Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Intäktsgenerering och annonser

Checklista för trafikleverantörer

Om du funderar på att köpa trafik till din webbplats rekommenderar vi att du ägnar lite tid åt att förstå exakt vilken trafik du kommer att ta emot. Du bör framför allt förstå hur trafikleverantören skickar trafik till dig och vilken typ av trafik du kommer att få. Du bör även ställa in ditt AdSense-konto och webbanalysprogram (t.ex. Google Analytics) på ett sätt så att du kan övervaka trafiken.

Vi har sammanställt en lista med frågor som du kan ställa när du börjar utforska hur du och en trafikleverantör kan samarbeta. Listan är avsedd att vägleda dig i samtalen med eventuella trafikleverantörer du överväger, men den är inte tänkt att omfatta allt:

• Var kommer annonserna visas?

• Om du inte känner igen sidorna där dina annonser kommer att finnas frågar du hur dessa sidor får sin trafik och om du kan se sidornas trafikkällor.
    • Om trafikleverantören inte kan lämna specifik information som exempel på webbadresser eller information om huruvida sidorna får sin trafik från organiska eller betalda källor bör du vara försiktig, eftersom du inte vet vilken typ av trafik du kommer att få.
  • Hur kan du verifiera annonsernas placering?

• Be att få se det i realtid.
    • Se det som en varningssignal om du inte kan få exempel på webbadresser där du kan se dina annonser. Du kanske inte vill att dina annonser ska visas på barnförbjudna sidor eller annat orelaterat innehåll.
  • Hur står sig denna trafikleverantörs kostnad mot andra?

• Om en trafikleverantör debiterar mycket mindre för liknande annonsplacering bör du fråga hur de kan ha så låga priser.
    • Om priset verkar för bra för att vara sant och trafikleverantören inte kan ge en rimlig förklaring till hur de kan betala så lite till sitt nätverk kan det vara ett tecken på att deras trafik inte visas på sidor med högt värde.
  • Vilka är övriga partners som köper trafik från samma leverantör?

• Det är bra att veta om andra partners använder tjänster för annonsverifiering och vad dessa tjänster har sagt i allmänhet om den trafik som leverantören har skickat.
    • Om du inte kan hitta andra partners som också visar annonser med denna trafikleverantör kan det också vara ett tecken på att du bör vara försiktig.

Andra frågor som du kan vilja ställa omfattar:

• Hur konsekvent kommer trafiken flöda till din sida, dag för dag eller vecka för vecka?
  • Om det finns detaljerade rapporter för trafikkällor tillgängliga?
  • Om trafikkällor är lätta att identifiera i trafikloggar eller webbanalysprogram?
  • Hur du kan mäta omvandlingsfrekvensen för annonserna?

När du har pratat med en trafikleverantör och vill gå vidare är det också viktigt att du har möjlighet att övervaka trafiken som skickas till din webbplats. Det är alltid bäst att börja med ett litet test, t.ex. att skicka trafik till ett fåtal av dina sidor och se vilket resultat det ger. Om du vill ha mer detaljerade anvisningar för hur du kan övervaka trafik kan du läsa vår artikel om att segmentera trafiken. Om du upptäcker att en trafikleverantör skickar trafik som du inte förväntade dig eller om du är orolig för kvaliteten på trafiken föreslår vi att du stänger av den trafikkällan omedelbart och meddelar oss. Mer information om ogiltig trafik i allmänhet hittar du i vårt Resurscenter för annonstrafikens kvalitet.