Maksut

Muiden kuin Yhdysvaltojen verotietojen lähettäminen Googlelle

Verotusmaa sekä Yhdysvaltojen ulkopuolinen ennakonpidätys ja raportointi

Omasta tai yrityksesi sijainnistasi riippuen Google saattaa pyytää sinulta verotukseen liittyviä tietoja. Jos sinun on toimitettava verotietosi Googlelle, voit tehdä sen AdSense-tilisi Maksut-sivulta. Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa verotietoja.

Tärkeää: Google ei voi neuvoa verotusta koskevissa asioissa. Ota verotusasioissa yhteyttä veroneuvojaasi.

Lähetä verotietosi

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Maksut ja sitten Maksutiedot.
  3. Valitse Hallinnoi asetuksia.
  4. Vieritä Maksuprofiili-kohtaan ja klikkaa Muokkaa Muuta sen maan vierestä, jonka verotietoja olet lähettämässä.
  5. Klikkaa Ylläpidä verotietoja.
  6. Sivulla on opas, jonka avulla voit valita verotilannettasi vastaavan lomakkeen.
Huom. Voit etsiä lisäämäsi verotiedot seuraamalla samoja ohjeita.

Usein kysyttyä

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Verotietojen lähettäminen

Miksi minua pyydetään täyttämään tämä lomake?
Tarvitsemme verotietosi, koska vastaanotat maksuja Irlannissa, Singaporessa tai Yhdysvalloissa sijaitsevien Google-yhteisöjen kautta. Googlella voi olla velvollisuus tehdä (tarvittaessa) ennakonpidätys meiltä saamistasi maksuista. Lähettämällä verotiedot varmistat, että verot pidätetään oikein ja saat maksut ajallaan.
Mitä tapahtuu, jos en täytä tätä lomaketta?

Jos paikallinen laki edellyttää ennakonpidätystä, saatat joutua maksamaan korkeampaa ennakonpidätysprosenttia.

Mikä on verotietojeni tila?

Tarkastuksessa

Lähettämiäsi verotietoja tarkastetaan. Jos verotietojesi vahvistamiseen tai henkilöllisyytesi todentamiseen tarvitaan muita asiakirjoja, ilmoitamme asiasta Maksut-sivulla ja sähköpostitse.

Toimenpiteitä tarvitaan

Tarvitsemme täydentäviä verotietoja, jotta voimme vahvistaa henkilöllisyytesi tai lähettämiesi tietojen oikeellisuuden.

Hyväksytty

Lähetetyt verotiedot on tarkastettu ja hyväksytty.

Hylätty

Verotietosi saatetaan hylätä seuraavista syistä:

• Ladattu asiakirja on sumea tai epäselvä.
  • Ladattu asiakirja on vanhentunut tai sen tyyppiä ei hyväksytä.
  • Ladatusta asiakirjasta puuttuu sivuja tai tietoja, kuten allekirjoitus.

Jos tietosi hylätään, ilmoitamme siitä Google-maksukeskuksessa ja sähköpostitse. Varmista, että lataamasi asiakirjat ovat selkeitä ja että niissä olevat tiedot ovat ajan tasalla ja täydelliset.

Todistus verotusmaasta

Mitä asiakirjoja verotietojen täyttämiseen tarvitaan?

Sinun on toimitettava verotusmaasi todistava asiakirja, kuten verotusmaatodistus.

Esimerkkejä hyväksyttävistä asiakirjoista:

• Uusin verotusmaatodistus
  • Verovapautuskirje
  • Verorekisteriasiakirja

Verotusmaatodistuksen on yleensä täytettävä seuraavat ehdot:

• Todistuksen on oltava paikallisen veroviranomaisen myöntämä.
  • Todistuksesta on käytävä ilmi, että olet verovelvollinen kyseisessä maassa (verosopimuksia varten).
  • Todistuksesta on käytävä ilmi sen voimassaoloaika.

Irlannissa ja Singaporessa verotusmaan todistamiseen voi käyttää tiettyjä asiakirjoja.

Irlanti

Organisaatiot:

• Verotusmaatodistus

Yksityishenkilöt:

• Voimassa oleva viranomaisen myöntämä henkilökortti, jonka osoitteesta käy ilmi, että olet verovelvollinen kortin myöntäneessä maassa
  • Veronmaksajan tunnuskortti
  • Verotusmaatodistus

Singapore

Organisaatiot ja yksityishenkilöt:

• Paikallisen viranomaisen myöntämä verotusmaatodistus
Mikä on verotusmaa?
Verotusmaa on maa, jossa yksityishenkilö tai yritys on veronmaksuvelvollinen. Asuinmaa ei välttämättä ole verotusmaa. Voit selvittää verotusasemasi ottamalla yhteyttä veroneuvojaan tai tutustumalla maasi verotusehtoihin.
Miksi verotusmaatodistus tarvitaan?
Google tarvitsee verotusmaatodistuksen, jotta voimme selvittää, pitääkö meidän tehdä ennakonpidätys saamistasi maksuista.
Keneltä voin kysyä lomakkeen täyttämisestä?

Jos tarvitset apua teknisissä ongelmissa, ota yhteyttä Google-tukeen.

Google ei kuitenkaan voi neuvoa sinua verotusta koskevissa asioissa. Jos tarvitset veroneuvontaa, ota yhteyttä veroneuvojaan.

Mitkä merkit verotietojen nimi- ja osoitekentissä hyväksytään?
Kaikki tavalliset englanninkieliset kirjaimet, numerot ja välimerkit.
Voinko esikatsella täyttämiäni verotietoja?
Voit esikatsella verotietoja lähettämisen jälkeen.
Entä jos en ole oikea henkilö lähettämään verotietoja?
Jos et ole oikea henkilö lähettämään verotietoja, voit välittää sähköpostin oikealle ihmiselle organisaatiossasi kirjautumista varten. Henkilöllä on oltava Google-maksuprofiilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Tämän jälkeen hän voi lähettää verotiedot sähköpostissa annettujen tietojen perusteella. Myönnä allekirjoittajalle järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet maksuprofiiliin seuraamalla artikkelissa Käyttäjien hallinnointi maksuprofiilissa olevia ohjeita.
Miten selvitän, olenko oikeutettu verosopimuksen mukaiseen verovapautukseen tai ‑vähennykseen?
Kysy veroneuvojalta tai katso verotusmaatasi koskevista ohjeista, mitkä tuloverosopimukset ovat voimassa ja sisältyykö Googlelta saamasi tulotyyppi tiettyyn verosopimuksen tarjoamaan etuun.
Voiko Google neuvoa minua siinä, olenko oikeutettu verovapautukseen tai ‑vähennykseen?

Valitettavasti Google ei voi neuvoa sinua tässä asiassa. Saatat tarvita ammattimaista veroneuvontaa verovapaus- tai ‑vähennyskelpoisuuden selvittämiseksi. Google tekee veroarvioinnin antamiesi tietojen perusteella.

Täytyykö minun täyttää lomake, jos en hae verosopimuksen mukaista verovapautusta tai ‑vähennystä?
Vaikka et hakisi verovapautusta tai ‐vähennystä, Googlella voi silti olla lain edellyttämä velvollisuus raportoida ja suorittaa ennakonpidätys tuotteidemme kautta ansaituista tuloista. Sen vuoksi verotietojasi voidaan tarvita joka tapauksessa.
Voiko tarvittavat vaiheet tehdä tabletilla tai älypuhelimella?
Suosittelemme vaiheiden suorittamista tietokoneella.