Mainosyksiköt

Usein kysyttyä mainosmuodoista

Alla on vastauksia kysymyksiin, jotka koskevat AdSensen mainosmuotoja.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Responsiiviset mainokset

Miten responsiivisten mainosten tagiparametreja käytetään?

Responsiivisten mainosten tagiparametrien avulla voit tehdä muutoksia responsiivisten Display-mainosyksiköiden toimintaan. Voit esimerkiksi määrittää yleisen muodon, jota mainosyksikön on noudatettava. Responsiivisten mainosten tagiparametrien käyttäminen edellyttää yleensä, että teet pienen muutoksen responsiiviseen mainoskoodiin. Lue lisää responsiivisten mainosten tagiparametrien käyttämisestä.

Voinko muokata responsiivisia mainoksia sivustolleni sopiviksi?

Jos responsiivisten mainosten koodimme ei vastaa tarpeitasi, voit muokata mainoskoodiasi siten, että se vastaa paremmin responsiivisen sivustosi vaatimuksia. Näistä responsiivisten mainosten koodin lisäominaisuuksien esimerkeistä näet, miten teet muokkaukset oikein.

Voinko asettaa responsiivisille mainoksilleni enimmäisleveyden ja/tai ‑korkeuden?

Kyllä, voit asettaa enimmäisleveyden ja/tai ‑korkeuden. Katso ohjeet tähän artikkelista Responsiivisten mainosten koodin muokkaaminen.

Saan Chrome DevToolsissa virheen availableWidth=0. Mitä se tarkoittaa?

Jos näet kyseisen virheen, responsiivisten mainosten koodi laski saatavilla olevan leveyden olevan 0.

Saan Chrome DevToolsissa tämän virheen: adsbygoogle.push() error: No slot size for availableWidth=0. Mitä teen?

Tämä johtuu siitä, että responsiivisten mainosten koodi sisältyy sellaiseen pääsäilöön, jolle ei ole asetettu tiettyä leveyttä. Voit korjata tämän joko asettamalla pääsäilölle leveyden tai asettamalla mainosyksikön koon kiinteäksi.

Kiinteän kokoiset mainokset

Miksi kiinteän kokoisissa mainosyksiköissä näkyy joskus mainoksia, jotka poikkeavat valitsemastani koosta?

Syynä saattaa olla jompikumpi seuraavista AdSense-ominaisuuksista, joiden tarkoituksena on parantaa mainosyksiköiden tuloksia:

• Samankokoisia Display-mainoksia käytettäessä mainosyksiköissäsi voi näkyä samankokoisia mutta parempia tuloksia tuottavia Display-mainoksia. Jos haluat laittaa tämän ominaisuuden pois päältä, valitse Bränditurvallisuus ja sitten Sisältö ja sitten Eston hallinta ja sitten Hallinnoi mainosten näkymistä ja laita pois päältä Samankokoiset Display-mainokset.
  • Mainoskoon optimointia käytettäessä Google voi optimoida mainosyksiköidesi koon automaattisesti mobiililaitteilla. Jos haluat laittaa tämän ominaisuuden pois päältä, valitse Mainokset ja sitten Yleiset asetukset ja laita pois päältä Anna Googlen optimoida mobiilimainostesi koko.
Huom. Näiden ominaisuuksien laittaminen pois päältä saattaa heikentää mainosyksikkösi tuloksia.

Paikallaan kelluvat mainokset

Saanko käyttää paikallaan kelluvia mainoksia ja millaisia käytäntösääntöjä niihin liittyy?

Paikallaan kelluvat mainokset ovat sallittuja AdSensessa. Jos haluat käyttää tätä muotoa, lue alta tekniset vaatimukset, joita sinun on noudatettava.

• Sallittuja ovat vain mainosmuodot, joiden leveys on enintään 300 pikseliä.
  • Esimerkiksi koko 728 x 90 ei ole sallittu.
  • Koot 160 x 600, 300 x 600, 300 x 250, 300 x 50 ja 120 x 600 ovat sallittuja.
  • Paikallaan kelluvat mainokset eivät saa peittää muuta sivun sisältöä tai jäädä sisällön alle. Mainos ei myöskään saa olla liian lähellä sisältöä tai sivuston navigointielementtejä (kuten vierityspalkkeja) tai toista mainosta. Tämä pätee sivuihin, joiden rakenne on responsiivinen, ja mahdollisiin ongelmiin, jotka saattavat johtua ikkunoiden koon muuttamisesta.
  • Kaikkien mainoksen attribuutioiden ja kaiken mainossisällön on oltava aina näkyvissä.
  • Mainosten tulee vieriä näkymään ja siitä pois luonnollisesti, eivätkä ne saa tulla näkyviin tai kadota näkyvistä yhtäkkisesti missään vierityksen vaiheessa.
  • Mainokset saavat liikkua vain pystysuunnassa ilman vaakasuuntaista vieritystä. Paikallaan kelluvat mainokset eivät saa kellua muualla sivulla eivätkä seurata osoitinta.
  • Mainosten on renderöidyttävä kohtuullisen nopeasti ja vierittävä sujuvasti ilman nykimistä tai pätkimistä.
  • Yhdessä näkymässä voi näkyä vain yksi paikallaan kelluva mainos kerrallaan. Sisällön molemmin puolin paikallaan kelluvat peilikuvamainokset tai vierekkäiset (vaakasuunnassa toistensa vieressä olevat) yksiköt sisällön toisella puolella eivät ole sallittuja.
  • Nämä toteutustavat on tarkoitettu vain tietokoneille, eikä sivuston tabletti- tai mobiilikäyttöön optimoiduissa versioissa saa olla paikallaan kelluvia mainoksia. Julkaisijoiden on varmistettava, että toteutustapa on hyväksyttävä, jos heidän sivustonsa ladataan tabletilla tai puhelimella, vaikka sivua ei olisikaan optimoitu tabletti- tai mobiilikäyttöön.

Natiivimainokset

Minkä tyyppisiä natiivimainoksia voin ottaa käyttöön?

Seuraavat natiivituotteet ovat käytettävissä AdSensessa:

Voit asettaa sivuillesi niin monta natiivimainosta ja muuta mainosta kuin haluat, kunhan mainoksia ei ole enempää kuin sisältöä. Lue lisää mainosinventaarin arvoa koskevasta käytännöstämme.