Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Automatische advertenties

Gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties

Met gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties kunt u uw gebruikers zoektermen tonen die te maken hebben met de content op de pagina die ze bekijken. Als gebruikers op een gerelateerde zoekterm klikken, worden ze naar een door Google mogelijk gemaakte zoekfunctie geleid die advertenties en resultaten van de zoekfunctie op uw site kan tonen. Als u gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties aanzet, kunnen uw gebruikers relevante onderwerpen op uw site ontdekken en interactie hebben met advertenties van AdSense voor zoeken.

Opmerking: Gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties zijn alleen beschikbaar voor sites in het Duits of Engels. Als u gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties aanzet op een site in een andere taal, worden er geen gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties getoond.

Voordelen

• Meer betrokkenheid op de site: met gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties kunt u de betrokkenheid bij uw site vergroten doordat gebruikers hiermee voor hen relevante content ontdekken.
  • Relevante zoekadvertenties: Op de pagina met zoekresultaten kan Google advertenties van AdSense voor zoeken van hoge kwaliteit leveren die relevant zijn voor de zoektermen van uw gebruikers.
  • Extra opbrengst: met gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties kunt u extra opbrengst voor zoekadvertenties stimuleren door meer verkeer naar de resultaten van de zoekfunctie op uw site te leiden.
  • Werkt met uw bestaande advertenties: omdat gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties een navigatie-eenheid zijn en geen advertentie, tellen ze niet mee voor het aantal advertenties op de pagina. De beheeropties om uw advertenties te verfijnen (bèta) zijn niet van invloed op gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties.

Hoe gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties werken

• Als u 'Gerelateerde zoekopdracht' voor automatische advertenties aanzet, voegt AdSense een gerelateerde zoekoptie in op de geschikte pagina's van uw website.
  • AdSense maakt automatisch de gerelateerde zoektermen aan voor u. De termen zelf en hun positie kunnen in de loop van de tijd veranderen.

Hoe u geld verdient met gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties

Gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties is een indeling waarvoor u zich kunt aanmelden. Deze functie toont advertenties van AdSense voor zoeken met een opbrengstenaandeel van 51% voor advertentieklikken. Dat kan afwijken van het opbrengstenaandeel dat u via indelingen van AdSense voor content krijgt. Inkomsten die u verdient met gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties staan vermeld als een apart regelitem in uw normale betalingen voor AdSense voor content.

Gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties aanzetten

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik in de tabel van al uw sites op Bewerken Bewerken naast uw site. Uw site wordt geopend in het voorbeeld van de advertentie-instellingen.
  4. Zorg dat Automatische advertenties aanstaat onder Advertentie-instellingen.
  5. Klik op In-page indelingen en zet Gerelateerde zoekopdracht aan.
  6. Bevestig dat u akkoord gaat met de Servicevoorwaarden en het beleid.
  7. Klik op Toepassen op site.
    Opmerking: Gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertentieblokken worden mogelijk niet meteen getoond op uw geschikte pagina's.

De prestaties bijhouden van gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties

1. Ga naar de pagina Rapporten in AdSense.
  2. Maak een aangepast rapport en voeg de uitsplitsing Advertentie-indeling toe.
  3. Klik op Statistieken bewerken Bewerken, kies de statistieken voor Trechter en klik op Toepassen.

Veelgestelde vragen

Heb ik een account voor AdSense voor zoeken (AFS) nodig om gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties aan te zetten?

Nee. Met gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties worden wel advertenties van AdSense voor zoeken getoond, maar u heeft geen AFS-account nodig om deze functie aan te zetten. U hoeft alleen automatische advertenties aan te zetten om gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties aan te zetten.

Mijn site heeft geen bestaande zoekfunctionaliteit. Kan ik me toch aanmelden voor gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties?

Ja. Als gebruikers op een gerelateerde zoekterm klikken, worden ze naar een door Google mogelijk gemaakte zoekfunctie geleid die advertenties en resultaten van uw site toont.

Welke van mijn pagina's zijn geschikt voor gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties?

Elke pagina met voldoende tekstcontent is geschikt. Omdat gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties termen aanmaken op basis van content, zijn de termen op pagina's met veel content relevanter, wat leidt tot betere prestaties. Gerelateerde zoekopdracht toont alleen pagina's in het Engels en Duits.

Mijn pagina is geschikt. Waarom zie ik geen gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties?

Een pagina kan geschikt zijn, maar we tonen geen gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties op de pagina als we vaststellen dat er geen relevante zoekopdrachten zijn om te tonen. Met gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties worden er stappen uitgevoerd om content voor volwassenen en gevoelige content te filteren zodat deze niet wordt voorgesteld.

Ik zie zoekresultaten van buiten mijn site. Hoe komt dat?

Als een zoekopdracht niet voldoende relevante resultaten oplevert, kunnen we resultaten van het web toevoegen. Dat biedt gebruikers meer waarde en zorgt dat u voldoet aan het Beleid voor aangepaste zoekadvertenties. Als er resultaten van het web worden getoond, geven we dat aan op de pagina met zoekresultaten.

Aanmelden voor advertenties van derden

Voor deze advertentie-indeling zijn advertenties van derden beschikbaar. Ontdek meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden om advertenties van derden te tonen op uw pagina's met zoekresultaten.