AdSense for games (AFG)

AdSense for Games – översikt

AdSense for Games gör det möjligt för dig att tjäna pengar på dina HTML5-webbspel med hjälp av Googles SDK för Interactive Media Ads (IMA). Med Googles IMA SDK kan utvecklare skicka annonsbegäranden till AdSense-nätverket, tolka svar på begäranden och visa annonser. Många av de ledande spelutgivarna använder Googles IMA SDK för att begära och visa annonser i spel.

Krav
Annonsformat
Integreringsalternativ
Ytterligare resurser

Krav

Om du vill integrera AdSense for Games i HTML5-baserade spel måste du följa nedanstående krav:

• Kontrollera att du uppfyller kraven i AdSense-programpolicyerna, inklusive dessa specifika spelpolicyer.
  • Använd en spelfunktion som går att integrera med Google IMA SDK och/eller är kompatibel med VAST 3.0 och VPAID 2 JS.
  • Använd ett HTML5-baserat spelstartsprogram: AdSense for Games är bara tillgängligt för HTML5-baserat spelinnehåll.
  • Ha mycket spelmaterial, d.v.s. mer än 70 % spelmaterial med över en miljon spelvisningar per månad.

Kom igång med AdSense for Games

Tillbaka till början

Annonsformat

Googles SDK-tillägg för IMA kan användas med följande annonstyper:

• Video: En videoannons som visas medan spelet läses in, mellan spelnivåerna eller efter spelet (pre-roll, mid-roll, post-roll).
    • Standard: Videoannonser som inte är överhoppningsbara och kan visas pre-roll, mid-roll och post-roll.
    • TrueView: Överhoppningsbara videoannonser som användarna kan hoppa över efter cirka fem sekunder. TrueView-annonser kan visas som pre-roll eller mid-roll mellan nivåer.
      Överhoppningsbara videoannonser med TrueView är endast tillgängligt för AdSense for games-utgivare som uppfyller ytterligare policy. Mer information finns i videospecifika riktlinjer för AdSense.
    Example video ad

Figur 1: Exempel på videoannons

Example TrueView video ad

Figur 2: Exempel på TrueView-videoannons

• Fullstorlek: En text-, bild- eller multimediaannons som vanligtvis visas medan spelet läses in, mellan spelnivåerna eller efter spelet. Annonser i fullstorlek inbegriper en nedräkningstimer, synlig annonstext och en stängningsknapp. Annonsen i fullstorlek stängs automatiskt efter att ha visats i 15 sekunder.Example full-slot ad

Figur 3: Exempel på annons i fullstorlek

Tillbaka till början

Integreringsalternativ

Välj det integreringsalternativ för AdSense for Games som passar din affärsmodell bäst:

• Enkel

Det enklaste sättet att integrera AdSense for Games i HTML5-spel är att använda det enkla integreringsalternativet. Det är en lösning som går snabbt att implementera och ger dig alla funktioner och annonsformat som är tillgängliga i AdSense for Games. Om du är utgivare och vill använda detta enkla integreringsalternativ kan du anmäla ditt intresse.

• Avancerat

För utgivare som är ute efter en mer avancerad och anpassad integrering ska IMA HTML5 SDK integreras i HTML5-spelet. Det här alternativet ger extra flexibilitet, till exempel vissa funktioner som är tillgängliga via Google Ad Manager, men tänk även på att det medför större komplexitet.

För att komma igång med det avancerade alternativet måste du integrera IMA HTML5 SDK genom att följa stegen i riktlinjer för installation och teknisk snabbstartguide. Där hittar du all information du behöver för att följa stegen.

Tillbaka till början

Ytterligare resurser

Tillbaka till början