Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

User management

Vanliga frågor om användaråtkomst

Här hittar du svar på några vanliga frågor om användarhantering i AdSense.

Utöka alla  Komprimera alla Vem kan hantera användare?

Du måste ha administrativ åtkomst för att kunna lägga till och ta bort användare och ändra användares åtkomstnivåer.

Varför kan jag inte lägga till en viss användare?
  • Användaren är redan kopplad till ett annat aktivt eller inaktiverat AdSense-konto. Observera att detta inte gäller Ad Exchange-konton.
  • Användaren är det alternativa användarnamnet för en befintlig AdSense-inloggning. Inloggningen kan vara kopplad till det aktuella AdSense-kontot eller till ett annat AdSense-konto eller en annan app.
  • AdSense har inte aktiverats i användarens G Suite-konto. Kontakta G Suite-administratören för att aktivera AdSense.
Jag har plötsligt fler användare i mitt konto. Vem har lagt till dem?

Om du vill ta reda på vem som har lagt till en användare kan du leta efter det aviseringsmeddelande du får när en ny användare läggs till i ditt konto. Du kan också fråga de andra administratörerna i ditt konto.

Finns det en gräns för hur många administratörer eller standardanvändare jag kan lägga till i mitt konto?
Nej. Du kan lägga till hur många administratörer eller standardanvändare som helst, men du kan inte sammanfoga eller kombinera ditt konto med ett annat AdSense-konto.
Kan jag överlåta mitt AdSense-konto till någon annan?
Nej. Administratörer kan ändra bankuppgifter och/eller lägga till nya administratörer, men de kan inte överlåta AdSense-konton till en annan person.
Jag har fått en inbjudan men vill använda inloggningen från ett annat Google-konto än det som meddelandet skickades till.

Kontakta administratören som skickade inbjudan och begär att få en ny inbjudan till önskad adress.

Jag vill inte lägga till en användare utan bara ändra min inloggning.

Detta kan du göra på två sätt:

• Redigera ditt Google-konto
    Du kan ändra din e-postadress/inloggning genom att redigera Google-kontot du använder för AdSense. Tänk på att detta inte är möjligt för Gmail-adresser och att ändringen påverkar alla produkter som du har länkat till ditt Google-konto.
  • Koppla ett annat Google-konto för inloggning
    Om du har administrativ åtkomst kan du bjuda in en ny administratör, logga in som ny administratör och sedan ta bort den ursprungliga inloggningen för Google-kontot.
Vem får meddelande när något ändras?

Administratörer och berörda användare får aviseringar via e-post när en användare läggs till, tas bort eller får ändrad åtkomstnivå.

Vad innebär statusen Vilande i tabellen Användare med inloggningsåtkomst?

Statusen Vilande innebär att användaren ännu inte har tackat ja till inbjudan genom att klicka på länken i meddelandet. Användarna har 30 dagar på sig att tacka ja till inbjudan innan den upphör att gälla.

Jag har tagits bort från mitt konto. Vad ska jag göra?

Kontakta kontoadministratören direkt. Tänk på att Google AdSense inte kan medla i åtkomsttvister mellan användare.

Hur vet jag vilken åtkomstnivå jag har?
  • Som administratör kan du se en lista över alla användare och deras åtkomstnivåer.
  • När du har tackat ja till en inbjudan att få åtkomst till ett konto får du veta vilken åtkomstnivå du har.
  • Om åtkomstnivån ändras får du ett e-postmeddelande med information om din åtkomstnivå.
Jag har inte åtkomst till mitt konto längre. Vad ska jag göra?

Använd felsökningsverktyget för inloggning så att vi kan se varför du inte får åtkomst till ditt konto och hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig att få åtkomst igen.

Hur kan jag se en lista över användare i mitt konto?

Så här kan du se en lista över användare som har åtkomst till ett konto om du har administratörsåtkomst:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Konto.
  3. Klicka på Åtkomst och auktorisering och sedan på Användarhantering.
  4. En lista över användare visas under Användarhantering.
Obs! Kontoinnehavaren är ensam ansvarig för egendomarna i AdSense-programmet. Administratörer måste vara försiktiga med att ge användare åtkomst till ett konto. Alla användare som läggs till i ett konto måste följa programpolicyerna för AdSense.

Har du frågor?

Fråga andra användare