Käytännöt

AdSense-tili on saatettu poistaa käytöstä käytäntöihin liittyvistä syistä

Onko mainosten näyttö poistettu käytöstä tililläni?

AdSense-tilisi on tällä hetkellä aktiivinen mutta se saatetaan poistaa käytöstä, jos et tee tarvittavia muutoksia, joilla tilistä tulee ohjelmakäytäntöjemme mukainen.

Miksi sain tämän varoitusviestin?

Tilisi äskettäisen tarkastuksen yhteydessä asiantuntijamme havaitsivat, että tilisi ei ole käytäntöjemme mukainen. Tileille voidaan antaa tilivaroitus useista eri syistä. Alla on joitakin esimerkkejä:
  • Tilillä on tehty useita käytäntörikkomuksia, mahdollisesti toistuvasti.
    Huomaa, että julkaisijat ovat vastuussa kaikkien sellaisten sivujensa sisällöstä, joilla näkyy mainoksia. Tämä koskee myös sivuja, joiden sisältö on jonkun muun (esim. käyttäjien) luomaa.
  • Tilillä on havaittu vilpillistä toimintaa.
    Asiantuntijamme seuraavat Google-mainosten klikkauksia ja impressioita tarkasti sekä automaattisilla järjestelmillä että ihmisten tekemillä tarkastuksilla. Tämä suojaa niin sinun kuin mainostajiemmekin etuja. Huomioithan kuitenkin, että kuten käyttöehdoissamme todetaan, Google arvioi oman harkintansa mukaan, mitkä klikkaukset ovat kelpaamattomia.
  • Käytäntöasiantuntijamme ovat löytäneet tililtäsi erityisen törkeän sivuston.
    Tällaisia ovat esimerkiksi sivustot, joilla on vain aikuisille suunnattua sisältöä, tekijänoikeusrikkomuksia tai äärimmäistä väkivaltaa.

Jos haluat lukea lisää yleisimmistä tilin sulkemisen syistä, tutustu tähän artikkeliin.

Mitä minun pitää tehdä, jotta vältyn tilini poistamiselta käytöstä?

Reagoi pyyntöihimme. Varoitusviestisi sisältää esimerkkejä sivustollasi olevista rikkomuksista, mutta pyydämme sinua tarkistamaan sisällön ja verkostosi mainosten sijoittelut perusteellisesti varmistaaksesi, että ne ovat ohjelmakäytäntöjemme mukaisia.

Ymmärrämme, että sisältösi on dynaamista, joten suosittelemme, että otat käyttöön ennakoivia toimenpiteitä taataksesi, että noudatat käytäntöjämme siinäkin tapauksessa, että sisällöt ja mainoksen sijoittelut muuttuvat jatkossa.

Ohessa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit helpommin valvoa käytäntörikkomuksia verkostossasi:

1. Tee käyttäjäarvio jokaisesta sivustosta ennen kuin sijoitat mainoskoodin sivuston sivuille.
  2. Tarkista eniten katselukertoja saavat sivusi ainakin kerran viikossa.
  3. Asenna avainsanasuodattimia (esimerkiksi aikuisviihde, maksulliset palvelut, hakkerointi, rahapelit jne.) erityisesti sivuille, joilla on käyttäjien luomaa sisältöä. Vaikka emme pysty antamaan tietoa esimerkiksi avainsanasuodattimista tai sisältösuodattimista, voit halutessasi etsiä kyseistä tietoa Googlesta.
  4. Lisää Ilmoita rikkomuksesta ‑linkki kaikille sivuille, joilla on käyttäjien luomaa sisältöä.

Mitä tapahtuu, jos teen tarvittavat muutokset?

AdSense-tilisi on tällä hetkellä aktiivinen. Jos teet tarvittavat muutokset, se pysyy aktiivisena. Jos kuitenkin havaitsemme ongelmia jatkossa, voimme poistaa tilisi käytöstä kokonaan.

Pitääkö minun ilmoittaa, kun olen tehnyt muutokset?

Ei. Pyyntöihin reagoiminen ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi ilmoittaa meille siitä, että teet tarvittavat muutokset. Tiedämme, että olet tehnyt tarvittavat muutokset, jos tilisi noudattaa käytöntöjämme.

Mitä tapahtuu, jos en tee tarvittavia muutoksia ja jatkan käytäntöjen rikkomista?

AdSense-tilisi poistetaan käytöstä.

Tarvitsen lisätietoa käytännöstä, jota sivustoni rikkoo. Mitä teen?

Saat lisätietoa käytännöistämme tästä ohjekeskuksesta tai käymällä ohjefoorumilla. Jos haluat muuta lisätietoa tai esimerkkejä käytännöistä, tutustu seuraaviin verkkomateriaaleihin: