Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Avslutt AdSense for YouTube-kontoen din

Hvis du ikke lenger ønsker å bruke AdSense for YouTube, kan du avslutte AdSense for YouTube-kontoen din. Når du har avsluttet AdSense for YouTube-kontoen, tjener du ikke lenger penger på YouTube-kanalen din.

Merk: At du avslutter AdSense for YouTube-kontoen din, er noe helt annet enn om du avslutter Google-kontoen din. Hvis du avslutter Google-kontoen, avsluttes alle Google-produktkontoene som er knyttet til den aktuelle kontoen, og du har ikke lenger tilgang til kontoene. Brukernavnet ditt for Gmail slettes også og kan ikke brukes på nytt senere. Finn ut mer om sletting av Google-kontoer.

Før du avslutter AdSense for YouTube-kontoen

Det er lurt å eksportere rapporteringsdataene dine. Når kontoen er avsluttet, har du ikke lenger tilgang til resultatrapportene via kontoen.

Krav for å kunne avslutte AdSense for YouTube-kontoer

Krav til å motta endelige utbetalinger fra AdSense for YouTube-kontoer

Når du har avsluttet AdSense for YouTube-kontoen din, mottar du den siste betalingen omtrent 90 dager etter utgangen av måneden. Dette forutsetter imidlertid følgende:

Den siste utbetalingen gjøres til den primære betalingsmåten i betalingsprofilen din.

Slik avslutter du AdSense for YouTube-kontoen din

1. Logg på AdSense for YouTube-kontoen din.
  2. Klikk på Konto.
  3. Klikk på Innstillinger og deretter på Kontoinformasjon.
  4. Gå til Kontoinformasjon-siden, og klikk på Avslutt kontoen.
    Merk: Hvis du ikke ser et alternativ for å avslutte kontoen, kan det hende at du ikke er kontoadministrator.
  5. Gå gjennom informasjonen på «Avslutt kontoen din»-siden:

6. Merk av for de ulike kontoene du vil avslutte.
    Merk: Hvis avmerkingsboksen for kontoen er inaktiv, betyr det at du ikke kan avslutte kontoen. Grunnen til dette kan være at du må bekrefte adressen din, eller at utbetalingene dine holdes tilbake. Når du har bekreftet adressen eller korrigert forholdene som førte til at utbetalinger ble holdt tilbake, kan du fullføre fremgangsmåten for å avslutte kontoen. Se mer om dette her:
  7. Klikk på Avslutt kontoen.