Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Åtgärda policyöverträdelser

Annonsvisning har inaktiverats på din sida eller webbplats

Om du vill återaktivera annonsvisningen på din sida eller webbplats, eller se till att annonsvisningen inte avbryts, måste du göra ändringar så att den följer våra programpolicyer. Här hittar du några av de vanligaste frågorna om inaktiverad annonsvisning.

Varför har annonsvisningen inaktiverats?

Policyspecialister inaktiverar annonsvisningen på en sida eller webbplats när de upptäcker att den bryter mot våra programpolicyer. Läs igenom aviseringen så att du förstår varför annonsvisningen har inaktiverats.

Tillbaka till början

Var kan jag hitta aviseringen?

Så här visar du policymeddelandet:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Konto.
  3. Klicka på Policycenter.

Aviseringarna skickas också till den e-postadress som är kopplad till ditt AdSense-konto.

Tillbaka till början

Vad står det i aviseringen?

Aviseringen från oss innehåller viktig information, till exempel om problemet gäller på sid-, webbplats- eller kontonivå. Om vi har inaktiverat annonsvisning på din sida informerar vi dig om den specifika överträdelse som vi har upptäckt och bifogar dessutom den specifika sida där vi hittade överträdelsen. Om vi har inaktiverat annonsvisning på din webbplats informerar vi dig om de specifika överträdelser som vi har upptäckt och bifogar en exempelsida där vi hittade överträdelsen. Om annonsvisningen har inaktiverats på grund av ett problem på kontonivå kan du läsa artikeln Ditt AdSense-konto kan komma att inaktiveras av policyskäl i stället.

Tillbaka till början

Jag har fått en avisering om en webbplats som jag inte hanterar. Vad ska jag göra?

Om du är orolig för att andra kan använda din annonskod med bedrägligt uppsåt rekommenderar vi att du använder funktionen för webbplatsauktorisering. Webbplatsauktorisering är en valfri funktion som gör det möjligt att ange specifika webbplatser som får använda din Google-annonskod. Läs om hur du auktoriserar dina webbplatser.

Tillbaka till början

Jag har hittat aviseringen, vad ska jag göra nu?

Läs igenom aviseringen noga och åtgärda problemen. Läs sedan om hur du begär en granskning nedan:

Rekommenderade metoder för granskningsbegäran

• Se till att du förstår överträdelsen: I varje policymeddelande bifogar vi ett utdrag som beskriver policyn som har överträtts. Läs igenom det noggrant och gör klart för dig på vilket sätt detta gäller din sida eller webbplats. Om du ändå har frågor eller inte vet hur du ska lösa problemet rekommenderar vi att du läser relevanta programpolicyavsnitt i hjälpcentret.
  • Kontrollera hela webbplatsen: När annonser har inaktiverats på din webbplats skickar vi en avisering med en webbadress som ett exempel på överträdelsen. Tänk på att detta bara är ett exempel. Överträdelsen kan finnas på andra sidor på webbplatsen, och vi förväntar oss att du vidtar lämpliga åtgärder på hela webbplatsen. Många utgivare har haft nytta av Googles sökoperatorer när de letar efter överträdelser.
  • Begär en granskning: När du har gjort allt ovan kan du begära en granskning av din sida eller webbplats. För överträdelser på sidnivå ska du se till att du har gjort allt som står i aviseringen innan du begär en granskning. För överträdelser på webbplatsnivå ska du berätta exakt vilka åtgärder du har vidtagit för att komma till rätta med överträdelserna och hur du tänker förhindra liknande problem i framtiden. Du kan även ange exempel på webbadresser som du har åtgärdat. Besök Policycentret i ditt AdSense-konto när du är redo att begära en granskning.
    Innan du begär en granskning måste du se till att det finns AdSense-annonskod på din webbplats. Annars kan vi inte granska att den följer policyn.
  • Ha tålamod: Normalt svarar vi på en begäran om granskning inom en vecka, men ibland kan det ta lite längre tid.

Tillbaka till början

Återaktiveras annonsvisningen alltid efter att jag har begärt en granskning?

Om du har gjort lämpliga ändringar för att se till att din webbplats eller sida följer vår policy kan vi ofta återaktivera annonsvisningen, men tänk på att det inte alltid är möjligt. Om du har fått en policyvarning eller om webbplatsens annonsvisning har inaktiverats ber vi dig observera att webbadressen i aviseringen kanske bara är ett exempel, och att du måste göra lämpliga ändringar på hela webbplatsen innan vi kan överväga att återaktivera annonsvisningen.

Tillbaka till början

Jag vill ha en förklaring av vilken policy som inte följs. Vad ska jag göra?

Vi rekommenderar att du söker i det här hjälpcentret eller besöker vårt hjälpforum där du kan läsa mer om våra policyer. Om du vill ha ytterligare förklaringar eller vill se exempel på våra policyer kan du läsa följande artiklar:

Tillbaka till början