Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Inntektsgenerering og annonser

Om bekreftede klikk

Bekreftede klikk er en funksjon i Google Ads som legger inn bekreftelse i annonseplasseringer som kan generere utilsiktede klikk. Når brukere klikker på en annonse med bekreftede klikk, må de bekrefte at de faktisk ønsker å besøke annonsørens side. Dette gjør de ved å klikke på en handlingsknapp, for eksempel «Besøk nettstedet».

Hvorfor brukes bekreftede klikk?

Bekreftede klikk blir brukt når et Google Ads-system registrerer at annonsene på de berørte nettstedene genererer utilsiktede klikk. Dette fører til en dårlig brukeropplevelse fordi brukeren ender opp på annonsørens landingssider i stedet for å gå til det ønskede innholdet.

Vi gjør brukeropplevelsen bedre ved å introdusere det andre klikket, for da kan brukeren bekrefte at hen vil besøke annonsørsiden. Brukere som mente å klikke på annonsen, klikker seg vanligvis videre for å se annonsen.

Hvordan finner jeg ut om bekreftede klikk er lagt til på nettstedet mitt?

Gå til retningslinjesenteret i kontoen din, og sjekk «Status»-kolonnen. I retningslinjesenteret kan du se alle problemene som kan påvirke annonseleveringen på nettstedet ditt, deriblant bekreftede klikk.

Hvordan kan du fjerne bekreftede klikk fra annonser?

Bekreftede klikk blir fjernet automatisk når Google Ads ikke lenger registrerer utilsiktede klikk. Men det skjer ikke umiddelbart. Bekreftede klikk blir fjernet automatisk når Google Ads registrerer at klikkene på annonsen i innholdet ditt over tid er av høyere kvalitet.

Implementeringer som ikke er tillatt

Hvis du kan finne ut hvorfor brukere klikker utilsiktet på annonser, kan du sørge for at det skjer sjeldnere. Da får du mer nøyaktig rapportering og skaper en bedre brukeropplevelse.

Encouraging accidental clicks | Google Publisher Policies

Husk å være presis når du plasserer linker, avspillings- og navigasjonsknapper (f.eks. «Forrige» og «Neste»), spillvinduer, videospillere, piler som peker ned, eller programmer i nærheten av annonser, siden disse elementene kan føre til utilsiktede klikk.

Her er noen eksempler på ting du bør unngå:

• annonser i nærheten av navigasjonselementer
  • navigasjonselementer oppå bannerannonser
  • knapper oppå eller like ved annonser
  • nettstedinnhold oppå eller like ved annonser
  • dynamisk tilpasset nettstedinnhold som virker forvirrende
  • brudd på retningslinjene for annonseplassering

Anbefalte implementeringer

• Legg til utfylling øverst og nederst i annonseplasseringer, spesielt i feedintegrerte eller artikkelintegrerte annonser.
  • Annonser skal merkes tydelig.
  • Flytt annonser bort fra navigasjonsknapper, for eksempel Neste-knapper eller klikkbart innhold på nettsteder.
  • Korriger størrelsen på annonseenhetens beholder, spesielt hvis du har artikkelintegrerte annonser, slik at innholdet ikke skyves ut av nettstedet når det blir lastet inn.
  • Få opp hastigheten på nettstedet ditt. Husk at treg hastighet ikke bare fører til at annonser lastes inn tregt, men også at annonsene dukker opp på uventede tidspunkter mens brukerne blar seg gjennom det aktuelle nettstedet.

Vanlige spørsmål

Når blir bekreftede klikk lagt til?

Bekreftede klikk blir bare lagt til hvis vi finner annonseplasser som fører til utilsiktede klikk fra brukerne. Med denne endringen blir den totale brukeropplevelsen på nettstedet ditt bedre, samtidig som du kan minimere antallet utilsiktede klikk. Og færre utilsiktede klikk gir mer fornøyde brukere og bedre annonseresultater.

Hvordan løser jeg problemer med utilsiktede klikk på annonseplassene mine?

Du må først identifisere hvilke annonseplasser som fører til dårlige brukeropplevelser, ved å gjennomgå implementeringene vi anbefaler og fraråder ovenfor. Fokuser på å heve kvaliteten på annonseenhetene og få opp hastigheten på sideinnlastingen, slik at du kan gi brukerne bedre opplevelser og minimere antallet utilsiktede klikk.

Hvordan kan jeg klage på avgjørelser om å innføre bekreftede klikk?

Det finnes ingen manuell evaluering av dette. Ved tegn på at annonseplasseringer genererer utilsiktede klikk, tar Google Ads i bruk bekreftede klikk automatisk. Det er ikke nødvendig å anke, for bekreftede klikk blir fjernet automatisk når Google Ads ikke lenger registrerer utilsiktede klikk.

Hva er dynamisk tilpasning?

Dynamisk tilpasning skjer når nettleseren må beregne posisjonene og dimensjonene til nettelementer på nytt, slik at hele eller deler av nettsiden gjengis på nytt. Hvis for eksempel en annonse lastes inn i det synlige området av siden, blir innlastede elementer skjøvet ned for å gjøre plass til annonsen. I denne perioden kan besøkende som vil samhandle med nettstedet, utilsiktet klikke på annonsen.

Hvorfor har CTR, inntekten eller inntekten per tusen visninger gått ned?

Annonseresultatene er avhengige av en rekke faktorer, deriblant CTR, CPC, brukerintensjon og annonsørens avkastning. Lavere CTR betyr ikke lavere inntekter på lang sikt. Med denne endringen blir den totale brukeropplevelsen på nettstedet ditt bedre, samtidig som du kan minimere antallet utilsiktede klikk. Og dette fører til mer fornøyde brukere og bedre annonseresultater. CTR er absolutt et viktig signal, men det er i alles interesse at aktiviteten etter klikk maksimeres.

Jeg har sett at brukerne må klikke to ganger på bannerannonsene mine nå. Hvordan er dette med på å gjøre brukeropplevelsen bedre?

Systemet vårt har fastslått at bildeannonsene på de berørte nettstedene har ført til utilsiktede klikk. Dette fører til en dårlig brukeropplevelse fordi brukeren ender opp på annonsørens landingssider i stedet for å gå til det ønskede innholdet. Vi gjør brukeropplevelsen bedre ved å introdusere det andre klikket, for da kan brukeren bekrefte at hen vil besøke annonsørsiden.

Hvorfor ble dette endret på noen nettsteder, men ikke på andre?

Google Ads måler klikkvalitet basert på mange faktorer. Noen typer innhold, layouter og plasseringer kan føre til klikk av lavere kvalitet. Google Ads identifiserer disse scenarioene og endrer funksjonaliteten til bildeannonsene for at kvaliteten skal bli bedre.

Jeg har gjennomgått hele nettstedet mitt og implementert endringer i annonseplasseringene som ikke overholdt retningslinjene, så hvorfor ser jeg da at bekreftede klikk fortsatt brukes i kontoen min?

Google Ads ser på data over tid. Først når systemet registrerer at klikkene over tid er av høyere kvalitet, blir bekreftede klikk deaktivert og fjernet fra kontoen din.

Påvirker bekreftede klikk annonser fra tredjeparts kildeplattformer?

Nei. Bekreftede klikk påvirker ikke tredjeparts kildeplattformer. Bekreftede klikk legges bare til i annonser fra Google Ads-etterspørsel.