Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Typen gebruikersberichten

Op de pagina Privacy en berichten kunt u verschillende typen berichten beheren en bekijken.

AVG-berichten

Dit berichttype wordt weergegeven aan in aanmerking komende gebruikers uit de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk om toestemming te krijgen in het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voor advertentieweergave.

Over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

• Getroffen regio's: De EER en het Verenigd Koninkrijk
  • Beschrijving: De AVG is een Europese wet voor gegevensbescherming die in mei 2018 in werking is getreden. De wet is bedoeld om de persoonsgegevens van gebruikers in de Europese Economische Ruimte te beschermen en is van toepassing op alle advertentieverzoeken en paginaweergaven van gebruikers in de EER of het Verenigd Koninkrijk. U kunt op verschillende manieren toestemming krijgen van gebruikers in de betreffende regio's, waaronder met Privacy en berichten in AdSense.
  • Bronnen:

CPRA-berichten

Dit berichttype wordt getoond aan in aanmerking komende gebruikers uit de Verenigde Staten om toestemming te krijgen in het kader van de California Privacy Rights Act (CPRA) voor advertentieweergave.

Over de California Privacy Rights Act (CPRA)

• Betrokken regio's: Californië, Verenigde Staten
  • Beschrijving: De California Privacy Rights Act (CPRA) is een nieuwe gegevensprivacywet waarin verschillende rechten zijn vastgelegd voor ingezetenen van de Amerikaanse staat Californië. De wet is van toepassing op bedrijven die zakendoen in Californië en die aan een of meer criteria voldoen met betrekking tot opbrengst, gegevensverwerking en andere factoren. De CPRA vereist dat inwoners het recht krijgen de 'verkoop' van hun 'persoonlijke informatie' (zoals de wet deze termen definieert) niet toe te staan. Hiervoor moet prominent de link 'Mijn persoonlijke informatie niet verkopen' worden weergegeven op de homepage van de partij die wil 'verkopen'. De CPRA erkent bepaalde uitzonderingen op de definitie van 'verkoop', waardoor niet alle overdrachten van persoonlijke informatie 'verkopen' zijn. Het overdragen van persoonlijke informatie aan een 'serviceprovider' is volgens de wet bijvoorbeeld geen 'verkoop'.
  • Bronnen: