Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Rapporter

I mina rapporter visas (Omatchade annonsbegäranden)

En annonsbegäran räknas varje gång din webbplats begär visning av en annons även om ingen annons returneras. Om täckningen inte är 100 % kommer du att ha fler annonsförfrågningar än matchade förfrågningar (annonser som returneras och visas på webbplatsen), vilket resulterar i några omatchade förfrågningar.

I vissa rapporter finns kolumner som bara gäller matchade förfrågningar. Till exempel visar rapporten Inriktningstyp inriktningar för annonser som har visats på webbplatsen. När en annonsbegäran är omatchad finns det inga annonser att visa, vilket innebär att begäran saknar inriktningstyp. Därför visas omatchade förfrågningar på en egen rad.

Exempel på omatchade förfrågningar i en rapport

• En användare besöker din webbplats som innehåller tre annonsenheter. När sidan visas skickas tre annonsförfrågningar.
  • Vi returnerar bara två annonser (eftersom du i det här exemplet har blockerat alla relevanta annonser för en av annonsenheterna).
  • När du läser statistiken om annonsförfrågningar i rapporten Inriktningstyper ser du följande:
    • Innehållsinriktning: 1 annonsbegäran
    • Placeringsinriktning: 1 annonsbegäran
    • (Omatchade annonsbegäranden): 1 annonsbegäran

I det här fallet skulle du bortse från alla omatchade förfrågningar när du analyserar resultatet för innehållsinriktade respektive placeringsinriktade annonser på din webbplats. Omatchade förfrågningar kan inte inordnas i någon av dessa båda kategorier.

Vilka rapporter innehåller statistik över omatchade annonsförfrågningar?

Du kan komma att se information om omatchade förfrågningar i följande rapporter:

• Annonstyper
  • Inriktningstyper
  • Budtyper
  • Annonsenhet
  • Annonsstorlek