Optimointivinkkejä

Mainosten sijoittelun parhaat käytännöt

Kun sijoitat mainoksia sivustollesi, ota huomioon käyttökokemus ja AdSensen ohjelmasäännöt. Tässä on muutamia vinkkejä:

Ota käyttäjät huomioon

Järjestä sivuston sisältö ja varmista, että sivustolla on helppo liikkua. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset, kun pohdit mainosten sijoittamista:

• Mikä on sivustollani vierailevan käyttäjän tavoite?
  • Mitä käyttäjä tekee tarkastellessaan tiettyä sivua?
  • Mihin käyttäjän huomio kiinnittyy todennäköisimmin?
  • Kuinka voin sijoittaa mainoksia tälle alueelle häiritsemättä käyttäjää?
  • Kuinka pidän sivun ulkoasun siistinä, selkeänä ja houkuttelevana?

Ajattele käyttäjän tavoin. Tämä auttaa näkemään sivusi ja mainosten sijoittelun uudella tavalla. Jos käyttäjät löytävät etsimänsä helposti, he myös palaavat sivustollesi.

Anna Googlen sijoittaa mainokset puolestasi

Halutessasi voit ottaa sivustollasi käyttöön Automaattiset mainokset. Automaattiset mainokset sijoitetaan ja optimoidaan automaattisesti, joten sinun ei tarvitse käyttää tähän aikaa. Lue lisää Automaattisista mainoksista.

Jos sijoitat mainokset itse

Esittele sisältöä

Sijoita mainokset käyttäjiä kiinnostavan sisällön lähelle. Varmista myös, että käyttäjät löytävät etsimänsä helposti. Jos sivustosi tarjoaa esimerkiksi latauksia, sijoita latauslinkit näkyvälle paikalle sivun yläosaan.

Katso vinkkejä sisällön ja mainosten asetteluun Inside AdSensen blogipostauksesta Content is king

Pidä mainokset mainosten näköisinä

Älä yhdistele kuvia mainoksiisi tai muotoile sisältöä mainosten kaltaiseksi. Tällainen mainosten näyttäminen on ohjelmasääntöjemme vastaista.

Kutsu mainoksia oikealla nimellä

Varmista, ettet käytä sellaisia tunnisteita ja otsikoita, jotka voivat johtaa käyttäjiä harhaan. Mainosyksiköissä saa käyttää vain otsikoita Mainokset tai Sponsoroidut linkit. Vältä myös mainosten käyttämistä sellaisissa sijainneissa, joissa niitä voi luulla valikoksi tai navigointi‑ tai latauslinkeiksi.

Optimoi mainosten koko

Google voi optimoida mainosten koon automaattisesti mobiililaitteille. Mainosyksiköiden koot valitaan siten, että ne saavat mahdollisimman paljon mobiililiikennettä, eikä sinun tarvitse muokata mainoskoodia sivuillasi. Lue lisää Mainoskokojen optimointiasetuksesta.

Vähemmän voi olla enemmän

Jos et sijoita sivuillesi enemmän mainoksia kuin sisältöä, voit käyttää mainosyksiköitä, linkkiyksiköitä ja/tai hakukenttiä kullakin sivustosi sivulla. Saat lisätietoja tutustumalla sisällön merkityksellisyyttä koskevaan käytäntöömme. Kannattaa kuitenkin muistaa, että liian monen mainoksen sijoittaminen sivulle voi tehdä siitä sekavan näköisen. Jos käyttäjät eivät löydä etsimäänsä, he saattavat siirtyä muualle.

Tarkista sivustosi

Tutki sivustoasi ja mieti, millainen se on ensimmäistä kertaa vierailevien käyttäjien näkökulmasta. Jos käytät mallin rakennustyökalua, tarkista, että mainokset ja niiden Google-mainokset‑ tai Mainokseni-tunniste näkyvät oikein.

Kysy itseltäsi nämä kaksi kysymystä:

• Onko sisältö helppo löytää?
  • Onko sisältö helppo erottaa mainoksista?

Jos vastaat myöntävästi molempiin kysymyksiin, olet oikeilla jäljillä.

Saat lisätietoja Better Ads Standards ‑käytännöistä ja kumppanuudesta toimialayhdistysten kanssa katsomalla videon.

Kumppanuus toimialayhdistysten kanssa ja Better Ads Standards ‑käytännöt / Asiaa käytännöistä, osa 3

Tilaa optimointivinkkejä!