Kaupallistaminen ja mainokset

Uusien käyttäjien houkutteleminen sivustolle verkkomainonnan avulla

AdSense-julkaisijat saavat käyttää verkkomainontaa houkutellakseen lisää käyttäjiä sivustoihinsa. Haluamme kuitenkin taata käyttäjille ja mainostajille hyvän käyttökokemuksen. Tästä syystä julkaisijoiden, jotka käyttävät mitä tahansa verkkomainontaa Google-mainoksia näyttävillä sivuilla, on noudatettava Googlen aloitussivua koskevia laatusääntöjä. Näiden sääntöjen mukaan korkealaatuisten aloitussivujen kolme pääosatekijää ovat osuva ja omaperäinen sisältö, avoimuus ja sivuston helppo selattavuus.

• Osuva ja omaperäinen sisältö: Kun käyttäjä klikkaa mainostasi, hänen on siirryttävä sivustosi sille sivulle, joka on osuvin mainoksessasi esiteltyjen tuotteiden ja palveluiden kannalta. Sivustosi on myös koostuttava merkityksellisestä ja ainutlaatuisesta sisällöstä, jota ei löydy mistään muualta. Mainokset eivät saa johtaa käyttäjiä sivuille, jotka koostuvat pääasiassa muista mainoksista tai yleisistä hakutuloksista (kuten hakemisto- tai luettelosivusta), tai sivuille, joiden pääasiallinen tarkoitus on uudelleenohjata liikennettä jollekin toiselle sivustolle tai esittää uudelleen jonkin toisen sivuston sisältöä, ellei kyseisellä sivustolla ole myös ainutlaatuista lisäsisältöä.

• Avoimuus: Julkaisijoiden on täytettävä mainoksessa esitetyt lupaukset. Jos mainoksessa lukee esimerkiksi, että sivustossasi on parhaat tarjoukset vuokra-autoista, käyttäjien pitäisi löytää kyseiset tarjoukset ja vuokra-auto aloitussivultasi. Veloita käyttäjiä vain tuotteista ja palveluista, joita he tilaavat ja jotka toimitetaan perille. Palveluiden ja tuotteiden hinnoittelun on oltava selkeää. Älä pyydä käyttäjien henkilötietoja, ellei se ole tarjoamasi tuotteen tai palvelun kannalta välttämätöntä.

• Selattavuus: Käyttäjien pitää pystyä selaamaan sivustoasi helposti ja löytämään tuotteet ja tarjoukset mainoksestasi nopeasti.