videoadvertenties, videoadvertenties met beloning en 'app openen'-videoadvertenties.
    • De SDK voor interactieve media-advertenties van Google is niet toegestaan voor plaatsingen die niet-in-stream zijn, behalve voor plaatsingen in games.

Geef een nauwkeurige beschrijving van de voorraad

Gebruik metadata en declaraties om de voorraad nauwkeurig te beschrijven, zodat adverteerders correct worden geïnformeerd waar hun advertenties worden weergegeven.

• Zorg ervoor dat er hoogwaardige, correcte URL's voor metadata en beschrijvingen worden voorzien en onderhouden voor alle video- en audiocontent waarmee inkomsten kunnen worden gegenereerd en voor internetgames (zie Ad Exchange-videotagparameters voor IMA3).
  • Videoadvertentieplaatsingen moeten standaard hoorbaar zijn of op de juiste manier zijn gedeclareerd als gedempte plaatsing.
    • Voor niet-in-stream plaatsingen met de indelingenbibliotheken van Google worden gedempte declaraties automatisch correct afgehandeld.
  • Geef alleen in-stream videoadvertenties weer in geldige in-stream plaatsingen. Dit is exclusief het volgende:
    • Video-diavoorstellingen die content markeren die beschikbaar is op een site zonder originele videocontent.
    • Videoadvertenties in een display-banneradvertentie op een webpagina of in een app.
    • Videoadvertenties in de rail van de pagina, bijvoorbeeld in een ruimte van 300 x 250 op desktops.
    • Videoadvertenties op plaatsingen zonder bijbehorende videocontent, afgezien van plaatsingen die niet in-stream zijn.
    • Videoadvertenties in plaatsingen die schakelen tussen display-advertentieblokken en videoadvertenties, ongeacht of er bijbehorende videocontent is.
    • In-banner videoadvertenties die geen videospeler laden.
  • Definieer het formaat van de videoadvertentieplaatsing nauwkeurig.

Bescherm de adverteerderswaarde

Voor de bescherming van de adverteerderswaarde is het belangrijk dat gebruikers interactie met videoadvertenties kunnen aangaan. Videoadvertenties moeten correct worden weergegeven in videoadvertentieplaatsingen. Videoadvertentieplaatsingen mogen gebruikers niet verrassen en zich niet op onverwachte of niet-standaard manieren gedragen.

• Alle videoadvertentieplaatsingen moeten een standaard hoogte-breedteverhouding van 4:3 of 16:9 hanteren voor horizontale video's, 3:4, 4:5 of 9:16 voor verticale video's en 1:1 voor vierkante video's.
  • Videoadvertentieplaatsingen voor in-article en in-feed videoadvertenties moeten ten minste 256 pixels bevatten aan de lange en de korte kant (met uitzondering van 300 x 250 en 320 x 180, die ook zijn toegestaan). Alle andere videoadvertentieplaatsingen moeten ten minste 256 pixels bevatten aan de lange kant en minimaal 144 pixels aan de korte kant.
  • De advertentiecontent of advertentiebeheeropties mogen niet worden verborgen of verwijderd en de weergave ervan mag niet worden gewijzigd.
  • Advertenties mogen niet in de buurt van of over besturingselementen (afspelen, pauzeren, volume, enzovoort) van games of videospelers worden geplaatst.
  • Advertenties moeten worden weergegeven totdat de gebruiker de pagina of content verlaat, tenzij anders vermeld bij specifieke advertentie-indelingen (zie Aanvullende vereisten voor specifieke advertentie-indelingen hieronder).

Respecteer de gebruiker

Videoadvertenties moeten worden weergegeven in een omgeving die de beleving en tijd van gebruikers eerbiedigt:

• Voor in-stream advertenties moet de totale duur van videocontent langer zijn dan de totale duur van videoadvertenties.
  • Voor advertenties die niet in-stream zijn, waaronder advertenties in games, moet de duur van de content die aan de gebruiker wordt aangeboden, langer zijn dan de totale duur van de interstitial-advertenties.
  • Advertenties mogen niet automatisch onder de vouw worden afgespeeld of weergegeven als de muisaanwijzer erop wordt geplaatst.
    • Automatisch afspelen is alleen toegestaan als ten minste 50% van het advertentieblok zichtbaar is in een kijkvenster van 1024 x 768 voor desktop en in een kijkvenster van 360 x 600 voor mobiel.
  • Er mag nooit meer dan één videoadvertentieplaatsing tegelijk worden afgespeeld.
  • Aanvullende beleidsregels zijn van toepassing op videoadvertentieplaatsingen in een vastgezette videospeler (een videospeler die op een vaste locatie op het scherm wordt weergegeven):
    • Een vastgezette videospeler moet beginnen als een in-page videospeler die niet is vastgezet.
      • Terwijl de gebruiker door de pagina scrollt, moet de video overgaan van afspelen in een in-page videospeler naar afspelen in een vastgezette videospeler die zichtbaar blijft terwijl de gebruiker door de pagina scrollt.
    • De in-page videospeler moet volledig zichtbaar zijn op de pagina voordat wordt overgegaan naar de vastgezette videospeler.
    • Als de vastgezette videospeler met meer dan één zijde in-page videoadvertenties, in-page advertenties, in-page content of in-page navigatie bedekt, moet de vastgezette videospeler de optie bieden om deze te kunnen sluiten.
      • De optie om te sluiten moet zichtbaar zijn zonder dat de gebruiker de muisaanwijzer op de video hoeft te plaatsen of op de video hoeft te tikken.

Aanvullende vereisten voor specifieke advertentie-indelingen

TrueView-videoadvertenties en videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

Met Google Ads kunnen adverteerders die kopen op YouTube hun budget uitbreiden naar sites en apps die samenwerken met Google, om bijvoorbeeld onze eigen TrueView-indeling te kunnen gebruiken. De volgende aanvullende beleidsregels zijn van toepassing om in aanmerking te komen voor advertenties die kunnen worden overgeslagen, waaronder TrueView-advertenties:

• Videoadvertentieplaatsingen moeten standaard hoorbaar zijn.
  • Scrollen-en-afspelen-advertenties zijn niet toegestaan voor TrueView.
  • Voor midrolls moet de duur van de videocontent minimaal 10 minuten zijn.

Niet-in-stream videoadvertenties

Videoadvertentieplaatsingen zonder begeleidende video zijn onder andere: in-banner videoadvertenties (waaronder in-article en in-feed videoadvertenties), native-videoadvertenties, interstitial-videoadvertenties, videoadvertenties met beloning en 'app openen'-videoadvertenties. Meer informatie over indelingen voor out-stream videoadvertenties.

De volgende aanvullende beleidsregels zijn van toepassing om in aanmerking te komen voor de weergave van advertenties die niet in-stream zijn:

• De videoadvertenties moeten duidelijk worden geïdentificeerd als advertenties. Meer informatie over advertentieattributie.
  • Automatisch afspelen (uitgezonderd interstitial-videoadvertenties en videoadvertenties met beloning) moet standaard worden gedempt, tenzij de gebruiker er expliciet voor heeft gekozen het geluid aan te zetten.
    • Voor interstitial-videoadvertenties kan audio worden aan- of uitgezet bij de eerste laadactie, afhankelijk van de telefooninstellingen van de gebruiker. Als een interstitial bijvoorbeeld laadt wanneer het geluid van de telefoon uitstaat, moet de interstitial in een gedempte staat worden geladen.
  • De videoadvertenties mogen pas beginnen met afspelen als ten minste 50% van de pixels in de speler zichtbaar is in het kijkvenster. Ze moeten stoppen met afspelen als minder dan 50% van de pixels in de speler zichtbaar is in het kijkvenster, tenzij de gebruiker interactie heeft gehad met de afspeelknop in de bedieningselementen van de videoadvertentie.
    • Interstitial-videoadvertenties worden alleen afgespeeld als ze volledig in beeld zijn.
  • De plaatsing mag er niet toe leiden dat de indeling van de pagina vóór, tijdens of na de weergave van de videoadvertentie opnieuw wordt ingedeeld. Met andere woorden, de plaatsing mag de content niet omhoog of omlaag verplaatsen in het kijkvenster van de gebruiker. De plaatsing mag niet worden uitgevouwen naar volledig scherm als er over wordt gescrolld.
  • Videoadvertenties (met uitzondering van interstitial-videoadvertenties en videoadvertenties met beloning) moeten samen scrollen met de andere content in de app of op de pagina. Vastgezette implementaties zijn niet toegestaan.
  • In-article videoadvertenties moeten tussen de alinea's worden geplaatst en in-feed videoadvertenties in een feed met items.

Niet-in-stream video voor Ad Manager omvat veel verschillende advertentie-indelingen.

Voor bepaalde indelingen, zoals in-article, in-feed en native video, zorgen de oplossingen van Google ervoor dat uw advertentie aan deze vereisten voldoet.

Voor indelingen waarmee u het gedrag van de speler kunt bepalen, moet u aan het bovenstaande voldoen.