Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Indtægtsgenerering og annoncer

Tjekliste i forhold til trafikudbydere

Hvis du overvejer at købe trafik, som skal ledes til dit website, skal du bruge noget tid på at undersøge, nøjagtig hvilken trafik du kommer til at modtage. Du skal især sætte dig ind i, hvordan trafikudbyderen vil sende trafik til dig, og hvilken slags trafik du kommer til at modtage. Du skal også konfigurere din AdSense-konto og dit webanalyseprogram (f.eks. Google Analytics) på en måde, som giver dig mulighed for at overvåge trafikken.

Vi har samlet et liste med spørgsmål, du bør stille, når du begynder at undersøge, hvordan du og trafikudbyderen kan samarbejde. Listen er tænkt som en hjælp til dine samtaler med de trafikudbydere, du overvejer at samarbejde, men den er ikke udtømmende:

• Hvor bliver annoncerne vist?

• Hvis du ikke kender de sider, hvor dine annoncer vil blive placeret, kan du spørge om, hvordan disse sider får deres trafik, og om du må se trafikkilderne for disse sider.
    • Hvis trafikudbyderen ikke kan levere specifikke detaljer, som eksempler på webadresser, eller oplysninger om, at siderne får trafik fra organiske eller købte kilder, skal du være forsigtig med at gå videre, da du så ikke ved, hvilken type trafik du vil få.
  • Hvordan kan annoncernes placering kontrolleres?

• Bed om at se det i realtid.
    • Det er et faresignal, hvis du ikke kan få eksempler på webadresser, hvor du kan se dine annoncer. Det kan være, at du ikke ønsker, at dine annoncer vises på sider med seksuelt indhold eller andet indhold, som ikke er relateret.
  • Hvordan ligger prisniveauet hos denne trafikudbyder sammenlignet med andre udbydere?

• Hvis denne trafikudbyders pris er meget mindre end prisen for en tilsvarende annonceplacering hos andre udbydere, bør du spørge om, hvordan de kan tilbyde så lave priser.
    • Hvis prisniveauet lyder for godt til at være sandt, og trafikudbyderen ikke kan give en fornuftig forklaring på, hvordan de kan betale så lidt til deres netværk, så kan det være et tegn på, at deres trafik ikke vises på sider med høj værdi.
  • Hvem er de andre partnere, som køber trafik fra denne udbyder?

• Det er godt at finde ud af, om disse andre partnere bruger tjenester til annonceverifikation, og hvad disse tjenester generelt har haft at sige om den trafik, som udbyderen har sendt.
    • Hvis du ikke kan finde andre partnere, som placerer annoncer hos denne trafikudbyder, kan dette også være et tegn på, at du skal være forsigtig med at gå videre.

Andre spørgsmål, det kan være en god ide at stille:

• Hvor jævnt vil trafikken flyde til dit website på dagsbasis og ugebasis?
  • Er der adgang til detaljerede trafikkilderapporter?
  • Er det nemt at identificere trafikkilderne i trafiklogfiler eller webanalyseprogrammer?
  • Hvordan kan du måle konverteringsfrekvensen for dine annoncer?

Når du har talt med en trafikudbyder og ønsker at gå videre med samarbejdet, er det meget vigtigt, at du har mulighed for at overvåge den trafik, de sender til dit website. Det er altid bedst at begynde med en lille test, hvor der kun sendes trafik til nogle få af dine sider, så du kan se, hvordan det går. Du kan finde en detaljeret vejledning til, hvordan du overvåger trafik i artiklen om, hvordan du segmenterer din trafik. Hvis du synes, at trafikudbyderen sender trafik, som du ikke havde regnet med, eller du er bekymret for trafikkens kvalitet, anbefaler vi, at du deaktiverer denne trafikkilde med det samme og giver os besked om problemet. Få flere oplysninger om ugyldig aktivitet i almindelighed ved at besøge Ressourcecenter for kvalitet af annoncetrafik.