Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Vis annonser i bloggen din

For å tjene penger med Blogger kan du vise AdSense-annonser og andre annonser på sidene dine. For at du skal kunne bruke AdSense, må bloggen din være i tråd med retningslinjene og begrensningene for AdSense.

Tips: Retningslinjene for Blogger-innhold og vilkårene for bruk gjelder uansett for bruk av Blogger.

Merk: Det er ikke tillatt å annonsere på blogger med innhold som er uegnet for mindreårige. Finn ut mer om retningslinjene for innhold på Blogger og vilkårene for bruk.

Important: Du må gjennomføre prosessen helt frem til du har klikket på Viderekoble.

Registrer deg for AdSense for å kunne vise annonser

1. Logg på Blogger.
  2. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil øverst.
  3. Klikk på bloggen der du vil vise annonser.
  4. I menyen til venstre klikker du på Inntekter og så Registrer deg for AdSense.
  5. Velg Google-e-postadressen som er tilknyttet Blogger-kontoen din.
  6. Fyll ut AdSense-skjemaet og så Opprett konto.
  7. Skriv inn betalingsopplysningene for AdSense.
  8. Bekreft telefonnummeret ditt og så Klikk på Send.
  9. Deretter føres du automatisk tilbake til Blogger for å fullføre prosessen.
  10. Hvis du ikke viderekobles automatisk, klikker du på Viderekoble.
  11. Hvis du blir avbrutt før du klikker på Viderekoble, eller hvis meldingen «Vi jobber med oppsettet ditt» står oppført på AdSense-startsiden din lenger enn noen få dager, gjør du følgende:
    1. Gå gjennom trinn 1 til 5 på nytt.
    2. Klikk på Godta tilknytningen.

Vis annonser mellom innleggene

1. Logg på Blogger.
  2. Klikk på nedoverpilen øverst til venstre.
  3. Klikk på bloggen du vil vise annonser på.
  4. Klikk på Formgivning på menyen til venstre.
  5. Velg et alternativ avhengig av malen du bruker:
  6. Under «Midtdelen av siden» og «Blogginnlegg» klikker du på Endre.
  7. Under «Blogginnlegg» og «Hoveddel» klikker du på Endre .
  8. I vinduet som vises, merker du av for «Vis annonser mellom innlegg».
  9. Velg annonseformat, farger og hvor ofte annonsene skal vises.
  10. Klikk på Lagre

Vis annonser i kolonner

1. Logg på Blogger.
  2. Klikk på Formgivning på menyen til venstre.
  3. Klikk på Legg til en innholdsmodul.
  4. Velg AdSense-innholdsmodulen, og klikk på «Legg til» Add.
  5. Konfigurer AdSense og klikk på Lagre.
  6. Klikk på Lagre oppsett øverst til høyre.

Vis annonser fra andre annonsetjenester

1. Logg på Blogger.
  2. Klikk på nedoverpilen øverst til venstre.
  3. Klikk på bloggen du vil vise annonser på.
  4. Klikk på Formgivning på menyen til venstre.
  5. Klikk på Legg til en innholdsmodul i området der du vil plassere annonsene.
  6. I vinduet som åpnes, finner du frem til «HTML/JavaScript» under «Grunnleggende» og klikker på «Legg til» Add.
  7. Skriv inn en tittel (valgfritt).
  8. Kopiér koden fra annonsetjenestens nettsted, og lim den inn i innholdsdelen.
  9. Klikk på Lagre

Se inntektsrapporten for Blogger

1. Logg på Blogger.
  2. Klikk på bloggen du vil se rapporten for.
  3. Klikk på Inntekter.
  4. Klikk på Gå til AdSense for å se detaljer om inntektene mine.

I AdSense-ordlisten kan du finne ut hva de ulike termene i rapporten betyr.

Dette gjør du hvis AdSense ikke aktiveres

1. Logg på Blogger.
  2. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil øverst til venstre.
  3. I Blogger-oversikten klikker du på bloggen du vil plassere AdSense-annonser på.
  4. Velg Formgivning på menyen til venstre.
  5. Klikk på Endre under AdSense-innholdsmodulen.
  6. Klikk på Lagre.
  7. Gjenta trinn 4 og 5 for hver av AdSense-innholdsmodulene på bloggen din.
  8. Klikk på Endre nederst i «Blogginnlegg»-innholdsmodulen.
  9. Klikk på Lagre.
  10. Klikk på Lagre oppsett øverst til høyre.
  11. til AdSense for å sjekke at kontoen din fortsatt er aktiv.

Konfigurer ads.txt-filen

Hvis du genererer inntekter med bloggen din via tredjepartsleverandører, eller hvis du har integrert AdSense manuelt i bloggen din, må du konfigurere innholdet i ads.txt-filen manuelt.

1. Logg på Blogger.
  2. Klikk på nedoverpilen øverst til venstre.
  3. Klikk på bloggen du vil konfigurere ads.txt-filen for.
  4. Klikk på Innstillinger til venstre.
  5. Klikk på Søkeinnstillinger under «Innstillinger».
  6. Under «Inntektsgenerering» finner du «Egendefinert ads.txt» og klikker på Endre.
  7. Klikk på Ja.
  8. Kopiér innstillingene fra tredjepartsleverandøren du bruker til annonselevering, og lim dem inn i tekstfeltet.
  9. Klikk på Lagre innstillinger.
  10. Valgfritt: Du kan sjekke innholdet i ads.txt-filen ved å gå til http://<bloggadressendin>/ads.txt.

Merk: Hvis du ikke genererer inntekter med bloggen din, eller den bare er konfigurert til å bruke AdSense via Blogger-AdSense-integreringen, trenger du ikke å opprette ads.txt-filen manuelt. Blogger gjør det for deg. Finn ut mer om ads.txt-filen for AdSense.