Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

AVG: overzicht en richtlijnen

AVG-bericht voor mij publiceren met het CMP van Google

Dit artikel gaat over het AVG-bericht dat Google voor u instelt als u niet vóór 16 januari 2024 uw eigen bericht publiceert.

Vanaf 16 januari 2024 moeten uitgevers verplicht gebruikmaken van een door Google gecertificeerd platform om toestemming te beheren (Consent Management Platform, CMP) als ze advertenties tonen aan gebruikers in de Europese Economische Ruimte en in het Verenigd Koninkrijk. Als u nog geen geschikt AVG-bericht heeft, wordt u gevraagd om een AVG-berichtoptie te kiezen als u inlogt op uw AdSense-account. Als u ervoor kiest zelf een AVG-bericht te maken maar dit niet vóór 16 januari 2024 publiceert, publiceren wij een standaard AVG-bericht via het eigen CMP van Google. U kunt dit AVG-bericht later aanpassen.

U kunt altijd overschakelen naar een ander CMP. U kunt elk door Google gecertificeerd CMP gebruiken. Als u besluit een ander CMP te gebruiken, nemen onze systemen dit waar en stellen we op 16 januari 2024 geen AVG-bericht voor u in.

Uw AVG-toestemmingsopties bevestigen

Voordat uw AVG-bericht live gaat, moet u inloggen bij AdSense om de instelling van uw bericht af te ronden. We hebben bepaalde informatie nodig over de toestemmingskeuzes die u aan de bezoekers van uw site wilt tonen.

Bepaal in het dialoogvenster 'Toestemmingsopties bevestigen in uw AVG-bericht' of u de optie Geen toestemming geven wilt opnemen. Als deze optie wordt opgenomen, hebben uw gebruikers de keuze om geen toestemming te geven aan uw advertentiepartners en voor hun doeleinden.

In uw bericht staat het volgende:

• Toestemming geven en Opties beheren

Uw bericht bevat 2 opties. Ontdek meer informatie over de elementen in een AVG-bericht met 2 knoppen.
    Of

• Toestemming geven, Opties beheren en Geen toestemming geven

Uw bericht bevat 3 opties. Ontdek meer informatie over de elementen in een AVG-bericht met 3 knoppen.

Als u niet vóór 16 januari 2024 inlogt op uw account, bevat uw toestemmingsbericht Toestemming geven, Opties beheren en Geen toestemming geven. U kunt de AVG-instellingen op elk moment wijzigen.

Standaardinstellingen voor AVG-berichten

Als wij een AVG-bericht voor u publiceren, heeft dit bericht de volgende standaardinstellingen:

AVG-instelling Beschrijving Standaardwaarde
URL van site De site-URL of het domein van uw website. De URL van uw website.
Taal De taal waarin het bericht wordt getoond. We proberen de taal van uw site te bepalen en deze dan in te stellen als de taal van het bericht. Als dat niet lukt, gebruiken we de standaardtaal uit uw AdSense-account en anders wordt het bericht in het Engels getoond.
Opties voor gebruikerstoestemming De opties voor gebruikerstoestemming die aan sitebezoekers worden getoond in het bericht.

Deze worden ingesteld op de toestemmingsopties die u in AdSense kiest.

Als u geen optie kiest, bevat uw toestemmingsbericht Toestemming geven, Geen toestemming geven of Opties beheren. Uw bericht bevat niet de optie Sluiten.

Stijl De indeling en stijl van het bericht. U kunt de lettertypen, stijlen, kleuren enzovoort niet aanpassen.
Privacybeleid-URL De URL van het privacybeleid van uw site. Deze is in eerste instantie gelijk aan de URL van uw site.
Opmerking: Wijzig deze URL in de URL van het privacybeleid van uw site. Een pagina met uw privacybeleid is vereist op basis van het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.
Logo Het logo dat aan uw site is gekoppeld. Uitgezet.
Link voor intrekking van toestemming Een link waarmee sitebezoekers hun toestemming voor het gebruik van cookies en/of gepersonaliseerde advertenties op uw site kunnen intrekken. Wordt automatisch toegevoegd aan uw site.
Advertentiepartners Volgens het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU bent u verplicht om elke advertentiepartner te vermelden die de persoonsgegevens krijgt van gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk en om informatie te geven over het gebruik van die gegevens.

Veelgebruikte advertentiepartners. Dit is een lijst van vooraf geselecteerde advertentiepartners (eerder aanbieders van advertentietechnologie genoemd).

Als u eerder Aangepaste advertentiepartners heeft geselecteerd in uw AVG-instellingen, gebruiken we de door u geselecteerde advertentiepartners.

Beheeropties voor gerechtvaardigd belang De beheeropties voor gerechtvaardigd belang die aan sitebezoekers worden getoond in het bericht. Alle opties staan aan en worden getoond.

Uw AVG-bericht aanpassen

U kunt de tekst- en opmaakelementen van uw standaardbericht op elk moment wijzigen. Een paar instellingen die u misschien wilt aanpassen:

Meer informatie over AVG-berichten