Google Analyticsin käyttäminen AdSensen kanssa

Seuraa liikennettäsi Google Analyticsin avulla

Liikenteen analysoiminen dataan perustuvien vinkkien avulla

Google Analytics on verkkoanalytiikkaratkaisu, jonka avulla saat monipuolisia sivustosi tai sovelluksesi liikennettä koskevia vinkkejä. Yleisödata voi auttaa suunnittelemaan sisältöä ja parantamaan käyttökokemusta optimoimalla alustasi ulkoasun ja navigoinnin sekä arvon käyttäjille.

Analysoi liikennettä Analytics-vinkkien avulla

• Seuraa liikennettäsi, niin näet, millaista liikennettä sivustosi tavallisesti saa.
  • Perehdy tiettyihin mainosyksiköihin, klikkausprosentteihin ja katselukertoihin syvällisemmin AdSense-raporttien avulla.
  • Erittele Analytics-liikenneraportit mielekkäällä tavalla segmenttien tai kanavien mukaan.
  • Yllä mainituilla menetelmillä voit myös havaita epäilyttävät liikenteen lähteet tai klikkaukset.
  • Varmista, että mainostesi toteutus on AdSense-ohjelmakäytäntöjen mukainen.
  • Onko sinulla vielä kysyttävää? Kysy neuvoa AdSensen ohjeyhteisöltä.
  • Ilmoita kelpaamattomasta toiminnasta AdSense-tiimille.

Optimoi tulot Analytics-tilastojen avulla

Voit integroida AdSense-tulosi käyttämällä Analyticsiin yhdistettyjä palveluita. Näin voit luoda tuloistasi kattavan kolmiulotteisen analyysin sivutasolla.

1. Linkitä AdSense-tilisi Analyticsiin.
  2. Siirry Analyticsin Käyttäytyminen-raporttien Julkaisijat-raporttivälilehdelle.
  3. Valitse Julkaisijat-raporttivälilehdeltä toissijaisen ulottuvuuden suodattimia, esimerkiksi Käyttäjän demografiset tiedot, Maa, Liikenteen lähde, Selaimen kieli tai Näytön resoluutio.
  4. Katso erittely eri demografisia segmenttejä (esim. sukupuoli, ikä, maa) edustavien kävijöiden tuottamista tuloista.
  5. Katso erittely kävijöiden tuottamista tuloista yhden URL-osoitteen osalta eri aikaväleillä (esim. tunneittain).

Yhdistämällä tällaista dataa voit luoda moniulotteisen analyysin tietyistä liikenteen lähteistä, sivuista ja käyttäjäryhmistä.

Vinkkejä liikenteen pitämiseen hyväksyttävänä

• Perehdy mainosliikenteeseesi ja sivustosi kävijöihin Analyticsin avulla. Voit eritellä liikenteen esimerkiksi URL-kanavien, muokattujen kanavien tai AdSensen mainosyksikköraporttien mukaan.
  • Luo erilliset mainosyksiköt kunkin sivustosi tietokone- ja mobiiliversioita varten. Erottele mainoksen sijoittelut yksilöllisillä mainosyksikön tunnuksilla.
  • Tunnista bottien toiminta: indeksointirobotit, hakukoneiden indeksoijat ja muut botit.
  • Segmentoi liikenteesi, niin saat paremman käsityksen liikenteen lähteistä ja käyttäjistä ja voit ehkäistä kelpaamatonta liikennettä.
  • Tee yhteistyötä vain luotettavien liikennekumppanien kanssa, jotta vältyt epäilyttävältä liikenteeltä.
  • Jos haluat käyttää maksettua liikennettä, on tärkeää tehdä laatutarkistukset etukäteen. Voit käyttää liikennepalveluntarjoajia koskevaa muistilistaa, josta saat apua palveluntarjoajien kanssa käytäviin neuvotteluihin.

Suorita A/B-testejä Google Optimizen avulla

Optimizen avulla voit testata verkkosivujen muunnelmia, seurata tuloksia ja selvittää, mikä muunnelma toimii parhaiten.

Jos haluat luoda A/B-testejä Optimizessa, toimi näin:

1. Ota Optimize käyttöön.
  2. Asenna Optimize-koodinpätkä sivustollesi.
  3. Luo A/B-testi.
  4. Luo tavoitteita Analyticsissa.

Voit katsoa lisätietoja Optimizen materiaalikeskuksesta.