Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Betalinger

Send inn avgiftsinformasjonen din for land utenfor USA til Google

Informasjon om skattetilhørighet og kildeskatt og rapportering utenfor USA

Avhengig av hvor du bor eller bedriften er, kan Google være pålagt å innhente avgiftsrelatert informasjon fra deg. Hvis du må oppgi avgiftsinformasjon til Google, kan du gjøre det fra Betalinger-siden i AdSense-kontoen din. Ikke alle er pålagt å oppgi avgiftsinformasjon.

Viktig: Google kan ikke gi deg råd om skatter og avgifter. Kontakt en skatterådgiver hvis du vil ha veiledning om dette.

Send inn avgiftsinformasjon

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Betalinger og deretter på Betalingsopplysninger.
  3. Klikk på Administrer innstillinger.
  4. Rull ned til «Betalingsprofil», og klikk på «Endre» Rediger ved siden av landet du skal oppgi avgiftsinformasjon for.
  5. Klikk på Administrer avgiftsinformasjon.
  6. På denne siden blir du hjulpet med å finne det skjemaet som svarer til det aktuelle avgiftsforholdet.
Merk: Følg den samme veiledningen for å finne avgiftsinformasjonen du allerede har fylt ut.

Vanlige spørsmål

Vis alle  Skjul alle

Send inn avgiftsinformasjon

Hvorfor blir jeg bedt om å fylle ut dette skjemaet?
Du må oppgi avgiftsinformasjon fordi du får utbetalinger via Google-enheter i Irland, Singapore eller USA. Hvis Google er pålagt å trekke kildeskatt fra utbetalingene dine, gjør avgiftsinformasjonen det mulig for oss å finne ut hvilken kildeskattsats vi skal bruke, og betale deg til rett tid.
Hva skjer hvis jeg ikke fyller ut dette skjemaet?

Hvis lokal lov og rett krever at avgifter skal holdes tilbake, kan det bli trukket mer kildeskatt fra utbetalingene dine.

Hva er statusen for avgiftsinformasjonen min?

Under evaluering

Vi gjennomgår avgiftsinformasjonen du sendte inn. Hvis vi trenger tilleggsdokumentasjon for å bekrefte avgiftsinformasjonen eller identiteten din, varsler vi deg på Betalinger-siden og per e-post.

Handling påkrevd

Vi trenger mer avgiftsinformasjon for å kunne bekrefte identiteten din eller verifisere informasjonen du allerede har sendt inn.

Godkjent

Avgiftsinformasjonen din er sendt inn, gjennomgått og godkjent.

Avvist

Avgiftsinformasjonen din kan ha blitt avvist fordi dokumentet du lastet opp

• er uskarpt eller utydelig
  • er utløpt eller av en type som vi ikke godtar
  • mangler sider eller informasjon, for eksempel en signatur

Hvis vi ikke godtar informasjonen din, varsler vi deg i Googles betalingssenter og på e-post. Sørg for at dokumentene du laster opp, er gyldige, tydelige og fullstendige.

Dokumentasjon på skattetilhørighet

Hvilke dokumenter trenger jeg for å fylle ut avgiftsinformasjonen?

Du må sende inn dokumentasjon på hvilket land du er skattepliktig til, for eksempel en attest på skattetilhørighet.

Eksempler på dokumentasjon på skattetilhørighet:

• en oppdatert attest på skattetilhørighet
  • brev om skattefritak
  • avgiftsregistreringsdokument

For å være gyldige må attester på skattetilhørighet vanligvis

• være bekreftet av de lokale skattemyndighetene
  • angi hvilket land du er skattepliktig til, slik at den relevante skatteavtalen identifiseres
  • angi hvor lenge attesten på skattetilhørighet er gyldig

I Irland og Singapore kan skattetilhørighet bevises med bestemte dokumenttyper.

Irland

For organisasjoner:

• attest på skattetilhørighet

For enkeltpersoner:

• gyldig nasjonalt ID-kort med en lokal adresse som viser at du er skattepliktig i utstedelseslandet
  • skatte-ID-kort
  • attest på skattetilhørighet

Singapore

For organisasjoner og enkeltpersoner:

• en attest på skattetilhørighet utstedt av lokale myndigheter
Hva er skattetilhørighet?
Landet eller regionen der en enkeltperson eller bedrift har skattetilhørighet, vil si der den er skattepliktig. Landet du bor i, er ikke nødvendigvis det samme som landet du har skattetilhørighet i. For å finne ut hvilken status du har, ta kontakt med en skatterådgiver eller sjekk kriteriene for skattetilhørighet for landet ditt eller regionen din.
Hvorfor ber dere om bevis på skattetilhørighet?
Google krever bevis på skattetilhørighet for å kunne fastslå hvor mye kildeskatt (hvis aktuelt) vi er forpliktet til å trekke fra utbetalingene dine.
Hvem kan jeg kontakte hvis jeg lurer på noe mens jeg fyller ut skjemaet?

Hvis du trenger hjelp med å løse tekniske problemer, kan du kontakte Google Brukerstøtte.

Google kan imidlertid ikke gi deg råd om skatter og avgifter. Kontakt en profesjonell skatterådgiver hvis du trenger hjelp med dette.

Hvilke tegn godtas i navn- og adressefeltene i avgiftsinformasjonen?
Alle standard bokstaver, tall og skilletegn i det engelske alfabetet.
Kan jeg se en forhåndsvisning av avgiftsinformasjonen jeg har fylt ut?
Du kan ta en titt på avgiftsinformasjonen etter at du har sendt den inn.
Hva om jeg ikke er riktig person til å sende inn avgiftsinformasjonen?
Hvis du ikke er riktig person til å sende inn avgiftsinformasjonen, kan du videresende e-posten til riktig person i organisasjonen din, som deretter må logge på. Denne personen må ha administratortilgang til Google-betalingsprofilen. Vedkommende kan følge veiledningen i e-posten for å sende inn avgiftsinformasjonen. For å gi underskriveren administratortilgang til betalingsprofilen, følg fremgangsmåten i artikkelen Administrer brukere i betalingsprofilen din.
Hvordan vet jeg om jeg er kvalifisert for fordeler grunnet en skatteavtale?
Ta kontakt med en skatterådgiver eller sjekk veiledningen for landet du har skattetilhørighet i, for å finne ut hvilke skatteavtaler som gjelder, og om inntektstypen du mottar fra Google, dekkes av en bestemt skatteavtalebestemmelse.
Kan Google hjelpe meg med å finne ut om jeg er kvalifisert for en skatteavtale?

Google kan dessverre ikke gi deg råd om dette. Du må kanskje kontakte en profesjonell skatterådgiver for å finne ut om du er kvalifisert for en skatteavtale. Google foretar en skattevurdering basert på informasjonen du har oppgitt.

Må jeg fylle ut skjemaet hvis jeg ikke gjør krav på avtalefordeler?
Selv om du ikke gjør krav på noen fordeler grunnet en skatteavtale, kan Google være juridisk forpliktet til å trekke og rapportere skatt for inntekten du har tjent via produktene våre. Derfor kan det hende at du likevel må oppgi avgiftsinformasjon.
Kan jeg gjennomføre prosessen via nettbrett eller smarttelefon?
Vi anbefaler på det sterkeste at du gjennomfører denne prosessen på en datamaskin.