Optimalisatietips

Praktische tips voor advertentieplaatsing

Het is belangrijk dat u rekening houdt met de gebruikerservaring en het programmabeleid van AdSense wanneer u advertenties op uw site plaatst. Hier volgen enkele tips.

Houd rekening met uw gebruikers

Rangschik de content van uw site op logische wijze en zorg ervoor dat uw site makkelijk te navigeren is. Stel uzelf de volgende vragen wanneer u de beste plaats voor uw advertenties kiest:

• Wat proberen gebruikers te bereiken door mijn site te bezoeken?
  • Wat doen ze wanneer ze een bepaalde pagina bekijken?
  • Waar is hun aandacht waarschijnlijk op gericht?
  • Hoe kan ik in dit gebied advertenties opnemen zonder de gebruikers te hinderen?
  • Hoe blijft de pagina er helder, overzichtelijk en uitnodigend uitzien?

Denk als een gebruiker, zodat u met een frisse blik naar uw pagina en uw advertentieplaatsing kijkt. Als gebruikers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, komen ze eerder terug naar uw site.

Laat Google advertenties voor u plaatsen

U kunt automatische advertenties laten inschakelen voor uw site. Automatische advertenties plaatsen en optimaliseren advertenties automatisch voor u en dat bespaart u tijd. Meer informatie over automatische advertenties.

Als u uw eigen advertenties plaatst

Etaleer uw content

Plaats uw advertenties in de buurt van de content waarin uw gebruikers zijn geïnteresseerd en zorg ervoor dat gebruikers de gewenste content gemakkelijk kunnen vinden. Als uw site bijvoorbeeld downloads aanbiedt, raden we aan dat de downloadlinks boven de vouw worden weergegeven en makkelijk te vinden zijn.

Bekijk onze blogpost op de Inside AdSense-blog voor meer tips over hoe u de juiste balans vindt tussen content en advertenties: Content is king (Content is koning).

Laat uw advertenties eruitzien als advertenties

Lijn afbeeldingen niet uit met uw advertenties en voorkom dat de content in de buurt qua opmaak op de advertenties lijkt. Ons programmabeleid staat niet toe dat advertenties op deze manier worden weergegeven.

Noem het beestje bij de naam

Gebruik geen labels en koppen die gebruikers kunnen misleiden. Advertentieblokken mogen alleen worden gelabeld als 'Advertenties' of 'Gesponsorde links'. Plaats ook geen advertenties op locaties waar ze kunnen worden verward met links voor menu's, navigatie of downloads.

Optimaliseer uw advertentieformaten

Google kan het formaat van uw advertenties automatisch optimaliseren op mobiele apparaten. We kiezen de advertentieblokformaten die het best presteren voor uw geschikte mobiele verkeer zonder dat u de advertentiecode op uw pagina's hoeft te wijzigen. Meer informatie over de optimalisatie-instelling 'Advertentieformaten'.

Overdaad schaadt

Mits u niet meer advertenties dan content op uw pagina's plaatst, kunt u een combinatie van advertentieblokken, blokken met links en/of zoekvakken op elke pagina van uw site plaatsen. Meer informatie vindt u in ons beleid voor waardevolle voorraad. Houd er echter rekening mee dat een pagina er rommelig uit kan zien als u veel advertenties op uw pagina plaatst. Als gebruikers niet kunnen vinden wat ze zoeken, gaan ze misschien ergens anders heen.

Beoordeel uw site

Verken uw site en vraag u af hoe nieuwe gebruikers deze ervaren. Als u een templatetool gebruikt, controleert u of de advertenties correct worden weergegeven, waaronder de labels 'Ads door Google' en 'Info'.

Stel uzelf deze twee vragen:

• Is de content van mijn site eenvoudig te vinden?
  • Is de content makkelijk te onderscheiden van de advertenties?

Als het antwoord op beide vragen 'ja' is, bent u op de goede weg.

U kunt deze video bekijken om beter inzicht te krijgen in de Better Ads Standards (normen voor betere advertenties) en ons partnerschap met brancheverenigingen.

Partnerschap met brancheverenigingen en Better Ads Standards (normen voor betere advertenties)/Meer informatie over beleid (aflevering 3)

Aanmelden voor optimalisatietips