Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Ondersteuning voor het Global Privacy Platform van het IAB

Uitgevers helpen om te voldoen aan de privacywetgeving van de Verenigde Staten via een gestandaardiseerd framework

Het Global Privacy Platform (GPP) is ontwikkeld door Tech Lab van het IAB en is een gestandaardiseerd framework om privacyvoorkeuren van de gebruiker op te slaan en door te geven.

AdSense ondersteunt het GPP voor uitgevers en platforms om toestemming te beheren (CMP's) die het framework willen gebruiken om te voldoen aan de privacywetgeving van de Verenigde Staten. Het gebruik van het GPP of een platform om toestemming te beheren is geen vereiste voor Amerikaanse staten met toepasselijke privacywetgeving.

Voor advertenties die worden weergegeven aan gebruikers in de Europese Economische Ruimte of het Verenigd Koninkrijk, blijft AdSense het TCF van IAB Europe gebruiken via een gecertificeerd platform om toestemming te beheren. TCF-tekenreeksen die via het GPP worden gestuurd, worden niet geaccepteerd.

Hoewel het IAB van plan is de US Privacy String eind januari 2024 te beëindigen ten gunste van GPP, blijft AdSense deze tekenreeks lezen om webpartners te ondersteunen. Zodra ze helemaal door AdSense worden ondersteund, raden we uitgevers en CMP's aan verder te gaan met GPP-tekenreeksen in plaats van met de US Privacy String, als ze besluiten een IAB-framework te gebruiken voor naleving van de privacywetgeving van Amerikaanse staten.

Specificaties van het Global Privacy Platform

AdSense accepteert binnen GPP alleen de tekenreeksen voor de volgende Amerikaanse staten: Californië, Virginia, Colorado en Connecticut.

AdSense accepteert geen US National-, IAB Canada-TCF, US Privacy String, Amerikaanse staten Utah of IAB EU TCF v2.2 als onderdeel van GPP-ondersteuning.

Uitgevers moeten samenwerken met hun CMP-partners om te zorgen dat TC-tekenreeksen worden gemaakt op basis van de IAB TCF v2.0-specificatie.

Californië

Google activeert beperkte gegevensverwerking (BGV) als aan een van de volgende criteria wordt voldaan:

• De gebruiker staat persoonlijke informatie van de consument verkopen niet toe.
  • De gebruiker staat persoonlijke informatie van de consument delen niet toe.

Google leest alleen de bovenstaande velden van de privacytekenreeks voor de Amerikaanse staat Californië.

Virginia, Connecticut, Colorado

Google activeert beperkte gegevensverwerking (BGV) als aan een van de volgende criteria wordt voldaan:

• De gebruiker staat persoonlijke informatie van de consument verkopen niet toe.
  • De gebruiker staat verwerking van persoonsgegevens van de consument voor getargete advertenties niet toe.

Google leest alleen de bovenstaande velden van de tekenreeks voor de Amerikaanse staten Virginia, Connecticut en Colorado.

Toestemmingssignalen voor minderjarigen die het Global Privacy Platform gebruiken

Het Global Privacy Platform van IAB biedt u of uw CMP de mogelijkheid om relevante toestemmingssignalen door te sturen in reactie op de privacywetgeving van Amerikaanse staten die aanvullende overwegingen vereist voor voorraad voor minderjarigen en/of op kinderen gerichte voorraad. We raden uitgevers aan onze tools te blijven gebruiken om sites, apps en verzoeken te taggen voor behandelen als gericht op kinderen om zo te voldoen aan de COPPA en andere relevante verordeningen (AdSense, AdMob en Ad Manager).

Californië

Verzoeken worden gemarkeerd voor behandelen als gericht op kinderen (TFCD) als aan een van de volgende criteria wordt voldaan:

• Toestemming of geen toestemming om de persoonlijke informatie van consumenten die jonger dan 16 jaar zijn, te verkopen
  • Toestemming of geen toestemming om de persoonlijke informatie van consumenten die jonger dan 16 jaar zijn, te delen

Virginia, Colorado

Verzoeken worden gemarkeerd voor behandelen als gericht op kinderen (TFCD) als aan de volgende criteria wordt voldaan:

• Toestemming of geen toestemming om gevoelige gegevens van een bekend kind te verwerken

Connecticut

Verzoeken worden gemarkeerd voor behandelen als gericht op kinderen (TFCD) als aan een van de volgende criteria wordt voldaan:

• Toestemming of geen toestemming voor Toestemming om gevoelige gegevens van een bekend kind te verwerken
  • Verzoeken activeren beperkte gegevensverwerking als aan een van de volgende criteria wordt voldaan:
  • Geen toestemming om de persoonsgegevens te verkopen van consumenten die minstens 13 jaar oud zijn, maar jonger dan 16 jaar zijn
  • Geen toestemming om de persoonsgegevens van consumenten te verwerken die ten minste 13 jaar oud zijn, maar jonger dan 16 jaar zijn ten behoeve van getargete advertenties.
Opmerking: Het Global Privacy Platform is een van de verschillende methoden waarmee uitgevers kunnen voldoen aan de privacywetgeving van Amerikaanse staten.