Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Rapporten

Er worden 'Niet-overeenkomende advertentieverzoeken' in mijn rapporten weergegeven

Er wordt een advertentieverzoek geregistreerd wanneer uw site een verzoek voor advertentieweergave stuurt, zelfs als er geen advertentie wordt geretourneerd. Tenzij uw dekking 100% is, heeft u meer advertentieverzoeken dan overeenkomende verzoeken (advertenties die worden geretourneerd en weergegeven op uw site), met als gevolg dat een aantal verzoeken niet overeenkomt.

Sommige rapporten bevatten kolommen die alleen nuttig zijn voor overeenkomende verzoeken. Het rapport Targetingtype laat bijvoorbeeld zien hoe op uw website weergegeven advertenties zijn getarget. Wanneer er geen advertenties overeenkomen met een advertentieverzoek, zijn er geen advertenties om uit te kiezen en heeft het advertentieverzoek dus ook geen targetingtype. Daarom worden niet-overeenkomende verzoeken in een aparte rij weergegeven.

Voorbeeld van niet-overeenkomende verzoeken in een rapport

• Een gebruiker bezoekt uw site, die 3 advertentieblokken bevat. De pagina wordt geladen en stuurt 3 advertentieverzoeken.
  • We retourneren slechts 2 advertenties (omdat in dit voorbeeld alle relevante advertenties voor 1 van de advertentieblokken zijn geblokkeerd).
  • Wanneer u de statistiek voor advertentieverzoeken bekijkt in het rapport Targetingtypen, ziet u het volgende:
    • Contextueel: 1 advertentieverzoek
    • Plaatsing: 1 advertentieverzoek
    • (Niet-overeenkomende advertentieverzoeken): 1 advertentieverzoek

In dit geval kijkt u niet naar niet-overeenkomende verzoeken wanneer u analyseert hoe uw site presteert voor context- versus plaatsingsadvertenties, omdat niet-overeenkomende verzoeken in geen van beide categorieën vallen.

Welke soorten rapporten bevatten de statistiek voor niet-overeenkomende advertentieverzoeken?

Niet-overeenkomende verzoeken kunnen in de volgende rapporten worden weergegeven:

• Advertentietypen
  • Targetingtypen
  • Biedingstypen
  • Advertentieblok
  • Advertentieformaat