Käytännöt

Tili on jäädytetty kelpaamattoman liikenteen tai käytäntörikkomusten vuoksi

Miksi tilini jäädytettiin?

Google suhtautuu käytäntörikkomuksiin ja kelpaamattomaan liikenteeseen hyvin vakavasti suojellakseen mainontajärjestelmänsä käyttäjiä, julkaisijoita ja mainostajia. Yleensä Google ilmoittaa käytäntörikkomuksista ja kelpaamattomasta liikenteestä julkaisijoille ja osallistuu korjaaviin toimiin sivustotasolla. Joskus tilejä on kuitenkin jäädytettävä tai poistettava käytöstä käytäntörikkomusten tai kelpaamattoman liikenteen takia.

Tilin jäädytys antaa sinulle aikaa tehdä tarvittavat muutokset sivustollesi. Jäädytyksen pituus vaihtelee, ja näet sen sähköpostitse saamastasi ilmoituksesta. Jos AdSense-tilisi jäädytetään, voit kuitenkin edelleen kirjautua sille. Mainoksia ei kuitenkaan näy jäädytysaikana. Sivustotarkastukset ja tilipäivitykset keskeytetään siihen asti, että jäädytys on poistunut. Tilillesi on myös lisätty automaattisesti maksujäädytys.

Kun jäädytysaika päättyy, tarkistamme, että tili on käytäntöjemme mukainen. Tämän jälkeen mainokset alkavat automaattisesti näkyä uudelleen ja maksujäädytys poistuu. Jos tilillä ilmenee käytäntörikkomuksia tai virheellistä liikennettä vielä jäädytysajan jälkeen, Google voi poistaa tilin käytöstä pysyvästi. Huomaa, että tilin jäädytyksestä ei voi valittaa.

Jos tilisi jäädytetään, saat sähköpostiviestin, jossa ilmoitetaan, johtuuko jäädytys käytäntörikkomuksista vai kelpaamattomasta liikenteestä. Hae sähköpostistasi AdSenselta tullut viesti ja tutustu alla oleviin artikkeleihin:

Käytäntörikkomuksista johtuva tilin jäädytys

Ohjelmakäytäntöjen tarkoituksena on taata positiivinen käyttökokemus kaikille mainontajärjestelmämme osapuolille. Jos havaitsemme käytäntöjen vastaisen sivuston, lähetämme siitä varoitusviestin, jossa pyydämme korjaamaan ongelman, tai keskeytämme mainonnan sivustolla välittömästi, jos rikkomus on vakava.

Jos käytäntöjä rikotaan toistuvasti tai törkeästi, saatamme joutua ulottamaan toimenpiteemme sivustotasolta tilitasolle. Tilisi voidaan jäädyttää tilapäisesti. Jäädytysaikana saat mahdollisuuden tarkistaa sivustosi sisällön, ratkaista rikkomuksiin johtaneet ongelmat ja ottaa käyttöön turvatoimenpiteitä varmistaaksesi käytäntöjen noudattamisen jatkossa.

Saat lisätietoja jäädytykseen johtaneista käytäntörikkomuksista kirjautumalla tilillesi ja tarkistamalla rikkomushistorian. Jos haluat vinkkejä sivustosi mahdollisten käytäntörikkomusten valvontaan tai tarvitset lisätietoja käytännöistämme, suosittelemme tutustumaan seuraaviin materiaaleihin:

Toivomme, että pystyt ratkaisemaan käytäntöihin liittyvät ongelmat jäädytyksen aikana. Jos käytäntöjen rikkominen jatkuu jäädytysajan jälkeen, tilisi poistetaan käytöstä. Tässä tapauksessa saatamme pidättää rikkomuksiin liittyvät tulot (enintään 60 edellisen päivän ajalta saamasi kokonaistulot) voidaksemme maksaa hyvitystä asianomaisille mainostajille soveltuvissa tapauksissa, mahdollisuuksien mukaan.

Vinkki: Lisätietoja käytäntörikkomuksista johtuvista tilin jäädytyksistä on artikkelissa Käytäntöihin liittyvät tilivaroitukset ja ‑jäädytykset.

Kelpaamattomasta liikenteestä johtuva tilin jäädytys

Käytäntörikkomusten valvonnan lisäksi analysoimme kaikki klikkaukset ja impressiot saadaksemme selville, lisäävätkö ne keinotekoisesti mainostajan kustannuksia tai julkaisijan tuloja. Jos tulemme siihen tulokseen, että tililläsi on kelpaamatonta liikennettä, saatamme jäädyttää tilisi tai poistaa sen käytöstä. Tässä tapauksessa saatamme pidättää rikkomuksiin liittyvät tulot (enintään 60 edellisen päivän ajalta saamasi kokonaistulot) voidaksemme maksaa hyvitystä asianomaisille mainostajille soveltuvissa tapauksissa, mahdollisuuksien mukaan.

Tilin jäädytyksen aikana voit selvittää kelpaamattoman liikenteen lähteet, tunnistaa ja estää epäilyttävän liikenteen sekä ryhtyä toimiin oikeanlaisen liikenteen varmistamiseksi. Tilin jäädytyksestä ei voi valittaa. Suosittelemme, että tutustut liikenteen segmentointiin. Segmentoimalla liikenteesi voit ymmärtää, seurata ja arvioida sivustollesi tulevaa liikennettä parhaalla mahdollisella tavalla. Segmentointi voi auttaa myös tunnistamaan kelpaamattoman liikenteen lähteitä. Lisätietoja on mainosliikenteen laatusivustolla.

Jos AdSense-tililläsi havaitaan muita ongelmia tilapäisen jäädytyksen aikana, tilisi voidaan poistaa käytöstä pysyvästi jo ennen jäädytysajan päättymistä. Jos kelpaamaton liikenne jatkuu vielä jäädytyksen päättymisen jälkeen ja tuottaa edelleen heikkolaatuista liikennettä mainontajärjestelmäämme, saatamme joutua rajoittamaan mainosten näkymistä tai poistamaan ne käytöstä, jäädyttämään tilisi uudelleen tai poistamaan tilisi käytöstä mainostajiemme ja käyttäjiemme suojaamiseksi.

Seuraavassa kerrotaan yleisimmät syyt, jotka johtavat julkaisijoiden tilien jäädyttämiseen kelpaamattoman liikenteen takia. Huomaathan, että kaikkia syitä ei käydä läpi, ainoastaan yleisimmät.

Yleisiä syitä AdSense-tilien jäädyttämiseen kelpaamattoman liikenteen vuoksi

Julkaisija klikkaa omassa sisällössään olevia mainoksia
  • Julkaisijat eivät saa klikata sivustollaan tai YouTube-kanavallaan olevia mainoksia, eivätkä kerryttää impressioita ja klikkauksia keinotekoisesti tai manuaalisesti. YouTube-julkaisijoiden on myös ohitettava mainokset katsellessaan omia videoitaan, jotta he eivät lisää mainostajien kuluja keinotekoisesti.

• Jos haluat lisätietoja jostakin mainostajasta, jonka mainoksia näkyy sivustollasi, kirjoita mainoksessa näkyvä URL-osoite suoraan selaimesi osoitepalkkiin.

Yksi tai useampi käyttäjä klikkaa sisällössäsi olevia mainoksia toistuvasti
  • Julkaisijat eivät saa pyytää muita päivittämään tai klikkaamaan mainoksia. Tällaiseksi toiminnaksi katsotaan esimerkiksi käyttäjien pyytäminen tukemaan sivustoa tai kanavaa, palkkioiden tarjoaminen käyttäjille mainosten katselusta tai hakujen suorittamisesta sekä rahankeruun lupaaminen kolmansille osapuolille tällaisesta toiminnasta.
Vinkki: AdMob-ohjekeskuksesta saat tietoja AdMob-tilien jäädyttämisestä.