Advertentietargeting

Afmelden van gepersonaliseerd adverteren

U kunt zich afmelden voor de weergave van advertenties die zijn gebaseerd op het Google-account, de interesses en demografie van een gebruiker. Als u dit doet, gebruikt Google de bezoekinformatie van uw sites niet om interesses en demografische gegevens af te leiden en wordt geen bezoekinformatie van uw website toegevoegd aan het Google-account van gebruikers. U kunt zich echter niet afmelden voor 'remarketing': de weergave van advertenties voor gebruikers op basis van eerdere interacties met de adverteerder, zoals bezoeken aan de website van de betreffende adverteerder.

Als u zich afmeldt, komen mogelijk minder advertenties in aanmerking voor weergave op uw website en kunnen uw potentiële inkomsten afnemen.

U kunt zich als volgt afmelden voor advertenties op basis van demografische en interessecategorieën van gebruikers:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Advertenties toestaan ​​en blokkeren.
  3. Zorg ervoor dat de optie Inhoud is geselecteerd.
  4. Klik in de horizontale balk boven aan de pagina op het tabblad Advertentieweergave.
  5. Selecteer onder de kop 'Gepersonaliseerde advertenties' de gewenste optie.

Opmerking: Advertenties die u op categorie, op adverteerders-URL of via het centrum voor advertentiebeoordeling heeft geblokkeerd, worden niet weergegeven aan gebruikers via gepersonaliseerde advertenties.