Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Retningslinjer

Kontoen er sperret på grunn av ugyldig trafikk eller brudd på retningslinjene

Hvorfor er kontoen min sperret?

Google tar brudd på retningslinjene og ugyldig trafikk svært alvorlig med tanke på å beskytte brukerne, publisistene og annonsørene som sammen utgjør annonseringsmiljøet vårt. Som regel forholder vi oss til hvert enkelt nettsted når vi varsler publisister eller setter i verk tiltak etter retningslinjebrudd og ugyldig trafikk. I noen tilfeller kan det likevel forekomme at retningslinjebruddene eller den ugyldige trafikken er av en slik art at vi må sperre eller deaktivere kontoer.

Når kontoen din er sperret, får du tid til å gjennomføre de relevante endringene på nettstedet ditt. Sperringer kan ha ulik varighet. I e-postvarselet du mottok, kan du se hvor lenge sperringen varer. Du kan fortsatt logge på AdSense-kontoen din selv om den er sperret. Det vises imidlertid ingen annonser i løpet av sperreperioden. Gjennomganger av nettstedet og kontooppgraderinger settes på pause frem til sperringen er opphevet. Du kommer også til å se at vi automatisk holder tilbake utbetalinger i kontoen din.

Når sperreperioden er over, aktiverer vi annonsevisningen på nytt, opphever tilbakeholdingen av utbetalinger, og overvåker kontoen din for å sikre at den er i tråd med retningslinjene våre. Dette skjer automatisk. Dersom det fortsetter å forekomme brudd på retningslinjene eller ugyldig trafikk, kan det hende at vi deaktiverer kontoen for godt. Merk: Du kan ikke anke sperringen av kontoen.

Hvis kontoen din blir sperret, mottar du en e-post med informasjon om hvorvidt sperringen skyldes brudd på retningslinjene eller ugyldig trafikk. Kontrollér om du har fått en e-post fra AdSense, og se gjennom informasjonen nedenfor som gjelder for ditt tilfelle:

Kontoen er sperret på grunn av brudd på retningslinjene

Programretningslinjene våre er utarbeidet for å sørge for at alle i økosystemet vårt for annonsering får en positiv opplevelse. Når vi oppdager et nettsted som bryter med retningslinjene, kan vi enten: a) sende en advarsel der vi ber deg gjøre endringer på nettstedet, eller b) deaktivere annonsevisningen på nettstedet umiddelbart dersom bruddet er alvorlig.

Ved alvorlige eller gjentatte brudd på retningslinjene våre kan det hende vi må gå lenger enn å iverksette tiltak for enkeltnettsteder, og i stedet iverksette tiltak på kontonivå. Det kan hende at vi sperrer kontoen din for å gi deg en mulighet til å evaluere alt innholdet ditt, korrigere de tingene som bryter med retningslinjene, samt legge inn sikkerhetstiltak som sørger for at kontoen din er i samsvar med retningslinjene.

Hvis du vil vite mer om retningslinjeproblemene som har bidratt til at kontoen ble sperret, logger du på kontoen din og ser gjennom loggen for brudd på retningslinjene. Hvis du ønsker mer informasjon om retningslinjene våre, samt tips til hvordan du overvåker nettstedene dine for å unngå brudd på retningslinjene, anbefaler vi at du ser gjennom følgende informasjon:

Vi håper at du klarer å rydde opp i det som bryter med retningslinjene i løpet av perioden kontoen er sperret. Hvis du fortsetter å bryte retningslinjene etter at sperreperioden er over, blir kontoen din deaktivert. Hvis dette skjer, kan det hende at vi holder tilbake inntektene dine knyttet til brudd på retningslinjene, med et beløp på opptil totalinntektene dine for de siste 60 dagene. Dette gjøres for å refundere berørte annonsører (der dette er mulig og hensiktsmessig).

Tips: Hvis du ønsker mer informasjon om sperring av kontoer for brudd på retningslinjene, kan du se Forklaring av advarsler og sperring av kontoer på grunn av brudd på retningslinjene.

Kontoen er sperret på grunn av ugyldig trafikk

I tillegg til at vi overvåker kontoer for å oppdage brudd på retningslinjene, analyserer vi også alle klikkene og visningene for å finne ut om de passer inn i et bruksmønster som kan gi en kunstig økning av annonsørkostnadene eller publisistinntektene. Hvis vi får fastslått at det har forekommet ugyldig trafikk på kontoen din, kan vi sperre eller deaktivere kontoen din. Hvis dette skjer, kan det hende at vi holder tilbake inntektene dine knyttet til brudd på retningslinjene, med et beløp på opptil totalinntektene dine for de siste 60 dagene. Dette gjøres for å refundere berørte annonsører (der dette er mulig og hensiktsmessig).

Mens kontoen din er sperret, har du tid til å undersøke kildene for ugyldig trafikk, identifisere og blokkere mistenkelig trafikk og iverksette tiltak for å sikre at det ikke forekommer ugyldig trafikk. Du kan ikke anke sperringen av kontoen. Vi anbefaler at du finner ut mer om hvordan du segmenterer trafikken din, slik at du kan overvåke, evaluere og forstå trafikken til nettstedet ditt på en bedre måte. Dette kan også bidra til at det blir lettere å identifisere kildene for den ugyldige trafikken. Du finner mer informasjon i ressurssenteret for annonsetrafikkvalitet.

Vær oppmerksom på at hvis vi oppdager flere problemer med AdSense-kontoen din i løpet av perioden den er sperret, kan vi stenge kontoen for godt, også før sperreperioden utløper. Hvis den ugyldige trafikken vedvarer og fortsetter å generere trafikk av lav kvalitet til økosystemet vårt for annonser etter at sperringen av kontoen er opphevet, kan vi begrense eller deaktivere annonselevering, sperre kontoen din på nytt eller deaktivere kontoen din for å beskytte annonsørene og brukerne våre.

Nedenfor har vi beskrevet de vanligste årsakene til at publisister kan oppleve at kontoene deres blir sperret på grunn av ugyldig trafikk. Vær oppmerksom på at dette ikke er en uttømmende liste, men en liste over de vanligste årsakene.

Vanlige årsaker til at AdSense-kontoer sperres på grunn av ugyldig trafikk

Klikk på annonsene i eget innhold
  • Publisister kan ikke klikke på egne annonser på nettstedet sitt eller i YouTube-kanalen sin. De må heller ikke på kunstig vis øke antallet visninger eller klikk annonsene mottar, enten dette skjer automatisk eller manuelt. YouTube-publisister må også hoppe over annonsene når de ser på sine egne videoer, slik at annonsørkostnadene ikke økes på kunstig vis.

• Hvis du ønsker mer informasjon om en av annonsørene på nettstedet ditt, kan du skrive inn annonsens nettadresse direkte i adressefeltet i nettleseren.

Én eller flere brukere klikker gjentatte ganger på annonsene i innholdet ditt
  • Publisister kan ikke be andre om å klikke på annonsene sine eller laste dem inn på nytt. Dette omfatter oppfordringer til brukerne om å støtte nettstedet ditt eller kanalen din, tilbud om belønning til brukerne for at de ser på annonser eller utfører søk og løfter om å skaffe penger til en tredjepart for slik atferd.
Tips: Du finner mer informasjon om sperring av AdMob-kontoer i brukerstøtten for AdMob.