Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentieblokken

Veelgestelde vragen over advertentie-indelingen

Hieronder volgen enkele antwoorden op vragen die u misschien heeft over AdSense-advertentie-indelingen.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Responsieve advertenties

Hoe gebruik ik tagparameters voor responsieve advertenties?

Met tagparameters voor responsieve advertenties kunt u het gedrag van uw responsieve display-advertentieblokken veranderen. U kunt bijvoorbeeld een algemene vorm opgeven voor uw advertentieblok. Als u tagparameters voor responsieve advertenties wilt gebruiken, hoeft u doorgaans slechts een kleine wijziging aan te brengen in uw responsieve advertentiecode. Meer informatie over hoe u tagparameters voor responsieve advertenties kunt gebruiken

Kan ik responsieve advertenties aanpassen aan mijn site?

Als onze responsieve advertentiecode niet alle functies biedt die u nodig heeft, kunt u uw advertentiecode aanpassen zodat deze beter voldoet aan de vereisten van uw responsieve site. Onder Voorbeelden van geavanceerde functies voor responsieve advertentiecodes ziet u hoe u deze wijzigingen op de juiste manier aanbrengt.

Kan ik een maximale breedte en/of hoogte instellen voor mijn responsieve advertenties?

Ja, u kunt een maximale breedte en/of hoogte instellen. Lees Uw responsieve advertentiecode aanpassen voor instructies om dit te doen.

In Chrome DevTools krijg ik de fout availableWidth=0 te zien. Wat betekent dit?

Als deze fout wordt geretourneerd, betekent dit dat de breedte 0 was toen de responsieve advertentiecode de beschikbare breedte berekende.

In Chrome DevTools krijg ik de fout adsbygoogle.push() error: No slot size for availableWidth=0 te zien. Wat moet ik doen?

Dit heeft ermee te maken dat uw responsieve advertentiecode zich in een bovenliggende container bevindt waarvoor de breedte niet expliciet is ingesteld. U kunt dit verhelpen door de breedte van de bovenliggende container in te stellen of door een vast formaat in te stellen voor het advertentieblok.

Advertenties met een vast formaat

Waarom worden er in advertentieblokken met een vast formaat soms advertenties weergegeven met een ander formaat dan het formaat dat ik heb ingesteld?

Dit wordt mogelijk veroorzaakt door de volgende AdSense-functies die zijn ontwikkeld om de prestaties van advertentieblokken te verbeteren:

• Met de instelling Display-advertenties van vergelijkbaar formaat kunt u display-advertenties van vergelijkbaar formaat die beter presteren, weergeven in uw advertentieblokken. Als u zich voor deze functie wilt afmelden, gaat u naar Merkveiligheid en dan Content en dan Opties voor blokkeren en dan Advertentieweergave beheren en zet u Display-advertenties van vergelijkbaar formaat uit.
  • Met de optimalisatie-instelling voor het advertentieformaat kan Google het formaat van uw advertentieblokken automatisch optimaliseren op mobiele apparaten. Als u zich voor deze functie wilt afmelden, gaat u naar Advertenties en dan Algemene instellingen en zet u Laat Google het formaat van uw mobiele advertenties optimaliseren uit.
Opmerking: Als u een van deze functies uitzet, kan dit een negatief effect hebben op de prestaties van uw advertentieblokken.

Vastgezette advertenties

Mag ik vastgezette advertenties implementeren en aan welke regels moet ik me houden?

Vastgezette advertenties zijn toegestaan in AdSense. Als u deze indeling wilt gebruiken, ziet u hieronder de technische vereisten waaraan u moet voldoen:

• Alleen advertentie-indelingen met een breedte van 300 pixels of minder zijn toegestaan.
  • Een afmeting van 728 x 90 is bijvoorbeeld niet toegestaan.
  • Wel toegestaan zijn 160 x 600, 300 x 600, 300 x 250, 300 x 50 en 120 x 600.
  • Vastgezette advertenties mogen andere content op de pagina niet overlappen en mogen niet onder de andere content worden weergegeven. Ook mag de advertentie niet te dicht bij de content, bij navigatie-elementen van de site of bij andere advertenties staan. Dit heeft ook betrekking op pagina's met een responsief ontwerp en op eventuele problemen die worden veroorzaakt door vensters waarvan het formaat is aangepast.
  • Alle advertentieattributies en advertentie-content moeten altijd zichtbaar zijn.
  • Advertenties moeten in en uit de viewport bewegen. Ze mogen niet verschijnen of verdwijnen tijdens het scrollen.
  • Advertenties mogen alleen langs de verticale as bewegen. Horizontale bewegingen zijn niet toegestaan. Vastgezette advertentieblokken mogen niet elders op de pagina zweven of de muisaanwijzer volgen.
  • Advertenties moeten met een redelijke snelheid worden weergegeven en tijdens het scrollen vloeiend en zonder haperingen bewegen.
  • Er kan slechts één vastgezette advertentie tegelijkertijd worden weergegeven in de viewport. Gespiegelde vastgezette advertentieblokken aan beide zijden van de content en parallelle advertentieblokken (horizontaal naast elkaar) aan één zijde van de content zijn niet toegestaan.
  • Deze implementaties zijn alleen bedoeld voor desktopcomputers. Vastgezette advertenties mogen niet worden weergegeven op tablets en op voor mobiele apparaten geoptimaliseerde versies van websites. Uitgevers moeten ervoor zorgen dat de implementatie aan het beleid voldoet als hun site wordt geladen op een tablet of een mobiel apparaat, zelfs als de pagina niet is geoptimaliseerd voor tablets en/of mobiele apparaten.

Native advertenties

Welke typen native advertenties kan ik implementeren?

AdSense biedt de volgende native producten:

Mits u niet meer advertenties dan content heeft, kunt u zo veel native en niet-native advertenties op uw pagina's plaatsen als u wilt. Bekijk meer informatie over ons beleid voor voorraadwaarde.