Beleid voor videovoorraad

Inkomsten genereren met videovoorraad is een manier om aanvullende waarde toe te voegen aan videocontent en heeft voordelen voor uitgevers, gebruikers en adverteerders. We willen ervoor zorgen dat videovoorraad waarmee inkomsten worden gegenereerd via Google-advertentiecode ('Videovoorraad') een positieve beleving biedt voor uitgevers, gebruikers en adverteerders. Hieronder leggen we daarom vereisten uit voor de aard en implementatie van videovoorraad.

Geef een nauwkeurige beschrijving van de voorraad

1. Videovoorraad moet verklaringen met nauwkeurige signalen verstrekken (ga voor Ad Manager naar de parameters voor VAST-advertentietag-URL's), waaronder:
    • Hoorbaarheid van advertentieplaatsing: Standaard hoorbaar of geluid uitgezet (ga voor Ad Manager naar vpmute-parameter).
    • Type advertentieplaatsing: Videoadvertenties die worden getoond in videospelers met videocontent moeten nauwkeurig worden gedefinieerd als plaatsingen voor In-stream of Bijbehorende content (ga voor Ad Manager naar plcmt-parameter). Videoadvertenties die worden weergegeven in niet-videospelerplaatsingen vereisen geen verklaringen. Google bepaalt op basis van de voorraadindeling automatisch of deze interstitial- of zelfstandige plaatsingen zijn.
      • In-stream is een video- of audioadvertentie die binnen de stream van video- of audiocontent wordt afgespeeld. De video- of audiocontent is de focus tijdens het bezoek van de gebruiker of is expliciet aangevraagd door de gebruiker.

Voorbeeld: Een videoadvertentie die voorafgaand aan, in het midden van of aan het einde van de stream van door de gebruiker aangevraagde videocontent wordt afgespeeld.

• Bijbehorende content verwijst naar een videoadvertentie die binnen de stream van videocontent wordt afgespeeld. Deze hoort bij de hoofdcontent die tijdens het bezoek van de gebruiker wordt getoond. De videocontent is niet de focus tijdens dat bezoek en is niet expliciet aangevraagd door de gebruiker. Plaatsingen voor bijbehorende content moeten binnen de hoofdtekst van de pagina worden geladen en het geluid moet standaard zijn uitgezet.

Voorbeeld: Een videoadvertentie die voorafgaand aan, in het midden van of aan het einde van de stream van videocontent met uitgezet geluid wordt afgespeeld en die een klein deel van een hoofdzakelijk redactionele pagina in beslag neemt.

• Interstitial is een videoadvertentie die wordt afgespeeld tijdens een overgang tussen content zonder dat er andere streaming videocontent aanwezig is. De videoadvertentie is de primaire focus van de pagina en beslaat het merendeel van het kijkvenster.

Voorbeeld: Een videoadvertentie die los staat van andere streaming videocontent en die in de volledige weergave wordt geplaatst tijdens een natuurlijke pauze of overgang tussen content.

• Zelfstandig verwijst naar een videoadvertentie die wordt afgespeeld zonder dat er andere streaming videocontent aanwezig is. De videoadvertentie is hierbij niet de focus van de pagina.

Voorbeeld: Een videoadvertentie die los staat van andere streaming videocontent en die wordt geplaatst in een banner in de rechterrail van een artikelpagina.

Opmerking: Voor Ad Manager verwijzen de termen 'instream' of 'in-stream' op de pagina's van het Helpcentrum en opties in producten naar zowel 'In-stream' als 'Bijbehorende content' zoals gedefinieerd in dit beleid. Ad Manager-videovoorraad dat In-stream of Bijbehorende content is volgens dit beleid, moet voldoen aan de respectievelijke vereisten in dit beleid.

Gebruik ondersteunde implementaties

1. Plaatsingen voor In-stream en Bijbehorende content moeten de Google-SDK voor interactieve media-advertenties of de Google Programmatic Access Library gebruiken op ondersteunde platforms, tenzij er een officieel Google-bètaprogramma wordt gebruikt.
    • Partners en uitgevers kunnen geen producten voor interactieve media-advertenties gebruiken om inkomsten te genereren met YouTube-content. In het geval van YouTube-content moeten partners en uitgevers inkomsten genereren via het YouTube-partnerprogramma.
  2. Interstitial- of zelfstandige plaatsingen moeten door Google geleverde oplossingen gebruiken. Op het web: Google-uitgeverstags. In de app: de SDK voor mobiele advertenties van Google (voor Ad Manager, voor AdMob).
    • De SDK voor interactieve media-advertenties van Google is niet toegestaan voor interstitial of zelfstandige plaatsingen, behalve voor plaatsingen in games.

Bescherm de adverteerderswaarde

1. Videovoorraadcontent en -opties (zoals Afspelen, Onderbreken, Geluid uitzetten, Overslaan of Sluiten), inclusief advertentiecontent en -opties die eventueel worden aangeboden, mogen niet geblokkeerd, verborgen of niet-functioneel zijn.
  2. Voor In-stream moeten er geen audioadvertenties worden aangevraagd of getoond op plaatsingen met uitgezet geluid.

Respecteer de gebruiker

1. Videovoorraad mag in de volgende gevallen automatisch worden afgespeeld:
    • Er mag op alle plaatsingstypen maar één videovoorraad-item per keer automatisch worden afgespeeld met geluid.
      • Voor In-stream en Bijbehorende content mag er per keer maar één videospeler automatisch content in het kijkvenster afspelen.
    • De advertentie mag pas automatisch worden afgespeeld als minimaal 50% van het advertentieblok zichtbaar is.
  2. Videovoorraad mag in de volgende gevallen sticky zijn:
    • Er is een sluitoptie tijdens de hele duur van de video- of advertentiecontent. Deze optie mag niet verborgen, geblokkeerd of niet-functioneel zijn.
    • Voor In-stream en Bijbehorende content moet de videospeler starten in de hoofdcontent en alleen overgaan in een sticky plaatsing als een gebruiker de videospeler wegscrollt van de pagina.
Opmerking: In ons beleid is vastgelegd met welk contenttype creators en uitgevers inkomsten mogen genereren via Google-advertentiecode. De bovenstaande vereisten bieden adverteerders geen garantie voor de kwaliteit van de plaatsingen die ze kopen.

Tips voor inzicht in dit beleid

Hoewel dit beleid de minimale richtlijnen voor inkomsten genereren met videovoorraad bevat, kunnen verschillende video-implementaties en -signalen leiden tot verschillende inkomstenniveaus van verschillende kopers. Bijvoorbeeld: standaard beeldverhoudingen (4:3 of 16:9 voor horizontale video's, 3:4, 4:5 of 9:16 voor verticale video's en 1:1 voor vierkante video's) en hoorbare plaatsingen leiden over het algemeen tot meer inkomsten. We adviseren partners te experimenteren om de instelling te vinden die het best voor hen werkt.

Meer informatie over de veelgebruikte beleidstermen en wat deze betekenen is te vinden in de woordenlijst.