Advertentietargeting

Hoe Google demografische en interessecategorieën afleidt

Terwijl gebruikers browsen op partnerwebsites, slaat Google een advertentiecookie op in de browser van de gebruiker om inzicht te krijgen in de paginatypes die de gebruiker bezoekt. Deze informatie wordt gebruikt om advertenties weer te geven die uw gebruikers mogelijk aanspreken op basis van hun afgeleide interesses en demografische gegevens.

Als een gebruiker bijvoorbeeld veel browset op sportwebsites waarop AdSense-advertenties worden weergegeven, of sportvideo's bekijkt op YouTube, kan Google een interesse in sport koppelen aan het cookie of Google-account van die gebruiker en voor die gebruiker meer sportadvertenties weergeven. Als de sites die een gebruiker bezoekt, voornamelijk door vrouwen worden bezocht, kunnen we het cookie of Google-account van de gebruiker aan de demografische categorie 'vrouwen' koppelen. Mogelijk gebruiken we ook demografische gegevens van Google-accounts.

In sommige gevallen brengt Google servicekosten in rekening voor gepersonaliseerde advertenties. In dergelijke gevallen wordt het maximumbod van de adverteerder vóór de veiling verlaagd en worden de servicekosten opgeteld bij de sluitingsprijs voor de veiling.

Gebruikers kunnen zich op de hoogte stellen van de manier waarop Google hun informatie en demografische gegevens gebruikt. Zij kunnen zich afmelden voor gepersonaliseerde advertenties binnen de Advertentie-instellingen.

De gebruikersinformatie die we verzamelen op partnersites, wordt gebruikt conform het privacybeleid van Google. We geven geen advertenties weer op basis van gevoelige informatie of interesses, zoals op basis van ras, geloof, seksuele geaardheid, gezondheid of gevoelige financiële categorieën.