Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Testopdatering af AdSense Privacy Sandbox

Udgivet den 12. december 2023

Baggrund

Som en del af Googles forpligtelser over for Storbritanniens konkurrence- og markedsmyndigheder (CMA, Competition and Markets Authority) arbejder Googles annonceplatforme, herunder AdSense, under opsyn af CMA med henblik på at udvikle og udføre eksperimenter for at evaluere effektiviteten af privatlivspolitikken Sandbox API'er og andre privatlivssikrende signaler til understøttelse af vigtige eksempler på brug af onlineannoncering uden tredjepartscookies.

Som en del af tests via Chrome tilbyder Chrome to testtilstande, som giver websites mulighed for at se, hvordan websites adfærd og funktionalitet fungerer uden tredjepartscookies.

• Tilstand A: I 4. kvartal 2023 kan udbydere af annonceteknologi, som tester Privacy Sandbox, tilvælge modtagelse af ensartede etiketter for en undergruppe af Chrome-browsere. AdSense har testet det aktivt i denne tilstand.
  • Tilstand B: I 1. kvartal 2024 deaktiverer Chrome tredjepartscookies globalt for 1 % af trafikken i Chrome. I brug af tilstand B kører AdSense en test for at evaluere konsekvenserne af udfasningen af tredjepartscookies og rapporterer resultaterne til CMA i 2. kvartal 2024.

Begge tilstande fortsætter til mindst 2. kvartal 2024. Når tredjepartscookies er deaktiveret i tilstand B (for 1 % af Chrome-trafikken), bliver de ved med at være deaktiverede i den fulde udfasning af tredjepartscookies.

Det primære mål med test i tilstand B er kvantitativt at forstå effekten af udfasningen af tredjepartscookies og effektiviteten af Privacy Sandbox-teknologierne.

Tester design

I testkonfigurationen af tilstand B opdeles trafikken i tre grupper, som anbefalet af CMA.

• Kontrol 1: Status for quo reference (med tredjepartscookies, hvor det er tilgængeligt)
  • Kontrol 2: Ingen tredjepartscookies uden Privacy Sandbox API'er og andre begrænsninger, f.eks. førstepartscookies til tilpasning for udgivere
  • Behandling: Ingen tredjepartscookies med Privacy Sandbox API'er med andre begrænsninger, f.eks. førstepartscookies til tilpasning for udgivere.

Hvad kan du forvente ud fra testresultaterne?

Testen hjælper os med at evaluere effektiviteten af Privacy Sandbox-relevans-API'er og deler vores resultater med Storbritanniens konkurrence- og markedsmyndigheder, Chrome og branchen. Vi forventer, at resultaterne af denne test deles med CMA i april 2024.

Vi forventer, at resultaterne af denne test er en tidlig indikator for den forventede effektivitet uden tredjepartscookies. Vi betragter dette som et udgangspunkt, da vi forventer, at effektiviteten forbedres med øget implementering, optimering og dækning af Privacy Sandbox og andre privatlivsorienterede teknologier, som forbedres, mens økosystemet forbereder sig på udfasning af tredjepartscookies.

Skal udgiveren foretage sig noget i forbindelse med denne test?

Du behøver ikke at foretage dig noget fra udgiverne i forbindelse med denne test. AdSense samarbejder direkte med Chrome, deltagende SSP'er og DSP'er samt CMA om at udføre testen.

Kan udgivere fravælge denne test?

Udgivere har mulighed for at fravælge Protected Audience eller Topics API ved hjælp af Chromes politik om tilladelser. Udgivere kan dog ikke fravælge test, der er understøttet af Chrome, ifm. annoncering.