Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Typer av användarmeddelanden

På sidan Integritet och meddelanden kan du hantera och visa flera olika typer av meddelanden.

GDPR-meddelanden

Denna meddelandetyp visas för kvalificerade användare inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och Förenade kungariket (Storbritannien) så att du kan inhämta samtycke vid annonsvisning i enlighet med Allmänna dataskyddsförordningen.

Om den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)

• Berörda regioner: EES och Förenade kungariket
  • Beskrivning: GDPR är en europeisk dataskyddslagstiftning som trädde i kraft i maj 2018. Den har utformats för att skydda personuppgifter för användare inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och gäller alla annonsförfrågningar och sidvisningar som genereras av användare i EES eller Förenade kungariket. Det finns flera sätt att inhämta samtycke från användare som befinner sig i de berörda regionerna, bland annat genom Integritet och meddelanden i AdSense.
  • Resurser

CPRA-meddelanden

Denna meddelandetyp visas för kvalificerade användare i USA så att du kan inhämta samtycke vid annonsvisning i enlighet med California Privacy Rights Act.

Om California Privacy Rights Act (CPRA)

• Berörda regioner: Kalifornien, USA
  • Beskrivning: California Privacy Rights Act (CPRA) är en ny dataskyddslag som definierar ett antal rättigheter för invånare i Kalifornien. Lagen omfattar företag som bedriver verksamhet i Kalifornien och som uppfyller minst ett av flera kriterier gällande intäkter, databehandling och annat. CPRA kräver att invånarna ges möjlighet att välja bort ”försäljning” av sina ”personuppgifter” (så som lagen definierar dessa begrepp) via en tydlig länk med texten ”Sälj inte mina personliga uppgifter” på den ”säljande” partens startsida. CPRA erkänner vissa undantag från definitionen av ”försäljning” så att inte alla överföringar av personuppgifter betraktas som ”försäljningar”. Det räknas till exempel inte som försäljning att överföra personuppgifter till en ”tjänsteleverantör”.
  • Resurser: