Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Intäktsgenerering och annonser

Använda onlineannonsering för att få nya användare till webbplatsen

AdSense-utgivare kan använda onlineannonsering som ett sätt att få nya användare till sina webbplatser. För att garantera en bra upplevelse för användare och annonsörer måste alla utgivare som använder någon form av onlineannonsering för sidor med Google-annonser följa Googles kvalitetsriktlinjer för målsidor. I dessa riktlinjer beskrivs följande tre huvudkomponenter som utmärker målsidor med hög kvalitet: relevant och unikt innehåll, transparens och att de är lättnavigerade.

• Relevant och unikt innehåll: När en användare klickar på en av dina annonser bör de hamna på den sida på webbplatsen som är mest relevant för de produkter och tjänster som erbjuds i annonsen. Webbplatsen bör dessutom ha betydelsefullt och unikt innehåll som inte går att hitta någon annanstans. Annonser bör inte leda användarna till sidor som huvudsakligen består av fler annonser, allmänna sökresultat (till exempel en katalog eller katalogsida) eller sidor vars huvudsyfte är att omdirigera trafik till eller spegla innehållet på en överordnad webbplats, såvida de inte också innehåller kompletterande och unikt innehåll.

• Transparens: Utgivare bör hålla vad som utlovas i annonsen. Om din annons exempelvis utlovar överlägsna erbjudanden för biluthyrning, så bör användarna kunna hitta dessa erbjudanden och hyra en bil på målsidan på din webbplats. Du bör endast debitera användarna för de produkter och tjänster som de beställer och verkligen får. Priserna för dessa tjänster och produkter bör vara tydliga. Be inte om personlig information om det inte krävs för den produkt eller tjänst som du erbjuder.

• Enkel navigering: Det ska vara lätt för användarna att navigera på webbplatsen och att snabbt hitta de produkter och erbjudanden som utlovas i annonsen.