Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Betalningar

Ändra namn och adress i din betalningsprofil

Enligt användarvillkoren för AdSense eller användarvillkoren för AdSense för YouTube är det inte tillåtet att överlåta ett kontos ägarskap. Däremot kan du redigera namn och adress i betalningsprofilen för att korrigera felstavningar eller göra justeringar vid förändringar som giftermål, dödsfall eller företagssammanslagningar.

Innan du börjar

Ändra namn eller adress i betalningsprofilen

1. Logga in på ditt AdSense- eller AdSense för YouTube-konto.
  2. Klicka på Betalningar och sedan på Betalningsuppgifter.
  3. Tänk på att välja rätt betalningskonto om du har separata betalningskonton för AdSense och YouTube.
  4. Klicka på Hantera inställningar.
  5. Klicka på Skriv vid Namn och adress i avsnittet Betalningsprofil.
  6. Ange önskat betalningsnamn.
    Tips! För företagskonton ska den första raden vara företagsnamnet och den andra raden vara företagets kontaktnamn.
  7. Uppdatera betalningsadressen i adressfälten.
  8. Klicka på Spara.

Ändringar som du gör före den 20:e i månaden påverkar vanligtvis innevarande månads betalning. Ändringar som du gör efter den 20:e träder inte i kraft förrän under nästföljande månads betalningscykel.

Ändra betalningsland

Det är inte möjligt att ändra landet i din betalningsadress i AdSense. Om du har flyttat till ett nytt land eller område måste du avsluta ditt befintliga AdSense-konto och skapa ett nytt.

Skicka in dina skatteuppgifter på nytt

Namnet på skatteblanketten fylls i automatiskt med namnet i din betalningsprofil. När du ändrar ditt betalningsnamn måste du även skicka in dina skatteuppgifter igen. Mer information om hur du skickar in skatteuppgifter till Google finns här.

För utgivare i USA fylls W9-namnfältet i på förhand med namnet i betalningsprofilen.

För amerikanska företag som har statusen ”disregarded entity” ska den första raden i W9-formuläret vara namnet på den fysiska eller juridiska person som fyller i företagets skattedeklaration. Läs om hur du skickar in skatteuppgifter för en filial.

Ändra namnet i din betalningsprofil efter att ha slutfört identitetsverifiering

Efter att du har verifierat din identitet kan du inte ändra ditt namn i betalningsprofilen. Kontakta oss om du har ett giltigt skäl att ändra namnet.