Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Inkomsten genereren en advertenties

Over bevestigde klikken

Bevestigde klik is een Google Ads-productfunctie waarmee een bevestiging wordt toegevoegd aan advertentieplaatsingen die onbedoelde klikken kunnen opleveren. Als gebruikers op een advertentie klikken waarvoor Bevestigde klik is geactiveerd, vragen we hen op een actiegerichte knop, zoals Naar de site, te klikken om zo te bevestigen dat het inderdaad hun bedoeling is om naar de pagina van de adverteerder te gaan.

Waarom is Bevestigde klik ingevoerd?

Bevestigde klik wordt toegepast wanneer een Google Ads-systeem vaststelt dat de advertenties op de betreffende sites onbedoelde klikken opleveren. Dit leidt tot een slechte gebruikerservaring omdat gebruikers op landingspagina's van adverteerders terechtkomen en niet bij de content waar ze naartoe willen.

Door de 2e klik te introduceren, laten we gebruikers bevestigen dat ze de geadverteerde pagina willen bezoeken. Gebruikers die opzettelijk op de advertentie hadden geklikt, klikken dan meestal nog steeds door om de advertentie te bekijken.

Hoe kan ik zien of Bevestigde klik is toegevoegd aan mijn site?

Ga naar het Beleidscentrum in uw account en check de kolom Status. In het Beleidscentrum staan alle problemen vermeld die van invloed kunnen zijn op de advertentieweergave op uw site, waaronder Bevestigde klik.

Hoe kunt u Bevestigde klik uit uw advertenties verwijderen?

Het gebruik van Bevestigde klik wordt automatisch stopgezet als Google Ads geen onbedoelde klikken meer vaststelt. Maar dit gebeurt niet meteen. Bevestigde klik wordt automatisch verwijderd als Google Ads een aanhoudende verbetering constateert in de klikkwaliteit van gebruikers die interactie hebben met de advertentie in uw content.

Niet-toegestane implementaties

Als u begrijpt waardoor onbedoelde klikken worden veroorzaakt, kunt u ervoor zorgen dat dit zo weinig mogelijk gebeurt, krijgt u nauwkeurigere rapportagegegevens en wordt de gebruikerservaring verbeterd.

Encouraging accidental clicks | Google Publisher Policies

Als u links, afspeel-, download- en navigatieknoppen (bijv. Vorige of Volgende), gamevensters, videospelers, dropdownpijlen of apps plaatst, moet u erop letten dat ze niet te dicht bij advertenties staan. Dit kan namelijk leiden tot onbedoelde klikken.

Enkele voorbeelden van implementaties waarop u moet letten:

• Advertenties die in de buurt van navigatie-elementen staan.
  • Navigatie-elementen die als overlay over display-advertenties zijn geplaatst.
  • Knoppen die boven op of in de buurt van advertenties staan.
  • Sitecontent die boven op of in de buurt van advertenties staat.
  • Dynamisch aangepaste sitecontent die verwarring veroorzaakt.
  • Schendingen van het beleid voor advertentieplaatsingen.

Aanbevolen implementaties

• Voeg opvulling toe aan de boven- en onderkant van advertentieruimtes, met name voor in-feed of in-article advertenties.
  • Label advertenties op een duidelijke manier.
  • Plaats advertenties op uw site uit de buurt van klikbare content of navigatieknoppen, zoals de knop Volgende.
  • Zet het formaat van de container voor advertentieblokken vast, met name voor in-article advertenties, zodat de content van uw site niet opzij wordt geschoven als deze wordt geladen.
  • Verbeter de paginasnelheid van uw site. Een lage paginasnelheid kan ertoe leiden dat advertenties trager worden geladen en dat gebruikers ze onverwacht te zien krijgen terwijl ze op uw site scrollen.
    • Test de paginasnelheid van uw site met onze tool PageSpeed Insights.
    • Krijg gepersonaliseerde aanbevelingen om de paginasnelheid te verbeteren met de tool Lighthouse.

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt Bevestigde klik toegevoegd?

Bevestigde klik wordt alleen toegevoegd als we advertentieruimtes vinden die tot onbedoelde klikken van gebruikers leiden. Dankzij deze wijziging wordt de hele gebruikerservaring op uw site verbeterd en wordt het aantal onbedoelde klikken beperkt. Uiteindelijk leiden minder onbedoelde klikken tot blijere gebruikers en betere advertentieprestaties.

Wat kan ik doen als mijn advertentieruimtes onbedoelde klikken veroorzaken?

Eerst moet u bepalen op welke advertentieruimtes de gebruikerservaring slecht is. Dit doet u door de niet-toegestane en aanbevolen implementaties hierboven te bekijken. Richt u op optimalisatie van uw advertentieblokimplementaties en de snelheid waarmee pagina's worden geladen, zodat de gebruikerservaring beter wordt en het aantal onbedoelde klikken wordt beperkt.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen de toepassing van Bevestigde klik?

We voeren geen handmatige beoordelingen uit. Google Ads past Bevestigde klik automatisch toe als het erop lijkt dat de advertentieplaatsingen in Google Ads onbedoelde klikken opleveren. U hoeft hiertegen geen bezwaar te maken: het gebruik van Bevestigde klik wordt automatisch stopgezet als Google Ads geen onbedoelde klikken meer vaststelt.

Wat is dynamische aanpassing?

Dynamische aanpassing vindt plaats wanneer de browser de posities en afmetingen van webelementen en leads opnieuw moet berekenen om de webpagina deels of helemaal opnieuw weer te geven. Als een advertentie bijvoorbeeld in de zichtbare viewport van de pagina wordt geladen, worden elementen die op dat moment worden geladen, omlaag geduwd zodat de advertentie kan worden getoond. Gedurende deze tijd kunnen bezoekers die interactie hebben met uw site, per ongeluk op de advertentie klikken.

Waarom is mijn CTR/opbrengst/RPM gedaald?

Er zijn veel factoren die de prestaties van een advertentie bepalen, zoals CTR, CPC, gebruikersintentie, ROI van de adverteerder, enz. Een lagere CTR betekent geen lagere opbrengst op de lange termijn. Dankzij deze wijziging wordt de hele gebruikerservaring op uw site verbeterd en wordt het aantal onbedoelde klikken beperkt. Uiteindelijk leidt dit tot blijere gebruikers en betere advertentieprestaties. CTR is absoluut een belangrijk signaal, maar als u de activiteit na de klik weet te maximaliseren, heeft iedereen daar baat bij.

Het is me opgevallen dat er nu 2 keer op mijn display-advertenties moet worden geklikt. Waarom is dit beter voor de gebruikerservaring?

Ons systeem heeft vastgesteld dat de beeldadvertenties op de betreffende sites onbedoelde klikken veroorzaken. Dit leidt tot een slechte gebruikerservaring omdat gebruikers op landingspagina's van adverteerders terechtkomen en niet bij de bedoelde content. Door de 2e klik te introduceren, laten we gebruikers bevestigen dat ze de geadverteerde pagina willen bezoeken.

Waarom is dit gedrag voor sommige sites wel gewijzigd en voor andere sites niet?

Google Ads meet de klikkwaliteit op basis van verschillende factoren. Bepaalde content, indelingen en plaatsingen kunnen de klikkwaliteit verlagen. Google Ads merkt het op als dit gebeurt en wijzigt het gedrag van de beeldadvertenties om de kwaliteit te verbeteren.

Ik heb mijn hele site gecontroleerd en ik heb de advertentieruimtes verbeterd die niet aan de hierboven genoemde, aanbevolen implementaties voldeden. Waarom is Bevestigde klik nog steeds actief in mijn account?

Google Ads houdt rekening met gegevens over een lange periode. Bevestigde klik wordt alleen uitgezet en uit uw account verwijderd als het systeem een aanhoudende verbetering constateert in de algemene klikkwaliteit.

Is Bevestigde klik van invloed op advertenties van productbronnen van derden?

Nee, Bevestigde klik is niet van invloed op productbronnen van derden. Bevestigde klik wordt alleen toegevoegd aan advertenties van Google Ads-productbronnen.