Om Google-annoncer

Når du browser på internettet, bruger mobilapps, læser din mail eller handler online, ser du annoncer. Google viser annoncer på Google-produkter som Søgning, YouTube og Gmail. Googles annoncenetværk viser også annoncer på flere end to millioner andre websites og apps. Det er et af mange annoncenetværk, der kan tilpasse annoncer baseret på din onlineaktivitet.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Kontrollér tilpasning af Google-annoncer

Måden, som Google gemmer dine annonceindstillinger på, er blevet ændret. Få flere oplysninger om, hvordan Google bruger cookies til annoncetilpasning

De annoncer, som Google viser, kan tilpasses ud fra en lang række faktorer såsom den type websites, du besøger, eller de mobilapps, du har installeret. Selvom annoncetilpasning er slået fra, kan annoncer muligvis stadig bruge ikke-personrelaterede data, f.eks. din omtrentlige placering eller emner på det website eller den app, du kigger på.

Hvor kommer tilpasningen fra?

Google kan vise dig annoncer baseret på en lang række faktorer, herunder følgende:
  • De typer websites, du besøger, og de mobilapps, du har på din enhed
  • Cookies i din browser og indstillingerne på din Google-konto
  • Hvilke websites og apps du har besøgt, som tilhører virksomheder, der annoncerer via Google
  • Din aktivitet på en anden enhed
  • Tidligere interaktion med Googles annoncer eller annonceringstjenester
  • Din aktivitet og dine oplysninger på din Google-konto

Under Annonceindstillinger kan du styre, hvordan Google tilpasser Google-annoncer, eller slå tilpasning af Google-annoncer fra.

Vigtigt!

Når Google viser dig tilpassede annoncer, knyttes der ikke et id fra cookies eller lignende teknologier til følsomme kategorier, f.eks. race, religion, seksuel orientering eller helbredstilstand.

Google sælger aldrig dine personlige oplysninger til andre. Få flere oplysninger om privatliv

Kontrolelementer på mobilenheder

Annoncer kan tilpasses ud fra den enhed, du bruger. Du kan slå denne form for annoncetilpasning fra via enhedens indstillinger. Disse indstillinger gælder for de apps, som bruger din mobilenheds annoncerings-id.

1. Gå til Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Privatliv > Avanceret > Annoncer.
  3. Aktivér Fravælg annoncetilpasning, og bekræft dine ændringer.

Få flere oplysninger om administration af annonce-id

Google og annonceringsstandarder

Googles annoncenetværk er ét af mere end 100 onlineannoncenetværk, der viser dine annoncer på websites og i apps. Google er medlem af forskellige brancheorganisationer, f.eks. Digital Advertising Alliance og Network Advertising Initiative, som udvikler og overholder standarder inden for onlineannoncering. Når det er påkrævet (f.eks. ifølge DAA og NAI), overholder Google disse gruppers adfærdskodeks og/eller selvregulerende principper.

Du har sikkert set ikonet Annoncevalg Ikon for Annoncevalg, der vises i alle annoncer fra de annoncenetværk, som er medlem af Digital Advertising Alliance. Der er forskellige brancheorganisationer i de enkelte lande.

Organisation Placering
Australian Digital Advertising Alliance Australien
Digital Advertising Alliance (DAA) USA
Digital Advertising Alliance of Canada Canada
European Digital Advertising Alliance Europa
Network Advertising Initiative USA

Tilmeld dig AdSense

Giv feedback på det website eller den annonce, du netop så