Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Åtgärda policyöverträdelser

Ditt AdSense-konto kan komma att inaktiveras av policyskäl

Har annonsvisning inaktiverats i mitt konto?

Ditt AdSense-konto är fortfarande aktivt, men det kan komma att inaktiveras om du inte gör ändringar så att det följer våra programpolicyer.

Varför har jag fått det här varningsmeddelandet?

När våra specialister nyligen granskade ditt konto upptäckte de att det inte följer våra riktlinjer. Varningar kan visas i kontona av en mängd olika skäl, bland annat följande:
  • Ditt konto har tidigare brutit mot våra policyer vid ett flertal tillfällen.
    Kom ihåg att utgivarna själva ansvarar för innehållet på varje sida där deras annonser visas, även om innehållet har skapats av någon annan, till exempel på webbplatser med användargenererat innehåll.
  • Ditt konto har uppvisat bedrägligt beteende.
    Våra specialister övervakar noga klick och exponeringar för Google-annonser, både manuellt och med hjälp av automatiska system, för att skydda våra annonsörers och dina intressen. Enligt våra användarvillkor har Google rätt att efter eget gottfinnande bestämma vad som utgör ogiltig klickaktivitet.
  • Våra policyspecialister har hittat en webbplats med en särskilt allvarlig policyöverträdelse i ditt konto.
    Det kan exempelvis gälla barnförbjudet innehåll, intrång i upphovsrätten, extremt våld och motbjudande innehåll.

Om du vill veta mer om varför konton inaktiveras kan du läsa om de vanligaste orsakerna till att konton avslutas.

Vad ska jag göra för att undvika att mitt konto inaktiveras?

Se till att vi kan kontakta dig. Varningsmeddelandet kan innehålla exempel på policyöverträdelser på din webbplats men du måste granska innehållet och annonsplaceringen i nätverket noga så att de följer våra programpolicyer.

Vi är medvetna om att ditt innehåll är dynamiskt och rekommenderar att du inför förebyggande åtgärder som säkerställer att du följer våra policyer även om innehållet och annonsplaceringen skulle ändras i framtiden.

Här följer några tips på hur du kan övervaka policyöverträdelser i ditt nätverk:

1. Utvärdera varje webbplats innan du placerar annonskod på sidorna.
  2. Granska i förebyggande syfte sidor som har många sidvisningar minst en gång i veckan.
  3. Installera sökordsfilter (t.ex. för barnförbjudet innehåll, betaltjänster, hackinginnehåll och hasardspelsinnehåll), särskilt på sidor med användargenererat innehåll. Vi kan tyvärr inte ge någon information om ämnen som sökordsfiltrering eller innehållsfiltrering, men du kan söka efter informationen på Google.
  4. Lägg till länken Rapportera en överträdelse på alla sidor med användargenererat innehåll.

Vad händer om jag gör nödvändiga ändringar?

Ditt AdSense-konto är aktiverat för tillfället och det förblir aktiverat om du inför alla nödvändiga ändringar. Om vi hittar fler problem kan det dock hända att vi inaktiverar hela ditt konto.

Måste jag informera er när jag har gjort ändringarna?

Nej, att vi ska kunna kontakta dig betyder inte att du måste informera oss när du har infört ändringarna. Vi vet att du har gjort nödvändiga ändringar om ditt konto följer våra policyer.

Vad händer om jag inte gör nödvändiga ändringar och fortsätter att bryta mot era policyer?

Då inaktiverar vi ditt AdSense-konto.

Jag behöver en förklaring av vilken policy som inte följs på min webbplats. Vad ska jag göra?

Sök i hjälpcentret eller besök vårt hjälpforum där du kan läsa mer om våra policyer. Mer information och exempel på våra policyer finns i följande artiklar: