Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Uw AdSense voor YouTube-account sluiten

Als u AdSense voor YouTube niet meer wilt gebruiken, kunt u uw AdSense voor YouTube-account sluiten. Nadat u uw AdSense voor YouTube-account heeft gesloten, genereert u geen inkomsten meer met uw YouTube-kanaal.

Opmerking: Het sluiten van uw AdSense voor YouTube-account is niet hetzelfde als het sluiten van uw Google-account. Als u uw Google-account sluit, worden alle Google-productaccounts gesloten die aan het account zijn gekoppeld en kunt u de accounts later niet meer openen. Ook uw Gmail-gebruikersnaam wordt verwijderd en kan in de toekomst niet opnieuw worden gebruikt. Bekijk meer informatie over hoe u uw Google-account verwijdert.

Voordat u uw AdSense voor YouTube-account sluit

We raden aan uw rapportagegegevens te exporteren. Na sluiting van het account heeft u geen toegang meer tot de prestatierapporten hierin.

Vereisten voor het sluiten van uw AdSense voor YouTube-account

Vereisten om een laatste betaling te krijgen voor uw AdSense voor YouTube-account

Nadat u uw AdSense voor YouTube-account heeft gesloten, krijgt u binnen ongeveer 90 dagen na het einde van de maand de laatste betaling als u voldoet aan deze vereisten:

Uw laatste betaling wordt uitgevoerd via de primaire betaalmethode in uw betalingsprofiel.

Instructies voor het sluiten van uw AdSense voor YouTube-account

1. Log in op uw AdSense voor YouTube-account.
  2. Klik op Account.
  3. Klik op Instellingen en dan op Accountgegevens.
  4. Klik op de pagina Accountgegevens op Account sluiten.
    Opmerking: Als u de optie om uw account te sluiten niet ziet, bent u mogelijk geen beheerder van het account.
  5. Lees de informatie op de pagina Uw account sluiten.

6. Vink het selectievakje aan voor elk account dat u wilt sluiten.
    Opmerking: Als een selectievakje inactief is, kunt u dat account niet sluiten. Dit kan zijn omdat uw adres moet worden geverifieerd of omdat er een betalingsstop geldt. Nadat u uw adres heeft bevestigd of de betalingsstop is verwijderd, kunt u de stappen afronden om uw account te sluiten. Voor meer informatie gaat u naar:
  7. Klik op Account sluiten.