Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Indtægtsgenerering og annoncer

Om Bekræftet klik

Bekræftet klik er en produktfunktion i Google Ads, som aktiveres for annonceplaceringer, der muligvis genererer utilsigtede klik. Når en bruger klikker på en annonce, hvor Bekræftet klik er aktiveret, bliver vedkommende bedt om at bekræfte sin hensigt om at besøge annoncørens side ved at klikke på en handlingsrelateret knap, f.eks. "Besøg websitet".

Hvorfor aktiveres Bekræftet klik?

Bekræftet klik aktiveres, hvis et Google Ads-system registrerer, at annoncerne på de berørte websites genererer utilsigtede klik. Det giver en dårlig brugeroplevelse, fordi brugeren bliver ført videre til en af annoncørens landingssider i stedet for det ønskede indhold.

Ved at introducere et yderligere klik forbedres brugeroplevelsen, da brugeren kan bekræfte sin hensigt om at besøge den annoncere side. Almindeligvis vil brugere, der havde til hensigt at klikke på annoncen, foretage et klik igen for at se annoncen.

Hvordan finder jeg ud af, om mekanismen "bekræftet klik" er blevet aktiveret på mit website?

Gå til Politikcenter på din konto, og tjek kolonnen "Status". I Politikcenter vises alle de problemer, der kan indvirke på annoncevisningen på dit website, heriblandt mekanismen "bekræftet klik".

Hvordan fjerner jeg Bekræftet klik fra mine annoncer?

Bekræftet klik deaktiveres automatisk, når der ikke længere registreres utilsigtede klik i Google Ads. Det sker dog ikke med det samme. Bekræftet klik fjernes automatisk, når der i Google Ads registreres en vedvarende forbedring af klikkvaliteten for de brugere, der interagerer med annoncen i dit indhold.

Ikke-tilladte implementeringer

Hvis du ved, hvad der forårsager utilsigtede klik på annoncer, kan du minimere antallet af disse hændelser. Dette giver dig mere præcise rapporteringsoplysninger og skaber en bedre brugeroplevelse.

Encouraging accidental clicks | Google Publisher Policies

Det frarådes at placere links, afspilningsknapper, downloadknapper, navigationsknapper (f.eks. "Forrige" eller "Næste"), spilvinduer, videoafspillere, menupile og apps tæt på annoncer, da det kan medføre utilsigtede klik.

Eksempler på ikke-tilladte implementeringer omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:

• Annoncer tæt på navigationselementer
  • Navigationselementer overlejret på displayannoncer
  • Knapper oven på eller tæt på annoncer
  • Websiteindhold oven på eller tæt på annoncer
  • Dynamisk tilpasning af websiteindhold med deraf følgende forvirring
  • Alle former for overtrædelse af politikkerne vedrørende annonceplacering

Anbefalede implementeringer

• Tilføj en indre margen øverst og nederst på annoncepladser, især i InFeed- eller InArticle-annoncer.
  • Markér tydeligt annoncerne som annoncer.
  • Flyt annoncer væk fra navigationsknapper, f.eks. knapperne "Næste", eller klikbart indhold på websites.
  • Tilpas størrelsen på annonceenhedens container særligt i InArticle-annoncer, så den ikke "skubber" indholdet på dit website væk, når den indlæses.
  • Gør dit website hurtigere. Husk! Et langsomt website kan medføre, at annoncer indlæses langsomt og vises uventet for brugerne, når de ruller gennem dit website.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår tilføjes Bekræftet klik?

Bekræftet klik tilføjes kun, hvis vi registrerer, at bestemte annoncepladser forårsager utilsigtede klik. Denne ændring forbedrer den generelle brugeroplevelse på dit website og minimerer antallet af utilsigtede klik. I sidste ende fører færre utilsigtede klik til mere tilfredse brugere og mere effektive annoncer.

Hvordan kan jeg løse problemet med utilsigtede klik på mine annoncepladser?

Du skal først gennemgå både de ikke-tilladte implementeringer og anbefalede implementeringer ovenfor for at finde ud af, hvilke annoncepladser der giver en dårlig brugeroplevelse. Fokuser på at optimere implementeringen af annonceenheder og sideindlæsningshastigheden for at forbedre brugeroplevelsen og minimere antallet af utilsigtede klik.

Hvordan kan jeg indsende en appel angående Bekræftet klik?

Der foretages ikke manuel gennemgang. Bekræftet klik anvendes automatisk i Google Ads, hvis der er tegn på, at Google Ads-annonceplaceringer genererer utilsigtede klik. Du behøver ikke indsende en appel. Aktiveringen af Bekræftet klik ophører automatisk, når der ikke længere registreres utilsigtede klik i Google Ads.

Hvad er dynamisk tilpasning?

Ved dynamisk tilpasning genberegnes webelementers position og mål i browseren, hvilket medfører, at en del af eller hele websiden gengives igen. Hvis en annonce eksempelvis indlæses i det synlige område på siden, bliver elementer, der allerede er indlæst, "skubbet ned" for at lave plads til annoncen. Når det sker, er der risiko for, at de besøgende, der interagerer med dit website, utilsigtet kommer til at klikke på annoncen.

Hvorfor er min CTR/omsætning/RPM faldet?

Der er mange faktorer, der afgør en annonces effektivitet, herunder klikrate, pris pr. klik, brugerhensigt, annoncørens investeringsafkast og mange andre. En lavere klikrate betyder ikke nødvendigvis lavere omsætning på den lange bane. Denne ændring forbedrer den generelle brugeroplevelse på dit website og minimerer antallet af utilsigtede klik. Det fører i sidste ende til mere tilfredse brugere og mere effektive annoncer. Klikraten er i sig selv et meget vigtig signal, men maksimering af aktiviteten efter klikket er i alles interesse.

Jeg har bemærket, at mine displayannoncer nu kræver to klik. Hvordan hænger det sammen med en bedre brugeroplevelse?

Vores system har fastslået, at billedannoncerne på de berørte websites genererede utilsigtede klik. Dette skaber en dårlig brugeroplevelse, fordi brugerne ender på annoncørers landingssider i stedet for deres tilsigtede indhold. Det andet klik forbedrer brugeroplevelsen, i og med at brugeren får mulighed for at bekræfte sin hensigt om at besøge den side, der annonceres for.

Hvorfor er mekanismen ikke blevet aktiveret på alle mine websites?

I Google Ads måles klikkvaliteten ud fra en række forskellige faktorer. Bestemte typer indhold, layout og placeringer kan føre til klik af lavere kvalitet, og disse registreres i Google Ads, hvorefter mekanismen aktiveres for billedannoncerne for at øge kvaliteten.

Jeg har gennemgået hele mit website og truffet de fornødne foranstaltninger mht. de annoncepladser, der ikke overholder politikkerne. Hvorfor er Bekræftet klik stadig aktiveret på min konto?

I Google Ads tages der højde for data fra en lang periode. Bekræftet klik bliver ikke deaktiveret og fjernet fra din konto, før systemet har registreret en vedvarende forbedring af den generelle klikkvalitet.

Får Bekræftet klik konsekvenser for visningen af annoncer fra tredjepartskildeplatforme?

Nej, aktivering af Bekræftet klik får ikke konsekvenser mht. tredjepartskildeplatforme. Bekræftet klik bliver kun aktiveret for annoncer, der vises via Google Ads.