Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Opprett CPRA-meldinger

Når du har lagt til nettstedene dine i AdSense, må du fullføre fremgangsmåten nedenfor for å utarbeide CPRA-meldingen du vil vise til kvalifiserte brukere av nettstedet ditt i California.
Påse at du har satt inn AdSense-koden på nettstedet ditt.
  1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Meldinger om personvern-fanen.
  3. Klikk på CPRA.
  4. Klikk på Opprett melding. Nå åpnes «Endre melding»-siden.
  5. Klikk på Velg nettsteder, og velg de aktuelle nettstedene.
  6. Klikk på Bekreft.
  7. Velg standardspråket i meldingen. Du kan velge mellom engelsk, spansk og spansk (Latin-Amerika).
  8. Gi meldingen et beskrivende navn i Meldingsnavn-feltet, slik at det blir enklere å finne den igjen senere. Navnet blir kun vist på «Personvern og meldinger»-siden og aldri til brukere.
  9. Valgfritt: Rediger og formater meldingen slik at den er i tråd med de visuelle og redaksjonelle standardene på nettstedet.
  10. Klikk på Lagre utkast
  11. Når alt er klart, kan du publisere meldingen.
Det er ikke støtte for Accelerated Mobile Pages (AMP) i CPRA-personvernmeldingen. Hvis du slår på denne funksjonen, vises det en personvernmelding på nettstedet ditt, men den vises ikke i AMP-versjonen av nettstedet.

Slik lager du CPRA-meldinger i automatiske annonser

Følg fremgangsmåten nedenfor for å lage CPRA-melding som kan vises på nettsteder som har automatiske annonser.

1. Klikk på Annonser.
  2. Klikk på Rediger for nettstedet du vil vise en melding på.
  3. Klikk på Personvern og meldinger.
  4. Klikk på CPRA. Nå åpnes siden for meldingsbyggeren. Hvis du allerede har én eller flere CPRA-meldinger for dette nettstedet, vises den nyeste meldingen. Hvis det ikke finnes noen tidligere meldinger knyttet til dette nettstedet, vises en ny melding.
  5. Valgfritt: Det kan være lurt å legge til en logo i meldingen.
  6. Klikk på Lagre.
  7. Når alt er klart, kan du publisere meldingen.

Innstillinger for CPRA-meldinger

Du finner disse CPRA-innstillingene på «Personvern og meldinger»-siden:

• Begrens databehandlingen: Velg om du vil vise personlig tilpassede annonser eller annonser som ikke er personlig tilpasset, til brukere som er underlagt CPRA.

Denne innstillingen gjelder for brukere i California, Colorado, Connecticut, Utah og Virginia i USA.

• Velg annonsepartnere: Velg de annonsepartnerne (tidligere kalt «leverandører av annonseteknologi») du vil bruke for å vise annonser til brukere underlagt CPRA.
  • Administrer begrenset databehandling via annonseforespørsler: Du kan begrense databehandlingen på annonseforespørselsnivå hvis du ikke vil begrense databehandlingen i kontoen din i sin helhet.
Merk: Hvis du aktiverer personvernmeldingen og overstyrer innstillingen for begrenset databehandling, kan du ikke lenger tilpasse listen over annonseringspartnere. Listen over standard annonseringspartnere brukes alltid på nettstedene der du har konfigurert overstyringen.