Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Avsluta ditt AdSense för YouTube-konto

Om du inte längre vill använda AdSense för YouTube kan du avsluta ditt AdSense för YouTube-konto. När du har avslutat kontot slutar du tjäna pengar på din YouTube-kanal.

Obs! Att avsluta AdSense för YouTube-kontot är inte samma sak som att avsluta ditt Google-konto. Om du avslutar ditt Google-konto avslutas alla Google-produktkonton som är kopplade till kontot och du kan inte längre komma åt kontona. Ditt Gmail-användarnamn raderas också och kan inte användas igen. Läs mer om hur du raderar ditt Google-konto.

Innan du avslutar ditt AdSense för YouTube-konto

Du kanske vill exportera din rapportdata. När kontot är avslutat har du inte längre åtkomst till resultatrapporterna.

Krav för att avsluta ditt AdSense för YouTube-konto

Krav för att få en slutgiltig betalning från ditt AdSense för YouTube-konto

Efter att du har avslutat ditt AdSense för YouTube-konto får du en slutgiltig betalning inom cirka 90 dagar efter månadens slut, förutsatt att

Den slutliga betalningen betalas via den primära betalningsmetoden i din betalningsprofil.

Avsluta ditt AdSense för YouTube-konto

1. Logga in på ditt AdSense för YouTube-konto.
  2. Klicka på Konto.
  3. Klicka på Inställningar och sedan på Kontouppgifter.
  4. Klicka på Avsluta konto på sidan Kontouppgifter.
    Obs! Om du inte ser alternativet för att avsluta kontot kanske du inte är administratör för kontot.
  5. Läs igenom informationen på sidan Avsluta ditt konto.

6. Markera kryssrutan för varje konto du vill avsluta.
    Obs! Om kryssrutan för kontot är nedtonad kan du inte avsluta kontot. Det kan bero på att din adress behöver verifieras eller att dina betalningar är spärrade. När du har verifierat din adress eller tagit bort spärren kan du slutföra stegen för att avsluta ditt konto. Mer information finns här:
  7. Klicka på Avsluta konto.