Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsera i din blogg

Du kan tjäna pengar med Blogger genom att visa AdSense och andra annonser på dina sidor. Om du vill använda AdSense måste din blogg följa AdSenses policyer och begränsningar.

Tips! Din användning av Blogger omfattas fortfarande av innehållspolicyn för Blogger och användarvillkoren.

Obs! Annonsering på barnförbjudna bloggar är förbjudet. Läs mer om innehållspolicyn för Blogger och användarvillkoren.

Viktigt! Tänk på att slutföra hela proceduren utan avbrott ända tills du har klickat på Omdirigera.

Registrera dig för AdSense för att visa annonser

1. Logga in på Blogger.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil högst upp.
  3. Klicka på bloggen där du vill visa annonser.
  4. Klicka på Intäkter på menyn till vänster följt av Registrera dig för AdSense.
  5. Välj den e-postadress på Google som är kopplad till ditt Blogger-konto.
  6. Fyll i AdSense-formuläret följt av Skapa konto.
  7. Ange dina betalningsuppgifter för AdSense.
  8. Verifiera ditt telefonnummer följt av Klicka på Skicka.
  9. Blogger bör öppnas automatiskt så att du kan slutföra proceduren.
  10. Klicka på Omdirigera om Blogger inte öppnas automatiskt.
  11. Om proceduren avbryts innan du klickar på Omdirigera eller om meddelandet ”Vi arbetar med att slutföra inställningarna” visas på startsidan i AdSense längre än några dagar:
    1. Upprepa steg 1–5 igen.
    2. Klicka på Tillåt koppling.

Visa annonser mellan inläggen

1. Logga in på Blogger.
  2. Klicka på nedåtpilen högst upp till vänster.
  3. Klicka på bloggen där du vill visa annonser.
  4. Klicka på Layout på menyn till vänster.
  5. Beroende på vilken mall du använder:
  6. Klicka på Redigera under Brödtext i Blogginlägg.
  7. Klicka på Redigera under Huvudsektion i Blogginlägg.
  8. Markera rutan vid Visa annonser mellan inlägg i fönstret som visas.
  9. Välj annonsformat, färger och hur ofta annonserna ska visas.
  10. Klicka på Spara

Visa annonser i kolumnerna

1. Logga in på Blogger.
  2. Klicka på Layout på menyn till vänster.
  3. Klicka på Lägg till en gadget.
  4. Välj AdSense-gadgeten och klicka på Lägg till Add.
  5. Konfigurera AdSense och klicka på Spara.
  6. Klicka på Spara inställningar högst upp till höger.

Visa annonser från andra annonstjänster

1. Logga in på Blogger.
  2. Klicka på nedåtpilen högst upp till vänster.
  3. Klicka på bloggen där du vill visa annonser.
  4. Klicka på Layout på menyn till vänster.
  5. Klicka på Lägg till en gadget i området där du vill placera annonserna.
  6. Leta reda på HTML/JavaScript under Grundläggande i fönstret som öppnas och klicka på Lägg till Add.
  7. Ange en titel (valfritt).
  8. Kopiera och klistra in koden från annonstjänstens webbplats i innehållsavsnittet.
  9. Klicka på Spara

Se din Blogger-intäktsrapport

1. Logga in på Blogger.
  2. Klicka på bloggen som du vill se en rapport för.
  3. Klicka på Intäkter.
  4. Klicka på Besök AdSense för information om mina intäkter.

Ta hjälp av AdSense-ordlistan för att ta reda på betydelsen av begreppen i rapporten.

Vad gör jag om AdSense inte aktiveras?

1. Logga in på Blogger.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil högst upp till vänster.
  3. Klicka på bloggen där du vill placera AdSense-annonser i Blogger-översikten.
  4. Välj Layout på menyn till vänster.
  5. Klicka på Redigera under AdSense-gadgeten.
  6. Klicka på Spara.
  7. Upprepa steg 4 och 5 för varje AdSense-gadget i bloggen.
  8. Klicka på Redigera längst ned i Blogginlägg-gadgeten.
  9. Klicka på Spara.
  10. Klicka på Spara inställningar högst upp till höger.
  11. Kontrollera att ditt konto fortfarande är aktivt genom att öppna AdSense.

Konfigurera en ads.txt-fil

Om din blogg är intäktsgenererande via tredjepartsleverantörer eller om du har integrerat AdSense manuellt i bloggen måste du konfigurera innehållet i ads.txt-filen manuellt.

1. Logga in på Blogger.
  2. Klicka på nedåtpilen högst upp till vänster.
  3. Klicka på bloggen som du vill konfigurera en ads.txt-fil för.
  4. Klicka på Inställningar till vänster.
  5. Klicka på Sök inställningar under Inställningar.
  6. Leta reda på Anpassad ads.txt under Vinstgivande strategi och klicka på Redigera.
  7. Klicka på Ja.
  8. Kopiera inställningarna från den intäktsgenererande tredjepartsleverantören och klistra in dem i textrutan.
  9. Klicka på Spara inställningar.
  10. (Valfritt) Du kan kontrollera innehållet i ads.txt-filen genom att besöka http://<din bloggadress>/ads.txt.

Obs! Om din blogg inte är intäktsgenererande eller endast är konfigurerad för att använda AdSense med integreringen mellan Blogger och AdSense behöver du inte konfigurera ads.txt manuellt. Blogger gör det åt dig. Läs mer om ads.txt för AdSense.