Advertenties toestaan en blokkeren

AdSense-gids voor het toestaan ​​en blokkeren van advertenties op uw site

Om u redactionele controle te geven over de advertenties die gebruikers op uw site te zien krijgen, bieden we verschillende opties voor het beoordelen en blokkeren van advertenties die in aanmerking komen voor weergave op uw pagina's.

Bekijk deze video om te zien welke blokkeringsopties u ter beschikking staan.

Beschikbare blokkeringsopties voor uitgevers

Op de pagina Opties voor blokkeren in uw account kunt u aangeven of er advertenties en advertentietypen zijn die u van weergave wilt uitsluiten.

Adverteerder-URL

Stel dat u de site WidgetUniverse.com heeft en uw grootste concurrent de eigenaar van WidgetGalaxy.com is. Aangezien uw pagina-inhoud verband houdt met widgets, worden advertenties voor WidgetGalaxy automatisch gekoppeld aan uw site. Om te voorkomen dat advertenties van uw concurrent worden weergegeven, kunt u WidgetGalaxy.com toevoegen aan uw lijst met geblokkeerde adverteerder-URL's. Zo voorkomt u dat hun advertenties op uw site worden weergegeven. Meer informatie over het blokkeren van adverteerder-URL's.

Algemene advertentiecategorie

U kunt advertenties blokkeren uit algemene categorieën, zoals kleding, internet, onroerend goed en voertuigen. Het blokkeren van algemene categorieën is momenteel alleen beschikbaar voor advertenties in een beperkt aantal talen. De taal van de site is hierop niet van invloed.

Gevoelige advertentiecategorie

U kunt advertenties blokkeren uit categorieën die zijn gerelateerd aan gevoelige onderwerpen, zoals religie, politiek, en verwijzingen naar seks en seksualiteit. Het blokkeren van gevoelige categorieën is momenteel alleen beschikbaar voor advertenties in een beperkt aantal talen. De taal van de site is hierop niet van invloed.

Advertentienetwerk

Advertenties die afkomstig zijn van door Google gecertificeerde netwerken, mogen standaard worden weergegeven op uw pagina's. Op deze pagina kunt u specifieke advertentienetwerken van derden of alle toekomstige advertentienetwerken toestaan of blokkeren. Meer informatie over hoe u advertentienetwerken toestaat en blokkeert.

Centrum voor advertentiebeoordeling

In het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u afzonderlijke advertenties beoordelen die op uw pagina's zijn weergegeven en hierop actie ondernemen. Meer informatie over het Centrum voor advertentiebeoordeling.

Andere blokkeringsopties

Toolbar voor Google-uitgevers

Met deze Chrome-extensie kunt u afzonderlijke advertenties en adverteerder-URL's blokkeren met overlays die over de advertenties worden weergegeven wanneer u op uw site browst. Meer informatie over de Toolbar voor Google-uitgevers.