Kaupallistaminen ja mainokset

Tietoja vahvistetusta klikkauksesta

Vahvistettu klikkaus on Google Adsin tuoteominaisuus, joka lisää vahvistuksen mahdollisesti tahattomia klikkauksia aiheuttaviin mainoksen sijoitteluihin. Kun käyttäjä klikkaa mainosta, jossa on käytössä vahvistettu klikkaus, häntä pyydetään vahvistamaan aikomuksensa käydä mainostajan sivulla klikkaamalla toimintapainiketta (esim. "Käy sivustolla").

Miksi vahvistettu klikkaus on käytössä?

Vahvistettua klikkausta käytetään, kun sivustoilla olevat mainokset saavat Google Ads ‑järjestelmän mukaan tahattomia klikkauksia. Tällaiset klikkaukset huonontavat käyttökokemusta, koska käyttäjät päätyvät haluamiensa sivujen sijaan mainostajien laskeutumissivuille.

Toisen klikkauksen käyttöönotto parantaa käyttökokemusta, koska tällöin käyttäjän on vahvistettava, että hän haluaa käydä mainostetulla sivulla. Käyttäjät, joiden tarkoituksena oli klikata mainosta, klikkaavat yleensä myös toisen kerran.

Mistä tiedän, onko sivustolleni lisätty vahvistettu klikkaus?

Siirry tilisi Käytäntökeskukseen ja tarkista Tila-sarake. Käytäntökeskuksesta näet kaikki ongelmat (myös vahvistettuun klikkaukseen liittyvät), jotka voivat vaikuttaa mainosten näkymiseen sivustollasi.

Miten vahvistetun klikkauksen voi poistaa mainoksista?

Vahvistettu klikkaus poistuu käytöstä automaattisesti, kun Google Ads ei enää havaitse tahattomia klikkauksia. Tämä ei kuitenkaan tapahdu heti. Vahvistettu klikkaus poistuu automaattisesti, kun Google Ads havaitsee jatkuvaa parannusta klikkausten laadussa käyttäjillä, jotka sisältösi yhteydessä näkyvä mainos saa aktivoitumaan.

Mainosten sijoittelussa vältettävät asiat

Kun ymmärrät, mikä saa käyttäjät klikkaamaan mainoksia tahattomasti, voit ehkäistä turhia klikkauksia ja parantaa näin käyttökokemusta ja raportoinnin tarkkuutta.

Encouraging accidental clicks | Google Publisher Policies

Käytä harkintaa, kun sijoitat linkkejä, toisto-, lataus- ja navigointipainikkeita (esim. Edellinen tai Seuraava), peli-ikkunoita, videosoittimia, alanuolia tai sovelluksia mainosten lähelle, sillä ne voivat aiheuttaa tahattomia klikkauksia.

Joitain asioita, jotka kannattaa tarkistaa:

• Navigointielementtien läheisyydessä olevat mainokset
  • Display-mainosten päällä olevat navigointielementit
  • Painikkeet mainosten päällä tai lähellä
  • Sivuston sisältö mainosten päällä tai lähellä
  • Sivuston sisällön uudelleenlaskeminen, mikä aiheuttaa hämmennystä
  • Mainosten sijoittelukäytäntöjen vastaisuudet

Suositellut käyttöönottotavat

• Jätä mainospaikkojen ylä ja alareunaan tyhjää tilaa erityisesti In-Feed‑ ja In-Article-mainosten kohdalla.
  • Merkitse mainokset selkeästi.
  • Siirrä mainokset kauemmaksi navigointipainikkeista, kuten Seuraava-painikkeesta, tai sivustojen klikattavasta sisällöstä.
  • Korjaa mainosyksikön säilön koko erityisesti In-Article-mainoksissa, jotta se ei työnnä sivuston sisältöä pois näkyvistä latautuessaan.
  • Paranna sivustosi latausnopeutta. Hidas latausnopeus voi aiheuttaa viiveitä mainosten latauksessa, jolloin mainokset voivat tulla näkyviin odottamatta käyttäjän selaillessa sivustoa.

Usein kysyttyä

Milloin vahvistettu klikkaus lisätään?

Vahvistettu klikkaus lisätään vain silloin, jos havaitsemme mainospaikkoja, jotka aiheuttavat tahattomia klikkauksia. Se parantaa sivustosi käyttökokemusta ja vähentää tahattomia klikkauksia. Tahattomien klikkausten vähentäminen parantaa käyttäjien tyytyväisyyttä ja mainosten tuloksia.

Miten voin vähentää tahattomia klikkauksia mainospaikoissani?

Ensin sinun on tunnistettava, mitkä mainospaikat aiheuttavat huonon käyttökokemuksen. Tarkista mainosten sijoittelussa vältettävät ja suositeltavat asiat yltä. Keskity parantamaan mainosyksiköiden sijoittelua ja sivujen latausnopeutta. Näin parannat käyttökokemusta ja minimoit tahattomat klikkaukset.

Miten voin valittaa vahvistetusta klikkauksesta?

Manuaalisia tarkastuksia ei tehdä. Google Ads ottaa vahvistetun klikkauksen käyttöön automaattisesti, kun Google Adsin mainosten sijoittelut vaikuttavat aiheuttavan tahattomia klikkauksia. Sinun ei tarvitse tehdä valitusta. Vahvistettu klikkaus poistuu käytöstä automaattisesti, kun Google Ads ei enää havaitse tahattomia klikkauksia.

Mitä on uudelleenlaskeminen?

Uudelleenlaskenta tapahtuu, kun selaimen on laskettava verkkoelementtien sijainnit ja mitat uudelleen, minkä myötä koko verkkosivu tai osa siitä renderöidään uudelleen. Esimerkiksi jos mainos ladataan sivun näkyvissä olevaan näkymään, sivulla olevat elementit siirtyvät alaspäin, jotta mainokselle saadaan tilaa. Kyseisellä hetkellä sivustollasi toiminta-aikeissa olevat saattavat klikata mainosta vahingossa.

Miksi klikkausprosentissa / tuloissa / tuhannen impression tuloissa on tapahtunut laskua?

Mainoksen tuloksiin vaikuttavat monet tekijät, kuten klikkausprosentti, klikkauskohtainen hinta, käyttäjän aikomus ja mainostajan sijoitetun pääoman tuottoprosentti. Alhaisempi klikkausprosentti ei merkitse tulojen alenemista pitkäaikaisesti. Se parantaa sivustosi käyttökokemusta ja vähentää tahattomia klikkauksia. Sen ansiosta käyttäjien tyytyväisyys ja mainosten tulokset paranevat. Klikkausprosentti on epäilemättä tärkeä mittari, mutta klikkauksen jälkeisen toiminnan maksimointi on kaikkien osapuolten eduksi.

Huomasin, että Display-mainokseni edellyttävät nyt kahta klikkausta. Miten tämä parantaa käyttökokemusta?

Järjestelmämme on havainnut, että sivustoillasi olevat kuvamainokset saavat paljon tahattomia klikkauksia. Tällaiset klikkaukset huonontavat käyttökokemusta, koska käyttäjät päätyvät haluamiensa sivujen sijaan mainostajien laskeutumissivuille. Toisen klikkauksen käyttöönotto parantaa käyttökokemusta, koska tällöin käyttäjän on vahvistettava, että hän haluaa käydä mainostetulla sivulla.

Miksi tämä ominaisuus on otettu käyttöön joillakin sivuilla mutta ei toisilla?

Google Ads mittaa klikkausten laatua monien eri tekijöiden perusteella. Tietynlaiset sisällöt, asettelut ja sijoittelut voivat johtaa heikompilaatuisiin klikkauksiin. Google Ads tunnistaa tällaiset tapaukset ja muuttaa kuvamainosten toimintaa laadun parantamiseksi.

Olen tarkistanut koko sivustoni ja korjannut ohjeiden vastaiset mainospaikat. Miksi vahvistettu klikkaus on edelleen käytössä tililläni?

Google Ads ottaa huomioon pidemmältä ajalta kerätyn datan. Vasta kun järjestelmä havaitsee tililläsi jatkuvaa parannusta klikkausten kokonaislaadussa, vahvistettu klikkaus poistuu käytöstä.

Vaikuttaako vahvistettu klikkaus mainoksiin, jotka ovat peräisin kolmannen osapuolen kysynnän lähteistä?

Ei. Vahvistettu klikkaus lisätään vain Google Adsin kysynnän lähteistä peräisin oleviin mainoksiin.