På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Appar

Ställa in en app i AdMob

För att generera intäkter från appar i AdMob måste du först ställa in dina appar. #monetizeapps #appsetup

Innan du kan tjäna pengar på din app med AdMob måste du registrera den.  Alla nya appar måste granskas innan de kan visa annonser fullt ut.

Det finns två sätt att ställa in en app:

• Publicerad: Välj det här alternativet om du har testat appen och anser att den är redo att visa annonser. Om du publicerar din app i en butik som AdMob har stöd för och länkar appen till butiken i ditt AdMob-konto granskas appen automatiskt efter att du har ställt in den i AdMob. Läs om hur du bevakar statusen på granskningen och appens annonsvisning
  • Opublicerad: Välj det här alternativet om du fortfarande behöver testa appen. Du kan också välja det här alternativet om appen finns i en butik som AdMob inte har stöd för. Tänk på att för att din app ska kunna märkas som publicerad och kvalificerad för granskning måste du gå tillbaka till AdMob och länka appen till en appbutik som stöds.

Ställa in en publicerad app

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Klicka på Lägg till app.
  4. Välj appens plattform (Android eller iOS).
  5. Välj Ja, appen finns i en appbutik som stöds.
  6. Klicka på Fortsätt.
Appar som har registrerats i Google Play eller Apple App Store
  1. Sök efter din app med appens namn, utvecklarens namn, appens id eller appens webbadress i appbutiken
    Obs! Om du publicerade appen men inte hittar den i AdMob kan du prova att söka med appens webbadress i appbutiken för att hitta den. Webbadressen i appbutiken måste vara tillgänglig i en webbläsare.
  2. Klicka på Lägg till vid appen du vill lägga till.
    1. Om din Android-app även har registrerats i andra externa Android-butiker och har samma paketnamn ska du välja du butikerna på listan som visas.
      AdMob har för närvarande stöd för Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store och Xiaomi GetApps.

Om du även lägger till andra Android-butiker från tredje part ska du kontrollera att appens paketnamn är samma som i andra Android-butiker. Paketnamnet används under appgranskningsprocessen, så det är viktigt att appen identifieras på rätt sätt.

3. Klicka på Fortsätt
  4. Appnamnet och Android-paketnamnet eller Apple Store-id fylls i automatiskt.
  5. Bekräfta att du vill aktivera användarmätvärden för appen.
  6. Klicka på Lägg till app.
Obs! Det går inte att länka privata Google Play-appar till AdMob. Alla Android-appar måste vara offentligt tillgängliga i en butik som stöds för att du ska kunna länka till AdMob.
Appar som endast har registrerats i andra Android-butiker (inte Google Play)
  1. Välj den externa appbutik där appen har registrerats.
    AdMob har för närvarande stöd för Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store och Xiaomi GetApps.

Om du har registrerat din app i en butik som vi inte stöder ännu rekommenderar vi att du registrerar den i en butik som stöds eller följer anvisningarna för att ställa in en opublicerad app eller en app som har registrerats i en butik som inte stöds. Observera att appar som enbart registreras i butiker som inte stöds inte kan granskas och får annonsvisning med maxgräns.

AdMob-gränssnittet visar hur du lägger till en app.Observera att appen inte visas i sökresultaten om den inte har registrerats i Google Play eller Apple App Store.
  2. Klicka på Fortsätt
  3. Ange appens paketnamn. Observera att paketnamnen är skiftlägeskänsliga och måste matcha paketnamnet i appbutikerna exakt. Läs mer om paketnamn.
  4. Ge appen ett namn. Vi rekommenderar att du använder samma appnamn som används i butiken där appen är publicerad. Denna information kan användas under appgranskningsprocessen.
  5. Bekräfta att du vill aktivera användarmätvärden för appen.
  6. Klicka på Lägg till app
Om du behöver göra ändringar efter att du har länkat appen till en butik kan du ändra appens paketnamn eller butiks-id. Du kan även ta bort länken till appen från alla appbutiker

Ställa in en opublicerad app

Välj det här alternativet om din app inte har registrerats i en appbutik ännu eller om appbutiken där appen har registrerats inte stöds i AdMob. Det kan vara en god idé att lägga till en opublicerad app om du vill ställa in och testa appen innan du publicerar den i en appbutik.

Tänk på att appar som publiceras i butiker som inte stöds får annonsvisning med maxgräns tills de har publicerats i och länkats till en butik som AdMob har stöd för.

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Klicka på Lägg till app.
  4. Välj appens plattform (iOS eller Android).
  5. Välj Nej.
  6. Ge appen ett namn. Vi rekommenderar att du använder samma appnamn som används i butiken där appen är publicerad. Denna information kan användas under appgranskningsprocessen.
  7. Bekräfta att du vill aktivera användarmätvärden för appen.
  8. Klicka på Lägg till.

Efter att du har publicerat och registrerat appen i en butik som AdMob har stöd för måste du gå tillbaka till AdMob och länka appen till dess butiksuppgifter

Obs! Det går inte att länka privata Google Play-appar till AdMob. Alla Android-appar måste vara offentligt tillgängliga i en butik som stöds för att du ska kunna länka till AdMob.

Appen får annonsvisning med maxgräns tills den har godkänts i AdMobs appgranskningsprocess. För att din app ska kunna granskas och godkännas av AdMob måste du registrera den i en butik som AdMob har stöd för och länka den till appbutiken i ditt AdMob-konto.

Ser du inte din appbutik?

Om du har registrerat din app i en butik som vi inte stöder ännu rekommenderar vi att du registrerar den i en butik som stöds eller följer anvisningarna för att ställa in en opublicerad app eller en app som har registrerats i en butik som inte stöds. Observera att appar som enbart registreras i butiker som inte stöds inte kan granskas och får annonsvisning med maxgräns.

AdMob har för närvarande stöd för Amazon Appstore, OPPO App Market, Samsung Galaxy Store, VIVO App Store och Xiaomi GetApps.