Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Monetització i anuncis

Segmentar el trànsit

Podeu utilitzar els canals i les analítiques per entendre millor el trànsit i evitar el trànsit no vàlid. #transitnovalid #fontsdetransit

Segmentar el trànsit és el procés de configurar els blocs d'anuncis i els canals personalitzats, de manera que pugueu veure de manera explícita les diferents fonts del trànsit. Per entendre millor el trànsit a través de la segmentació, més avall hem establert els passos que heu de seguir. Tant si acabeu d'arribar al món d'AdSense com si ja fa temps que sou editor, aquestes estadístiques us poden resultar de gran utilitat. Per començar, heu de tenir accés a una eina d'analítica (com ara Google Analytics), a més de coneixements amplis sobre allò que us poden aportar els canals al compte d'AdSense. Si configureu una segmentació granular del trànsit, podreu veure en tot moment quines són les fonts del trànsit i quin rendiment tenen comparades entre si. Disposar d'aquestes dades addicionals al compte d'AdSense té dos avantatges principals:

• Coneixement més precís dels usuaris i de les fonts del trànsit
    • Veureu i entendreu quines fonts del trànsit generen el millor rendiment dels anuncis al vostre lloc web.
    • Amb aquestes dades podeu determinar la manera com els usuaris arriben al lloc web i si les fonts del trànsit es poden optimitzar.
  • Prevenció del trànsit no vàlid
    • Superviseu de manera proactiva el rendiment de les fonts del trànsit per poder prendre decisions fonamentades i deixar de treballar amb fonts que sembla que enviïn trànsit de mala qualitat.
    • Identifiqueu anomalies a les dades per entendre el rendiment de les diferents fonts i quines accions heu d'emprendre per garantir que compliu les polítiques del programa d'AdSense.

Us recomanem que feu el procés en dos passos. Heu d'utilitzar una eina d'analítica, canals personalitzats i canals d'URL. El primer pas és marcar una part del trànsit per revisar-lo i el segon pas consisteix a analitzar les dades que es desprenen del trànsit. És important que seguiu aquests dos passos per assegurar-vos que obteniu una visió completa de les fonts del trànsit i del rendiment del lloc web.

Primer pas: utilitzeu els canals per marcar una part del vostre trànsit per revisar-lo

Al compte d'AdSense teniu dos tipus de canals que podeu fer servir:

• Utilitzeu canals personalitzats per a blocs d'anuncis específics. Els canals personalitzats us permeten veure el rendiment que té un grup concret de blocs d'anuncis en relació amb un altre. A diferència dels informes integrats (blocs d'anuncis, mides dels anuncis, etc.), les agrupacions de canals les podeu crear pel vostre compte. Fer un seguiment de diversos blocs d'anuncis a partir de canals únics us ajudarà a aïllar ràpidament qualsevol bloc d'anuncis concret al qual hàgiu de parar atenció.

Aquí teniu alguns desglossaments d'exemple per a canals personalitzats:
    • Emplaçament d'anuncis
      • Meitat superior de la pàgina
      • Meitat inferior de la pàgina
      • Entre les línies del contingut
      • Dreta del contingut
    • Mida de l'anunci
    • Fonts de la referència del trànsit (consulteu el segon pas descrit més avall per obtenir instruccions sobre la configuració adequada)
      • Cerca de Google
      • Xarxes socials
      • Altres motors de cerca
    • Secció del lloc
      • Pàgina d'inici
      • Blog
      • Fòrums
  • Col·loqueu diferents parts del trànsit d'AdSense dins d'un canal d'URL. Feu servir els canals d'URL per segmentar el rendiment dels anuncis en diferents parts dels vostres llocs web.

Segon pas: utilitzeu analítiques per veure les dades sobre el trànsit

Disposar de les analítiques del lloc web és un aspecte molt important per fer-lo funcionar. Amb Google Analytics, per exemple, podeu aprofundir en les fonts del trànsit específiques del vostre lloc web. Com a part de la configuració del compte, assegureu-vos de desglossar aquestes fonts del trànsit de manera que en pugueu generar informes. És molt important segmentar el trànsit quan afegiu una font nova, perquè així podreu supervisar el rendiment d'aquesta font i fins i tot fer algunes proves A/B amb fonts en diferents pàgines.

• Creeu URL personalitzats per segmentar segons les diferents fonts. Feu servir el creador d'URL per crear URL específics que podeu utilitzar per a cadascuna de les vostres campanyes. Per exemple, podeu crear URL únics per al butlletí d'informació, per a les publicacions als mitjans socials, etc.
  • En lloc de col·locar l'URL principal (com ara example.com) al butlletí d'informació, feu servir l'URL personalitzat que s'ha creat per a la font específica de què es tracti. Això us permetrà obtenir uns informes de més qualitat sobre aquestes campanyes concretes. A partir d'aquí, podeu comparar les dades de les vostres analítiques amb les dades d'AdSense procedents dels canals d'URL en aquests URL de campanya únics, per veure el rendiment de les fonts corresponents.

Mitjançant els segments avançats de Google Analytics, podeu veure els tipus d'usuaris que visiten el lloc web i com influeixen sobre el rendiment dels anuncis d'AdSense. Per fer-ho, enllaceu el vostre compte d'AdSense al d'Analytics. Si detecteu que una de les fonts del trànsit us envia molt trànsit que no s'adiu amb la base d'usuaris que voleu, podeu fer els canvis oportuns.

Què cal cercar i quines accions cal emprendre

Ara que ja podeu veure el trànsit segmentat, què heu de cercar?

• Pics anormals en
    • Impressions
    • Clics
    • CTR
    • Pàgines visitades
  • Valors atípics en comparació amb altres aspectes dels informes

Hi ha diverses accions que podeu emprendre si detecteu alguns d'aquests comportaments inesperats:

• Parleu amb la font del trànsit per entendre d'on provenen els seus usuaris.
  • Deixeu de treballar amb les fonts del trànsit que no us poden enviar usuaris que encaixin amb el vostre públic objectiu.
  • Informeu de les vostres observacions al nostre equip.

A més de detectar comportaments inesperats, podeu fer servir aquestes dades per optimitzar el rendiment del lloc web. Si observeu que una font del trànsit concreta presenta sempre un millor rendiment que les altres fonts, és aconsellable que hi invertiu més temps o més diners i que n'augmenteu encara més el trànsit.