Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Anbefalte fremgangsmåter for annonseplasseringer

Det er viktig å ta brukeropplevelsen og programretningslinjene for AdSense med i betraktningen når du skal plassere annonser på nettstedet ditt. Her er noen tips:

Vurder brukerne dine

Organiser innholdet på nettstedet ditt, og gjør det enkelt å navigere på nettstedet. Her er noen spørsmål du må ta stilling til når du bestemmer hvor du ønsker å plassere annonser:

• Hva ønsker brukerne å oppnå når de besøker nettstedet mitt?
  • Hva gjør brukerne når de ser på en bestemt side?
  • Hva vil brukerne sannsynligvis være mest interessert i?
  • Hvordan kan jeg integrere annonser i dette området uten å irritere brukerne?
  • Hvordan kan jeg skape en ren, godt organisert og appellerende utforming?

Tenk som en bruker, så ser du kanskje siden din (og annonseplasseringen din) på en helt ny måte. Hvis det er enkelt for brukerne å finne det de er ute etter, kommer de tilbake til nettstedet ditt.

La Google velge annonseplasseringer for deg

Du kan velge å aktivere automatiske annonser på nettstedet ditt. Med automatiske annonser blir annonsene dine plassert og optimalisert automatisk, slik at du ikke trenger å bruke tid på å gjøre det selv. Finn ut mer om automatiske annonser.

Hvis du plasserer dine egne annonser

Vis frem innholdet ditt

Plassér annonsene dine nær det innholdet brukerne er interessert i. Sørg også for at brukerne enkelt kan finne det de leter etter. Hvis du for eksempel tilbyr nedlastinger på nettstedet, må du påse at nedlastingslinkene er på synlige deler av nettsiden, og at de er enkle å finne.

Hvis du vil ha flere tips om hvordan du kan treffe en god balanse mellom innhold og annonser, kan du lese dette innlegget i Inside AdSense-bloggen: Content is king (bare på engelsk).

Annonsene dine må se ut som annonser

Du må ikke innjustere bilder etter annonsene dine eller etterligne annonsenes formatering i nærliggende innhold. I henhold til programretningslinjene våre er det ikke tillatt å vise annonser på disse måtene.

Kall en spade for en spade

Vær nøye med at du ikke bruker etiketter og overskrifter som kan villede brukerne. Annonseenheter kan bare merkes som «Annonser» eller «Sponsede linker». Du må heller ikke plassere annonser på steder der de kan forveksles med meny-, navigasjons- eller nedlastingslinker.

Optimaliser annonsestørrelsene dine

Google kan automatisk optimalisere størrelsene på mobilannonsene dine. Vi velger størrelser på annonseenhetene dine for at du skal oppnå best mulig resultater med mobiltrafikken din, og du trenger ikke endre annonsekoden på sidene dine. Finn ut mer om innstillingen for optimalisering av annonsestørrelser.

Begrenset annonsering kan være mer lønnsomt

Så sant du ikke har mer annonsering enn innhold på sidene dine, kan du bruke en kombinasjon av annonseenheter, linkenheter og/eller søkefelt på hver side på nettstedet. Du finner mer informasjon om dette i retningslinjene for beholdningsverdi. Husk imidlertid at en side fort kan se rotete ut hvis du plasserer mange annonser på den. Hvis brukerne ikke finner det de leter etter, kan det hende de går andre steder.

Gå gjennom nettstedet ditt

Utforsk nettstedet ditt, og vurder hvordan førstegangsbrukere kommer til å oppleve det. Hvis du bruker en malbygger, må du kontrollere at annonsene vises riktig, inkludert «Annonser fra Google»- eller «Annonsevalg» -merkene deres.

Spør deg selv disse to spørsmålene:

• Er innholdet enkelt å finne?
  • Er det enkelt å skille mellom innholdet mitt og annonsene mine?

Hvis svaret på begge spørsmålene er ja, er du på riktig vei.