Advertentietargeting

Hoe u zich kunt afmelden voor op gebruikers gebaseerde advertenties

U kunt zich afmelden voor de weergave van advertenties die zijn gebaseerd op de interesses, demografische gegevens en Google-accountgegevens van gebruikers. Als u dit doet, gebruikt Google de bezoekinformatie van uw sites niet om interesses en demografische gegevens af te leiden en wordt er geen bezoekinformatie van uw website toegevoegd aan het Google-account van gebruikers. U kunt zich echter niet afmelden voor 'remarketing': de weergave van advertenties voor gebruikers op basis van eerdere interacties met de adverteerder, zoals bezoeken aan de website van de betreffende adverteerder.

Als u zich afmeldt, komen mogelijk minder advertenties in aanmerking voor weergave op uw site en kunnen uw potentiële inkomsten afnemen.

Ga als volgt te werk om u af te melden voor op gebruikers gebaseerde advertenties:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Advertenties toestaan en blokkeren en vervolgens Al mijn sites en vervolgens Advertentieweergave.
  3. Gebruik het besturingselement onder 'Gepersonaliseerde advertenties' om u af te melden voor op gebruikers gebaseerde advertenties.
Opmerking: Advertenties die u op categorie, op adverteerders-URL of via het centrum voor advertentiebeoordeling heeft geblokkeerd, worden niet weergegeven aan gebruikers via op gebruikers gebaseerde advertenties.