Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Skapa ett CPRA-meddelande

Efter att du har lagt till dina webbplatser i AdSense kan du följa stegen nedan för att skapa det CPRA-meddelande som du vill visa för kvalificerade webbplatsbesökare i Kalifornien.
Se till att du har placerat AdSense-koden på din webbplats.
  1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på fliken Integritetsmeddelanden.
  3. Klicka på CPRA.
  4. Klicka på Skapa meddelande. Sidan Redigera meddelande öppnas.
  5. Klicka på Lägg till webbplatser och markera önskade webbplatser.
  6. Klicka på Bekräfta.
  7. Välj det standardspråk som meddelandet ska visas på. Du kan välja mellan engelska, spanska och spanska (Latinamerika).
  8. Ange ett beskrivande namn i fältet Meddelandenamn så att du kan identifiera meddelandet senare. Namnet visas bara på sidan Integritet och meddelanden och är inte synligt för användarna.
  9. (Valfritt) Redigera och formatera meddelandet så att det överensstämmer med din webbplats innehåll och design.
  10. Klicka på Spara utkast
  11. Publicera meddelandet när du är klar.
CPRA-integritetsmeddelandet har inte stöd för AMP (Accelerated Mobile Pages). Om du aktiverar den här funktionen visas ett integritetsmeddelande på din webbplats, inte i ett meddelande i AMP-versionen av webbplatsen.

Skapa ett CPRA-meddelande i automatiska annonser

Så här skapar du ett CPRA-meddelande som kan visas på webbplatser där automatiska annonser används:

1. Klicka på Annonser.
  2. Klicka på Redigera för den webbplats där du vill visa ett meddelande.
  3. Klicka på Integritet och meddelanden.
  4. Klicka på CPRA. Sidan för att skapa meddelande öppnas. Om du redan har ett eller flera CPRA-meddelanden för den här webbplatsen visas det senaste meddelandet. Om det inte finns några tidigare meddelanden för den här webbplatsen visas ett nytt meddelande.
  5. (Valfritt) Det kan vara bra att lägga till en logotyp i meddelandet.
  6. Klicka på Spara.
  7. Publicera meddelandet när du är klar.

Inställningar för CPRA-meddelanden

Följande inställningar i Integritet och meddelanden är tillgängliga för CPRA-meddelanden:

• Begränsa databehandling: Välj om du vill visa anpassade eller icke-anpassade annonser för användare som omfattas av CPRA.

Den här inställningen gäller användare i Kalifornien, Virginia, Colorado, Connecticut och Utah i USA.

• Välj annonspartner: Välj de annonspartner (kallades tidigare annonsteknikleverantörer) som du vill använda för att visa annonser för användare som omfattas av CPRA.
  • Hantera begränsad databehandling via annonsförfrågningar: Om du inte vill begränsa databehandling för hela ditt konto kan du begränsa databehandling för annonsförfrågningar på en viss nivå.
Obs! Om du väljer att aktivera integritetsmeddelandet och åsidosätta inställningen Begränsa databehandling kan du inte anpassa listan över annonseringspartner. För webbplatser för vilka du har ställt in åsidosättning används alltid standardlistan över annonseringspartner.