Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonseenheter

Vanlige spørsmål om annonseformater

Her har du svar på noen vanlige spørsmål om AdSense-annonseformater.

Vis alle  Skjul alle

Responsive annonser

Hvordan bruker jeg parametere for responsiv annonse-taggen?

Med parameterne for responsiv annonse-taggen kan du endre atferden til de responsive bannerannonseenhetene du bruker. Du kan for eksempel spesifisere at annonseenheten skal tilpasses en bestemt form. For å bruke parametere for responsiv annonse-tagger gjør du vanligvis en liten endring i koden for den responsive annonsen. Finn ut hvordan du bruker parametere for responsiv annonse-taggen.

Kan jeg tilpasse responsive annonser slik at de passer på nettstedet mitt?

Hvis den responsive annonsekoden vår ikke fungerer til alle formålene dine, kan du endre annonsekoden for det responsive nettstedet ditt etter behov. I disse eksemplene på avanserte funksjoner for responsiv annonsekode kan du se hvordan du gjør disse endringene på riktig måte.

Kan jeg angi maksimal bredde og/eller høyde for de responsive annonsene mine?

Ja, du kan angi maksimal bredde og/eller høyde. Du finner veiledning i artikkelen Slik endrer du responsiv annonsekode.

Jeg får en availableWidth=0-feil i Chrome Dev-verktøyene. Hva betyr dette?

Hvis følgende feil blir returnert, betyr det at bredden var 0 da den responsive annonsekoden beregnet den tilgjengelige bredden.

Jeg får følgende feil i Chrome Dev-verktøyene: adsbygoogle.push()-feil: Ingen plasseringsstørrelse for availableWidth=0. Hva gjør jeg?

Dette skyldes at den responsive annonsekoden er plassert i en overordnet beholder der bredden ikke eksplisitt er angitt. Du kan løse dette problemet ved å enten angi bredden for den overordnede beholderen eller angi at annonseenheten skal ha fast størrelse.

Annonser med fast størrelse

Hvorfor vises det av og til annonser i en annen størrelse enn størrelsen jeg har angitt, i annonseenheter med fast størrelse?

Følgende AdSense-funksjoner som er utviklet for at du skal oppnå bedre resultater med annonseenhetene, kan føre til at dette skjer:

• Med bannerannonser i lignende størrelser kan du vise bannerannonser som er omtrent like store, men som gir deg bedre resultater, i annonseenhetene dine. For å velge bort denne funksjonen går du til Merkevaresikkerhet etterfulgt av Innhold etterfulgt av Blokkeringskontroller etterfulgt av Administrer annonseleveringen og slår av Bannerannonser i lignende størrelse.
  • Med optimalisering av annonsestørrelser kan Google automatisk optimalisere størrelsen på annonseenhetene dine på mobil. Du kan velge bort denne funksjonen ved å gå til Annonser etterfulgt av Globale innstillinger og slå av La Google optimalisere størrelsen på mobilannonsene dine.
Merk: Hvis du slår av disse funksjonene, kan dette påvirke resultatene for annonseenheten din negativt.

Sticky-annonser

Kan jeg implementere sticky-annonser, og hvilke retningslinjer gjelder?

Sticky-annonser er tillatt i AdSense. Hvis du er interessert i å bruke dette formatet, kan du lese videre nedenfor for å finne ut hvilke tekniske krav du må overholde:

• Bare annonseformater med en bredde på maksimalt 300 piksler er tillatt.
  • Bruk av 728 x 90 er for eksempel ikke tillatt.
  • Bruk av 160 x 600, 300 x 600, 300 x 250, 300 x 50 og 120 x 600 er tillatt.
  • En sticky-annonse må ikke overlappe eller «underlappe» annet innhold på siden. Annonsen kan heller ikke plasseres for nært innhold, navigeringsfunksjoner på nettstedet (inkludert rullefelter) eller en annen annonse. Dette innbefatter sider med responsiv design samt eventuelle problemer som kan oppstå som følge av endring av størrelsen på vinduer.
  • All annonseattribusjon og alt innhold i annonsene må til enhver tid vises.
  • Annonsene må rulle inn i og ut av visningsområdet. De kan ikke komme til syne eller forsvinne på noe som helst tidspunkt mens rullingen pågår.
  • Annonsene skal bare forflytte seg i vertikal akse, uten noen horisontal rulling. Sticky-enheter kan ikke forflytte seg til noe annet sted på siden eller følge markøren.
  • Annonsene må gjengis med høy nok frekvens, og de må rulle jevnt uten å hakke.
  • Det kan bare være én synlig sticky-annonse i visningsområdet om gangen. Speilvendte sticky-enheter på begge sider av innholdet, eller parallelle enheter (horisontalt ved siden av hverandre) på den ene siden av innholdet, er ikke tillatt.
  • Slike implementeringer kan bare benyttes for stasjonære datamaskiner. Sticky-annonser kan ikke brukes på nettbrett- eller mobiloptimaliserte versjoner av et nettsted. Publisistene må sørge for at implementeringen overholder retningslinjene når nettstedet lastes inn på nettbrett eller mobilenheter, selv om siden ikke er optimalisert for nettbrett eller mobilenheter.

Integrerte annonser

Hvilke typer integrerte annonser kan jeg implementere?

Via AdSense får du tilgang til disse integrerte produktene:

Så lenge du har mer originalt innhold enn annonseinnhold, kan du plassere så mange integrerte og ordinære annonser som du måtte ønske, på sidene. Finn ut mer om retningslinjene for beholdningsverdi.