Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Startsiderapporter: Forstå inntektene dine

Gå til AdSense-startsiden for å se den beregnede inntekten, den siste betalingen og saldoen din. #estimatedearnings #finalizedearnings

Hensikten med rapportene i AdSense-kontoen din er at du skal få presise anslag for den nærende aktiviteten i kontoen. Disse rapportene er imidlertid ikke en ferdig oversikt over totalinntektene dine. Det er mange faktorer som kan ha innvirkning på det endelige beløpet som utbetales til deg. Når inntektene er ferdig beregnet, vises de på «Transaksjoner»-siden din. Inntekter vi fastslår stammer fra ugyldige klikk eller visninger, betales tilbake til de berørte annonsørene der dette er hensiktsmessig og mulig. Hvis kontoen er deaktivert som følge av ugyldig aktivitet, kan du ikke lenger motta utbetalinger. Vi refunderer inntektene i kontoen til de berørte annonsørene der dette er mulig og hensiktsmessig.

Tips: I mars 2022 begynner vi en gradvis lansering (over noen måneder) av en egen startside og betalingskonto i AdSense for YouTube-inntekter. Finn ut mer om YouTube-startsiden og -betalingskontoen.

Inntekter på startsiden

På startsiden i kontoen din viser vi følgende informasjon:

• Beregnede inntekter: Gode anslag basert på nylig kontoaktivitet fra i dag, i går, så langt denne måneden og forrige måned.
  • Saldo: I denne delen vises to inntektsnivåer:
    • Inntektssaldoen som ennå ikke er utbetalt. Det kan hende denne saldoen ikke gjenspeiler totalbeløpet du får utbetalt. Google kan for eksempel justere beløpet ved behov, blant annet på grunn av avrundingsavvik, eventuell ugyldig aktivitet som må trekkes fra inntektene, eller andre kreditter ved månedsslutt.
    • Den siste betalingen din.

Justeringer av inntekter

Det kan hende vi justerer de beregnede inntektene eller totalinntektene dine i tråd med eventuelle ugyldige klikk eller visninger. Dette innebærer at vi kan trekke inntekter fra saldoen som skal utbetales. Ugyldig aktivitet kan skyldes problemer med trafikkilder eller annonseimplementering. Vi anbefaler at du leser gjennom artikkelen Retningslinjer for AdSense: en veiledning for nybegynnere og tipsene våre for å forhindre ugyldig aktivitet for å finne ut mer om dette.

Vi forbeholder oss retten til å justere inntektene til publisister hvis annonsører som har annonsert på nettstedene deres, ikke betaler.

Vi kan ikke gi deg informasjon om hvor mye vi har justert per dag eller kanal. Dette er av hensyn til systemet for registrering av ugyldig aktivitet, og for å hindre brukere i å omgå systemet. Vær oppmerksom på at vi har iverksatt disse tiltakene mot ugyldig aktivitet for at AdSense-nettstedene i nettverket vårt skal være et velfungerende og trygt miljø for brukere, publisister og annonsører.