Com funcionen els anuncis personalitzats

Contingut d'aquest article

Sobre els anuncis a Google

Quan utilitzis serveis de Google, com ara la Cerca i YouTube, pot ser que vegis anuncis. Aquests anuncis ens permeten mantenir disponibles sense cost econòmic molts serveis de Google. Els anuncis que veus a Google poden ser personalitzats, en funció de factors com ara les opcions que has triat a El meu centre d'anuncis, o bé no personalitzats. Obre les seccions següents per obtenir més informació sobre els factors que s'utilitzen per mostrar-te anuncis personalitzats i no personalitzats.

Obre-ho tot | Tanca-ho tot

Anuncis personalitzats a Google

Els anuncis personalitzats a Google són anuncis que se't mostren en funció de:

Per exemple:

• És possible que vegis un anunci d'un cotxe nou perquè has mirat un vídeo de YouTube sobre els millors cotxes nous d'aquest any.
  • És possible que vegis un anunci a YouTube sobre cuina perquè has cercat receptes a la Cerca de Google.
  • És possible que vegis un anunci de vambes de córrer perquè has individualitzat els anuncis a El meu centre d'anuncis per veure més productes relacionats amb el tema "Fitnes".

Les opcions que has triat a El meu centre d'anuncis, com ara els temes i les marques d'anunci que prefereixes, només afecten els anuncis que veus als serveis de Google. Aquestes preferències no s'utilitzen per personalitzar els anuncis que es mostren en aplicacions i llocs web de partners. Per controlar els anuncis personalitzats en llocs web i aplicacions de partners, visita Configuració d'anuncis de partners.

Anuncis no personalitzats a Google

Els anuncis no personalitzats a Google se't mostren en funció de factors com ara l'hora del dia, el tema del lloc web que estàs visitant, la teva ubicació actual o la teva cerca actual.

Per exemple:

• És possible que vegis un anunci d'un restaurant que serveix menús de migdia perquè a la teva zona horària és l'hora de dinar.
  • És possible que vegis un anunci d'un lampista local perquè estàs cercant serveis de lampisteria.

Sobre els anuncis en llocs web i aplicacions de partners

Els llocs web, com ara els de notícies i de compres, i les aplicacions sovint tenen espai reservat per a anuncis. Quan els llocs web i les aplicacions volen mostrar anuncis, poden col·laborar amb Google o amb altres proveïdors de tecnologia publicitària per gestionar aquests espais i mostrar anuncis rellevants als visitants.

Milions de llocs web i d'aplicacions col·laboren amb Google per finançar el seu contingut mitjançant anuncis pagats pels anunciants. Aquests llocs web i aquestes aplicacions utilitzen específicament la tecnologia de Google per mostrar anuncis. Mostren anuncis amb la Xarxa de Display de Google, una plataforma de Google que ajuda els anunciants a mostrar anuncis al web.

Els anuncis que veus als llocs web i a les aplicacions de partners són personalitzats o no personalitzats. Tot i que Google no és propietari d'aquests llocs web ni els gestiona, pots triar si vols que els anuncis que hi veus siguin personalitzats o no mitjançant la Xarxa de Display de Google.

No tots els llocs web ni totes les aplicacions utilitzen la tecnologia de Google per mostrar anuncis. Per exemple, és possible que els llocs web i les aplicacions de mitjans socials tinguin les seves pròpies plataformes publicitàries.

Obre-ho tot | Tanca-ho tot

Anuncis personalitzats en llocs web i aplicacions de partners

Els anuncis personalitzats en llocs web de partners es poden basar en:

• La informació que has proporcionat a aquest lloc web o aplicació, com ara l'adreça electrònica, l'edat o el gènere.
  • Les teves interaccions amb el contingut del lloc web o de l'aplicació.
  • Les teves interaccions amb els anuncis al lloc web o a l'aplicació.
  • L'activitat del Compte de Google en funció de la teva configuració de Google.
  • La configuració del compte per al lloc web o per a l'aplicació.

Per exemple:

• És possible que visitis un lloc web de notícies i vegis un anunci d'una revista de cuina perquè anteriorment has llegit un article sobre menjar en aquest lloc web.
  • És possible que visitis un lloc web i que vegis un anunci d'un cotxe nou perquè has llegit un article sobre els cotxes nous d'aquest any.
Les opcions que has triat a El meu centre d'anuncis, com ara els temes i les marques d'anunci que prefereixes, només afecten els anuncis que veus als serveis de Google. Aquestes preferències no s'utilitzen per personalitzar els anuncis que es mostren en aplicacions i llocs web de partners. Per controlar els anuncis personalitzats en llocs web i aplicacions de partners, visita Configuració d'anuncis de partners.
Anuncis no personalitzats en llocs web i aplicacions de partners

Els anuncis no personalitzats es mostren en llocs web i aplicacions de partners segons factors com ara l'hora del dia, el tema del lloc web que estàs visitant o la teva ubicació general.

Per exemple:

• És possible que vegis un anunci d'un restaurant que serveix menús de migdia perquè estàs llegint un blog sobre receptes per a dinars.
  • És possible que vegis un anunci d'una empresa de teulades perquè ets en un lloc web sobre reparacions de la llar.

↑ torna a dalt

Activar o desactivar els anuncis personalitzats

Google ofereix moltes maneres d'activar o de desactivar els anuncis personalitzats. Pots controlar la configuració dels anuncis personalitzats:

Als serveis de Google

Obre-ho tot | Tanca-ho tot

Quan tens la sessió iniciada al Compte de Google

Mentre tens la sessió iniciada al Compte de Google, El meu centre d'anuncis controla si els anuncis es personalitzen tant als serveis de Google com als llocs web i a les aplicacions de partners. Per activar o desactivar els anuncis personalitzats quan tens la sessió iniciada al Compte de Google:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Al costat d'"Anuncis personalitzats", selecciona Activat o Desactivat.
  3. Confirma la selecció.

Ves a El meu centre d'anuncis

Quan actives els anuncis personalitzats amb El meu centre d'anuncis:

• És possible que els anuncis que vegis als serveis de Google semblin més rellevants, ja que les opcions que has triat a El meu centre d'anuncis, així com la teva informació i la teva activitat, es poden utilitzar per mostrar-te anuncis de productes i marques que t'interessin.
  • Els anuncis personalitzats en llocs web de partners també poden estar activats, i és possible que els anuncis que vegis en aplicacions i en llocs web de partners semblin més rellevants, ja que la teva informació i la teva activitat es poden utilitzar per mostrar-te anuncis de productes i marques que t'interessin.

Quan desactives els anuncis personalitzats:

• Els anuncis que veus als serveis de Google no seran personalitzats, és a dir, es basaran en factors generals, com ara l'hora o el tema del vídeo, del lloc web o de l'aplicació que estiguis veient.
  • Google no personalitzarà els anuncis que vegis als llocs web i a les aplicacions de partners.
  • Les teves preferències a El meu centre d'anuncis, com ara els temes i les marques que has individualitzat, se suprimiran.
  • La informació o l'activitat que has desat al Compte de Google no s'utilitzarà per mostrar-te anuncis.

Quan s'aplica aquesta opció de configuració:

El fet d'activar o de desactivar els anuncis personalitzats a El meu centre d'anuncis afecta els anuncis que veus als serveis de Google en tots els dispositius en què tens la sessió iniciada.

És possible que no tinguis aquesta opció de configuració disponible:

És possible que no tinguis aquesta opció de configuració disponible perquè els anuncis personalitzats ja estan desactivats als serveis de Google. Pot ser que els anuncis personalitzats se't desactivin, per exemple, si el teu Compte de Google mostra que ets menor de 18 anys.

Notes:
  • El fet d'activar o de desactivar els anuncis personalitzats quan tens la sessió iniciada no afecta els anuncis que Google no mostra o els que veus als llocs web que tenen les seves pròpies plataformes publicitàries.
  • Les opcions que has triat a El meu centre d'anuncis, com ara els temes i les marques d'anunci que prefereixes, només afecten els anuncis que veus als serveis de Google i no s'utilitzen per personalitzar anuncis en llocs web i aplicacions de partners.

↑ torna al principi d'aquesta secció

Quan tens la sessió tancada al Compte de Google

Si no has iniciat la sessió al Compte de Google, la configuració d'anuncis es desa al dispositiu o al navegador. El fet d'activar o de desactivar els anuncis personalitzats quan tens la sessió tancada al Compte de Google afecta els anuncis que veus en funció dels llocs on canvies la configuració. Pots activar o desactivar els anuncis personalitzats quan tens la sessió tancada al Compte de Google:

Per a la Cerca de Google

L'opció Anuncis personalitzats a la Cerca de Google controla els anuncis que veus quan tens la sessió tancada al Compte de Google i utilitzes la Cerca de Google.

Com que Anuncis personalitzats a la Cerca de Google controla la teva experiència quan tens la sessió tancada al Compte de Google, només s'aplica al navegador o al dispositiu que utilitzes.

Per activar o desactivar Anuncis personalitzats a la Cerca de Google, quan tens la sessió tancada al teu Compte de Google:

1. Ves a Configuració d'anuncis.
  2. Selecciona Cerca.
  3. Activa o desactiva Anuncis personalitzats a la Cerca de Google.
  4. Confirma els canvis.

Per a YouTube

L'opció Anuncis personalitzats a YouTube controla els anuncis que veus quan tens la sessió tancada al Compte de Google i utilitzes YouTube.

Com que Anuncis personalitzats a YouTube controla la teva experiència quan tens la sessió tancada al Compte de Google, només s'aplica al navegador o al dispositiu que utilitzes.

Per activar o desactivar Anuncis personalitzats a YouTube, quan tens la sessió tancada al Compte de Google:

1. Ves a Configuració d'anuncis.
  2. Selecciona YouTube.
  3. Activa o desactiva Anuncis personalitzats a YouTube.
  4. Confirma els canvis.

Per al web

Si tens la sessió tancada al Compte de Google, pots activar o desactivar els anuncis personalitzats als llocs web de partners. Aquesta opció només s'aplica al navegador o al dispositiu que utilitzes.

Per activar o desactivar els anuncis personalitzats als llocs web dels partners, quan tens la sessió tancada:

1. Ves a Configuració d'anuncis.
  2. Selecciona Web.
  3. Activa o desactiva Anuncis personalitzats en llocs web que col·laboren amb Google
  4. Confirma els canvis.

Quan actives els anuncis personalitzats:

És possible que els anuncis que vegis als serveis de Google semblin més rellevants, ja que la teva informació i la teva activitat es poden utilitzar per mostrar-te anuncis de productes i marques que t'interessin.

Quan desactives els anuncis personalitzats:

• La informació o l'activitat que has desat al Compte de Google no s'utilitzarà per mostrar-te anuncis.
  • Els anuncis que veus no seran personalitzats, és a dir, es basaran en factors generals, com ara l'hora o el tema del vídeo, del lloc web o de l'aplicació que estiguis veient.

És possible que no tinguis aquestes opcions de configuració disponibles:

És possible que les opcions de configuració anteriors no estiguin disponibles, ja que pot ser que el navegador o el dispositiu impedeixin l'ús de galetes per a anuncis personalitzats en diversos llocs web.

Notes:
  • El fet d'activar o de desactivar els anuncis personalitzats quan tens la sessió tancada no afecta els anuncis que Google no mostra o els que veus als llocs web que tenen les seves pròpies plataformes publicitàries.
  • Les opcions que has triat a El meu centre d'anuncis, com ara els temes i les marques d'anunci que prefereixes, només afecten els anuncis que veus als serveis de Google quan tens la sessió iniciada al Compte de Google.

↑ torna al principi d'aquesta secció

↑ torna a dalt

En aplicacions i llocs web de partners

Obre-ho tot | Tanca-ho tot

Quan tens la sessió iniciada al Compte de Google

Per activar o desactivar els anuncis personalitzats als llocs web de partners, quan tens la sessió iniciada al Compte de Google:

1. Ves a Configuració d'anuncis de partners.
  2. Activa o desactiva l'opció Obtén anuncis personalitzats quan visitis llocs web que col·laboren amb Google.
  3. Confirma la selecció.

Quan actives els anuncis personalitzats:

Quan actives els anuncis personalitzats, és possible que els anuncis que vegis en aplicacions i llocs web de partners semblin més rellevants, ja que la teva informació i la teva activitat es poden utilitzar per mostrar-te anuncis de productes i marques que t'interessin.

Quan desactives els anuncis personalitzats:

• La informació o l'activitat que has desat al Compte de Google no s'utilitzarà per mostrar-te anuncis.
  • Els anuncis que veus en llocs web i aplicacions de partners no seran personalitzats, és a dir, es basaran en factors generals, com ara l'hora o el tema del vídeo, del lloc web o de l'aplicació que estiguis veient.

Quan s'aplica aquesta opció de configuració:

El fet de desactivar els anuncis personalitzats amb la Configuració d'anuncis de partners afecta els anuncis que veus als llocs web i a les aplicacions de partners en tots els dispositius en què tens la sessió iniciada.

És possible que no tinguis aquesta opció de configuració disponible:

És possible que no tinguis aquesta opció de configuració disponible perquè els anuncis personalitzats ja estan desactivats als serveis de Google. És possible que els anuncis personalitzats es desactivin, per exemple, en els casos següents:

• El teu Compte de Google mostra que ets menor de 18 anys.
  • Pot ser que el navegador o el dispositiu impedeixin l'ús de galetes per a anuncis personalitzats en diversos llocs web.
Notes:
  • El fet d'activar o de desactivar els anuncis personalitzats en llocs web i aplicacions de partners no afecta els anuncis que veus als serveis de Google.
  • Si desactives els anuncis personalitzats a El meu centre d'anuncis, també es desactivaran els anuncis personalitzats en llocs web i aplicacions de partners.
  • El fet d'activar o de desactivar els anuncis personalitzats quan tens la sessió iniciada no afecta els anuncis que Google no mostra o els que veus als llocs web que tenen les seves pròpies plataformes publicitàries.
  • Les opcions que has triat a El meu centre d'anuncis, com ara els temes i les marques d'anunci que prefereixes, només afecten els anuncis que veus als serveis de Google i no s'utilitzen per personalitzar anuncis en llocs web i aplicacions de partners.

↑ torna al principi d'aquesta secció

Quan tens la sessió tancada al Compte de Google

Per activar o desactivar els anuncis personalitzats als llocs web de partners, quan tens la sessió tancada al Compte de Google:

1. Ves a Configuració d'anuncis de partners.
  2. Activa o desactiva l'opció Obtén anuncis personalitzats quan visitis llocs web que col·laboren amb Google.
  3. Confirma la selecció.
Ves a Configuració d'anuncis de partners

Quan actives els anuncis personalitzats:

És possible que els anuncis que vegis en aplicacions i llocs web de partners semblin més rellevants, ja que la teva informació i la teva activitat es poden utilitzar per mostrar-te anuncis de productes i marques que t'interessin.

Quan desactives els anuncis personalitzats:

• La informació o l'activitat que has desat al Compte de Google no s'utilitzarà per mostrar-te anuncis.
  • Els anuncis que veus en llocs web i aplicacions de partners no seran personalitzats, és a dir, es basaran en factors generals, com ara l'hora o el tema del vídeo, del lloc web o de l'aplicació que estiguis veient.

Quan s'aplica aquesta opció de configuració:

El fet de desactivar els anuncis personalitzats amb la Configuració d'anuncis de partners quan tens la sessió tancada al Compte de Google només afecta els anuncis que veus al navegador o al dispositiu que utilitzes.

És possible que no tinguis aquesta opció de configuració disponible:

És possible que aquesta opció de configuració no estigui disponible, ja que pot ser que el navegador o el dispositiu impedeixin l'ús de galetes per a anuncis personalitzats en diversos llocs web.

Notes:
  • El fet d'activar o de desactivar els anuncis personalitzats en llocs web i aplicacions de partners no afecta els anuncis que veus als serveis de Google.
  • El fet d'activar o de desactivar els anuncis personalitzats quan tens la sessió tancada no afecta els anuncis que Google no difon o els que veus en llocs web que tenen les seves pròpies plataformes publicitàries.
  • Les opcions que has triat a El meu centre d'anuncis, com ara els temes i les marques d'anunci que prefereixes, només afecten els anuncis que veus als serveis de Google i no s'utilitzen per personalitzar anuncis en llocs web i aplicacions de partners.

↑ torna al principi d'aquesta secció

↑ torna a dalt

Als teus dispositius

Obre-ho tot | Tanca-ho tot

Dispositius mòbils

És possible que els anuncis que vegis als teus dispositius mòbils es personalitzin en funció del seu identificador de publicitat. De vegades, Google enllaça aquest identificador de publicitat a una galeta de publicitat del mateix dispositiu per tal de coordinar anuncis en totes les aplicacions mòbils i al navegador mòbil. Això pot passar, per exemple, quan veus un anunci en una aplicació que obre una pàgina web al navegador mòbil.

Pots controlar l'identificador de publicitat en tots els dispositius que utilitzes.

Per controlar els anuncis personalitzats als dispositius Android, pots:

• Restablir l'identificador de publicitat del dispositiu, que substitueix l'identificador actual per un de nou. És possible que les aplicacions continuïn mostrant anuncis personalitzats, però pot ser que durant un temps no et resultin tan rellevants o interessants.
  • Suprimir l'identificador de publicitat del dispositiu, que suprimeix l'identificador de publicitat i no n'assigna cap de nou. És possible que les aplicacions continuïn mostrant anuncis, però pot ser que no et resultin tan rellevants o interessants. No veuràs anuncis basats en aquest identificador de publicitat, però és possible que continuïs veient anuncis basats en altres factors, com ara la informació que hagis compartit amb les aplicacions.

Se suprimirà o es restablirà l'identificador de publicitat, però és possible que les aplicacions tinguin una configuració pròpia que utilitza altres tipus d'identificadors, cosa que també pot afectar els tipus d'anuncis que veus.

Obtén més informació sobre com pots restablir o suprimir l'identificador de publicitat.

A l'aplicació YouTube en un dispositiu Android

Si tens la sessió iniciada:

Mentre tens la sessió iniciada al Compte de Google, El meu centre d'anuncis controla si els anuncis es personalitzen tant als serveis de Google com als llocs web i a les aplicacions de partners. Obtén més informació sobre què passa quan desactives els anuncis personalitzats amb El meu centre d'anuncis.

Per desactivar els anuncis personalitzats a l'aplicació YouTube:

1. Selecciona Compte i, a continuació, Configuració.
  2. Desplaça't fins a "Privadesa" i, a continuació, "Configuració dels anuncis de Google" i se't dirigirà a El meu centre d'anuncis.
  3. Al costat d'"Anuncis personalitzats", selecciona Activat o Desactivat.
  4. Confirma la selecció.

Si tens la sessió tancada:

Si desactives la personalització d'anuncis a l'aplicació YouTube mentre tens la sessió tancada, Google no personalitzarà els anuncis a l'aplicació en aquest dispositiu. Els anuncis que es difonguin a l'aplicació YouTube en aquest dispositiu es basaran en factors generals com ara l'hora del dia o el tema del vídeo que estiguis mirant. Obtén més informació sobre què passa quan desactives els anuncis personalitzats mentre tens la sessió tancada.

Per desactivar els anuncis personalitzats a l'aplicació YouTube mentre tens la sessió tancada:

1. Selecciona Compte i, a continuació, Configuració.
  2. Desplaça't fins a "Historial i privadesa" i, a continuació, desactiva l'opció Permet els anuncis personalitzats.
  3. Confirma la selecció.

TV connectada

Si utilitzes una TV connectada amb Android TV, Google TV o l'aplicació YouTube al televisor, pots controlar si els anuncis es personalitzen directament al dispositiu.

Per activar o desactivar els anuncis personalitzats mitjançant el comandament o el dispositiu mòbil connectat:

1. A l'anunci, selecciona Opcions d'anunci. Es mostrarà una pantalla nova amb un URL especial, un codi QR i diverses opcions.
  2. Selecciona Els anuncis personalitzats estan activats/desactivats.
  3. Selecciona Activa/Desactiva.
Android TV

Els anuncis que vegis a Android TV poden personalitzar-se en funció del seu identificador de publicitat. Pots controlar l'identificador de publicitat en cada TV connectada que utilitzes.

Per controlar els anuncis personalitzats a Android TV, pots:

• Restablir l'identificador de publicitat del dispositiu, que substitueix l'identificador actual per un de nou. És possible que les aplicacions continuïn mostrant anuncis personalitzats, però pot ser que durant un temps no et resultin tan rellevants o interessants.
  • Suprimir l'identificador de publicitat del dispositiu, que suprimeix l'identificador de publicitat i no n'assigna cap de nou. És possible que les aplicacions continuïn mostrant anuncis, però pot ser que no et resultin tan rellevants o interessants. No veuràs anuncis basats en aquest identificador de publicitat, però és possible que continuïs veient anuncis basats en altres factors, com ara la informació que hagis compartit amb les aplicacions.

Obtén més informació sobre com pots canviar la configuració d'anuncis a Android TV.

Dispositius que no són de Google

Molts dispositius de TV connectada admeten identificadors per a la publicitat i ofereixen als usuaris maneres de donar-se de baixa de la publicitat personalitzada. Al lloc web de Network Advertising Initiative es manté actualitzada una llista completa d'aquests dispositius i de les maneres en què els usuaris poden donar-se de baixa.

Obtén més informació sobre com pots desactivar els anuncis personalitzats al teu dispositiu que no és de Google a Network Advertising Alliance.

↑ torna a dalt

En altres xarxes publicitàries

Amb AdChoices

Google és una de les moltes xarxes publicitàries que ofereixen anuncis personalitzats segons l'activitat en línia dels usuaris. Ves a AdChoices per controlar els anuncis de Google i d'altres xarxes publicitàries.

Ves a AdChoices

↑ torna a dalt

Controlar les dades de llocs web de partners desades en un Compte de Google

Quan visites llocs web que col·laboren amb Google per mostrar anuncis, és possible que les dades de navegació de les aplicacions i dels llocs web de partners es desin al teu Compte de Google. Aquesta informació s'utilitza per personalitzar els anuncis que es mostren als navegadors i als dispositius que utilitzes, de manera que siguin de productes i marques que t'interessin.

Començar a desar dades en un Compte de Google o deixar de fer-ho

Per començar a desar dades al Compte de Google des de llocs web i aplicacions de partners o per deixar de fer-ho:

1. Ves a Configuració d'anuncis de partners
    o bé
    En un anunci que vegis, selecciona Tanca i, a continuació,Revisa la configuració d'aquests anuncis.
  2. Marca o desmarca l'opció També pots desar al Compte de Google dades de llocs web i d'aplicacions que col·laboren amb Google.
  3. Confirma els canvis.

Ves a Configuració d'anuncis de partners

Quan deixis de desar dades de llocs web de partners al Compte de Google:

• Google no desarà al teu Compte de Google cap de les dades de navegació futures de llocs web de partners.
  • Google no utilitzarà l'activitat ni la informació del teu Compte de Google per personalitzar els anuncis que es mostren en aplicacions i llocs web de partners.

Quan s'aplica aquesta opció de configuració:

Aquesta opció de configuració només s'aplica als navegadors o als dispositius en què hagis iniciat la sessió al Compte de Google.

↑ torna a dalt